MENY

Bobil i 2020: Camping på Vestlandet
Vår plan er å besøke: Bergen, Stryn, Skjerjehamn,Førde, Florø, , Måløy, Selje, Vestkapp, Ervik, Åheim, Nordfjordeid, Sandane, Gaularfjellet, Balestrand, Vangsnes, Vik i Sogn, Vikafjellet, Voss, Låtefoss, Langefoss. (Opplysninger er hentet fra Wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 19.06.20)

kart

Fitjar havnDag 1.
Første stopp var i besøk på Fitjar. Vi parkerte privat, men det er plasser i havna ved handelsmannen.

Ferge mot HaljemDag 2.
Vi kjørte tidlig fra Fitjar og tok ferjen til Halhjem. Vi hadde tenkt oss utenom bykjernen og til Bergen Camping ved travbanen. Men det endte med at vi kjørte gjennom sentrum og til campingen. Det så noe trist ut og så var det tidlig på dagen. Vi tømte og handlet mat ved Bergen Caravan. Og så satte vi kursen mot Skjerjehamn.

KabelferjeDag 2.
Vi tok turen via Masfjordnes hvor vi tok kabelferjen over til Duesund.

Båter og borerigger i opplagDag 2.
Vi så over til Mongstad. Langs land på begge sider lå mange båter og borerigger i opplag.

SkjerjehamnmDag 2.
Skjerjehamn ligger nord på Sandøyna i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Tidligere var Skjerjehamn, som ligger på en holme tett opp til den indre hovedleia langs kysten, et knutepunkt for skipstrafikken på Vestlandet. I 1929 hadde 17 forskjellige båtruter stopp der i tillegg til lokale båtruter.

SkjerjehamnmDag 2.
Det var landhandel, post, slipp, mekanisk verksted, trelastlager, telegraf og gjestgiveri på stedet. Her ser vi fra det eldst bygget med maleriere av Jakob Jakobsen på veggene. Det var en flott i Skjerjehamn i fine været. Temeraturen er 26 - 28 gr.

statue av kong Olav VDag 2.
Statuen av Folkekongen Olav V raget høyt til værs. I 2007 ble Knut Steens statue av Kong Olav V avduket i forbindelse med Utkantfestivalen. I 2005 ble Skjerjehamn kjøpt av oppdretter Ola Braanaas, som nå har rustet opp handelsstedet til en modernisert utgave av et samlingspunkt langs sjøleia.

Mjomna kystcampingDag 2.
Vi kjørte tilbake og videre utover ca 15 minutter til campingplassen Mjømna kystcamp.

ferge fra RutledalDag 3.
Det har regnet litt i natt. Vi pakket og tømte for å nå fergen kl 12.10. Rutledal ligger på sørsiden av Sognefjorden, øst for Rutle og fylkesvei 57 krysser fjorden her med fergestrekningen Rutledal-Rysjedalsvika,

smale vegerDag 3.
Smale veger på rv57.

OsfossenDag 3.
Ved Osen stoppet vi for å fotografere Osfossen i Gaula. Der var smalt og trangt og vanskelig å parkere, Vi fulgte rv 57 helt til E39. Så kjørte vi til Førde og la oss inn på campingplassen.

Båter ved kai i FlorøDag 4.
Vi satt kursen mot Florø og ned i sentrum og tok bilder. Florø er administrasjonssenteret i Kinn, og er Norges vestligste by. I dag er det lett regn.
Etterpå kjørte vi til Oldeide og tok ferja over til Måløy

KannesteinenDag 4.
Kannesteinen er en spesiell stettformet stein som ligger i fjæra i bygda Oppedal på vestsiden av Vågsøy Kannesteinen har blitt forma av havet og bølger gjennom tusener av år. Prosessen omtales gjerne som Marin abrasjon. Steinen er om lag 3 meter høy. Kannesteinen er en severdighet som tiltrekker mange turister, spesielt i sommerhalvåret. Steinen er formet av bølger, is og steiner, og slipt med vannbevegelsene. Vegen ut er smal.

Måløy bobilparkeringDag 4.
På bobilparkeringen i Måløy fikk vi en plass helt mot sjøen. Det var 4 biler fra før og vi fikk strøm fra naboen. Vi gikk en tur i byen før vi gikk tilbake til bilen og lagde mat. Måløy ligger rundt det sørlige Ulvesundet, koblet sammen av Måløybrua, og er en av landets viktigste fiskerihavner.

SeljeDag 5.
Vi våknet til en litt skyet dag, spiste frokost og pakket. Vi måtte bort til det kommunale renseanlegget for å tømme. Deretter kjørte vi mot Selje. Vi fulgte rv 618 langs sjøen. Det var mye svinger, smale veger og opp og ned. Men det var en storslått natur. Vi kjørte inn i Selje og litt rundt i sentrum.
Selje er et tettsted i Stad kommune i Vestland. Stedet var administrasjonssenteret i den tidligere Selje kommune, som den 1. januar 2020 ble slått sammen med Eid. Tettstedet hadde 735 innbyggere i 2019.

Veg til VestkappDag 5.
Så satte vi kursen mot Vestkapp. Det var varierende vegstandard og helt mot slutten av vegen, opp mot platået og restauranten var smal og bratt.

VestkappDag 5.
Oppe på platået var det storslått og mektig. Vi parkerte og gikk opp. Det står bare en bobil og en personbil på området. Det er sol og ca 20 gr og blikk stille. Stadthavet lå blankt og noen få båter som passerte.

VestkappDag 5.
Over restauranten var det utsikt 360 gr,
Vestkapp eller Kjerringa ligger på den nordvestligste delen av halvøya Stad i Stad kommune . Kjerringa ruver 497 meter over Stadhavet og regnes som det vestligste fjellplatået i Norge. Navnet «Vestkapp» om utsiktspunktet på Kjerringa ble skapt av turistnæringa på 1980-tallet. Vestkapp er et turistmål med flat vidde, bratte skrenter og panoramautsikt i alle himmelretninger, blant annet til Sunnmørsalpene i nord og med Ålfotbreen og Hornelen i sør.

VestkappDag 5.
innover snødekte fjell, små bygder og vann, grønnkledde fjellsider.

VestkappDag 5.
Ute i havet var det en liten dis.Dette var flott, og kan sammenlignes med Nordkapp.(hvis vi ser vekk fra midnattsol og den store hallen på Nordkapp) En fordel med Vestkapp er at det er mye kortere å kjøre, men på dårligere veger. Fantastisk utsikt.

Surfing i ErvikDag 5.
Det var som om vi ikke ville kjøre ned igjen, men det gjorde vi. Vi svingte av til Ervik kirke. Her var det flere surfere ute i sjøen, selv om det nesten ikke var bølger.

Stranden i ErvikDag 5.
Vi kjørte forbi campingplassen og på et av naustene var det en plakat med opplysninger om bombing og havariet til Sankt Svithun i 1943. Vi kjørte tilbake gjennom et flott landskap. I Leikanger svingte vi ned i sentrum.

Jetmund CampingkDag 5.
Vi kjørte videre til Åheim og overnattet på campingplassen Jetmund gjesteheim.

Snø på fjelleneDag 6.
Det var tåke da vi våknet. En på canpingplassen fortalte at de var på veg ut til Vestkap da tåken kom. De hadde snudd og stoppet her.
Vi kjørte til Nordfjordeid, hvor vi handlet.

Gloppen Camping i SandaneDag 6.
Vi tok den nye el-fergen fra Lote og kjørte videre til Sandane, hvor vi tok inn på Gloppen camping.

Gloppen Camping i SandaneDag 6.
Vi fikk en fin plass nede ved stranden og betaler 280 m strøm. Vi slappet av i varmen 26 gr. Mange bader.

Gloppen Camping i SandaneDag 6.
Solnedgang

Skulpturpark i ByrkjeloDag 7.
I Byrkjelo sentrum har kunstneren Stig Eikås etablert et lite atelier og en skulpturpark. Kunstverkene er mildt sagt spesielle. Men mange har et humoristisk preg.

Langs e 39Dag 7.
Langs E 39.

LikholsfossenDag 7.
Likholefossen kan være kraftfull og vill spesielt når vassføringa er stor. Ein tur over den spenstige stålbrua over Likeholefossen gir nærkontakt med kreftene i fossen. Frå brua kan du vandre vidare på Fossestien langs det verna vassdraget.

GaularfjelletDag 7.
Snøen ligger like ned til veien, men vegbanen er tørr og fin.

Utsikten på GaularfjelletDag 7.
Utsikten på Gaularfjellet er eit av dei flotte utsiktspunkta på strekninga. Rasteplassen ligg på toppen av stigninga opp frå Vetlefjorden og har eit storslått utsyn over eit frodig og vakkert landskap der riksveg 13 slynger seg oppover lia. Med fritt utsyn mot fjell på 1500 meter og djupe dalføre ligg utsiktplattforma og balanserer på kanten av fjellet, 700 meter over havet.

GBalestrandDag 7.
Balestrand er ei fjordbygd med ei lang kunstnerisk historie og fleire kulturelle skattar. Her finn du den engelske kyrkja, St.Olavs kyrke, det historiske hotellet Kviknes Hotel, Norsk reiselivsmuseum og et akvarie.

camping utenfor BalestrandDag 7.
Vi slapper av på Campingplassen Veganeset. Temperaturen i skyggen er 29 gr.

statuen av FridtjovDag 8.
På Vangsnes bodde sagahelten Fridtjov Torsteinsson, kjent fra islandsk saga. Fritjov var småkonge her og la under seg hele Hordaland, ble kalt den frøkne, den modige. Etter en serie viderverdigheter ble han gift med Ingeborg, datter av kong Bele. Fridtjovstatuen er 12 m høy og står på en 10,5 m høy granittsokkel. Statuen er reist av keiser Wilhelm II 1913 er til minne om Fridtjov. Statuen er formet av den tyske kunstprofessoren Max Unger. Den ble fraktet til Vangsnes i 15 deler og reist av 100 tyske marinesoldater. Etter både 1. og 2. verdenskrig var det på tale å rive statuen.

Hopperstad stavkirke i Vik i SognDag 8.
Hopperstad stavkirke er bygd ca 1130. På slutten av 1800-tallet ble kirken restaurert med Borgund stavkyrkje som modell. Funn av eldre stolper under kirkegulvet tyder på at det har stått en kirke der før den vi kjenner i dag. Det står en kopi av Hopperstad stavkirke i Minnesota i USA.

Vik i SognDag 8.
Vik kommune ligger på sørsiden av Sognefjorden. Sognefjorden er en av de lengste fjordane i verden.

snø på VikafjelletDag 8.
Vikafjellsvegen ble åpnet i 1957 og fra tidlig på 70-tallet er det arbeidet for å få stabil helårsveg mellom Vik og Voss. På 80-talet ble Storehaugtunellen (1,04 km) bygd

Holesvingane RV 13 MyrkdalenDag 8.
Holesvingene ned fra Vikafjellet på RV 13 Myrkdalen.

camping på VossDag 8.
Vi stoppet på Voss Camping og slapper av i skyggen av de store furutrærene mot Vangsvatnet. Temperaturen i skyggen er 30 gr og det er et yrende badeliv både i vannet og bassenget.

SørfjordenDag 9.
Vi bestemte oss for å sløyfe Bergen og å kjøre hjem over Hardangerbrua og via Odda. GPS-en fortalte at det var 5 timer hjem. I dag møtte vi mange flere biler og bobiler enn vi har gjort før. Sørfjorden ligger speilblank.

LåtefossenDag 9.
Temperaturen varierer fra 24 til 29 gr. Elver og vassdrag har stor vannføring. Låtefoss var stor og flott.

Til forsida

Meny og andre sider

Home

Tenerife - 2024
Turer i marka på Karmøy 2023
Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler og dyr ved sjøen

Bobil
Ryfylke 2023
Langesund 2023
Risør 2023
Os og Sotra 2023
Trebåtfestivalen i Norheimsund 2023
Ryfylke august 2022
Risør juli 2022
Sverige juni 2022
Hardanger mai 2022
Sørlandet september 2021
Jæren og sørlandet 2021
Lofoten 2021
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Tenerife - 2024
Torremolinus - 2018
Malaga 2022
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Maspalomas 2022
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso 2006
Kreta - Chania, Platanias 2007
Kreta - Agia Marina 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Turer og ferie
Turer i marka på Karmøy 2023
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler og dyr ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index