Sverige juni 2018
Vi besøker: Røldal, Blaker, Charlottenberg, Arvika, Smøgen, Fjellbäcka, Grebbestad, Haburgsund, Hunnebostrand, Strømstad, Sandefjord, Risør, Mandal, Stavanger

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Siden er vist ganger.
(sist oppdatert 09.07.18)

kart

HardangerviddaDag 1.

På denne turen er vi sammen med en annen bobil. Vi starte fra Karmøy. Det er regn og temp ca 5 - 11 gr. Vi stoppet ved skisenteret før Røldal hvor vi hadde kaffe. Etter Røldal var det vegarbeid og vi ble stående i 20 min og vente. To danske trailere sørget for at den km-lange køen kjørte i 30 - 60 over Haukeli. Selv med en lang pause, ble trailerne liggende foran oss helt til Notodden hvor vi tok inn på bobilparkeringen.

Notodden bobilparkeringDag 2.

Vi kjørte til Kongsberg og fortsatte til Blaker på besøk. Etter det kjørte vi til Arvika (ca 2 t).

TranerDag 3.

Det har blåst en del i natt, men vi sov godt. Vi gikk en tur i byen. Her var lite folk, og god plass i gatene og i butikkene. Så tar vi oss mat og kjører til Säffle og campingplassen Duse Udde. På vegen så vi flere flokker med traner.

MidtsommarDag 3.

Vi trodde det var Midtsommerfeiring der, men det var det ikke. I stedet kjørte vi inn til sentrum hvor det var et arrangement ved kanalen. Det var forskjellige konkurranser for barn og voksne. Det var sekkeløp, stafett med ball, stafett med en støvel og jakke, tautrekking osv, Til slutt var det dans rundt pålen maistang. Stangen er pyntet med bjørkeløv og blomster.

FerjekøDag 4.

Lysekil er neste stopp...trodde vi. På motorveien ble det stopp. En bil hadde kjørt i midtskilleren. Men etter 15 min kom vi forbi. Vi stoppet i Uddevalla og spiste før vi kjørte mot Lysekil. Ved ferjeleiet var de over en km kø. Masse gamle biler. Etter å stått over en ferje kom vi over fjorden og kjørte mot Lysekil hvor det ble ny kø. Vi la merke til at det var mye politi. Men det var mange flere gamle biler. Rallare som festet stoppet bilene og gikk ut for å pisse langs veien. Etter to timer i kø klarte vi å snu. Jeg stoppet ved en politi. Hun sa at det var umulig å komme til Lysekil i dag. Hun rådet oss til å kjøre til Kungshamn/Smøgen.

Solvik CampingDag 4 og 5.

Men vi var fortsatt urolige for det var en del gamle biler også her. I Smøgen var det bare en plass på bobilparkeringen, og vi kjørte til en campingplass som akkurat var full. Så kjørte vi til neste..Solvik hvor vi fikk plass. Her var det flott og vi ble her 2 netter.

SmøgenDag 6.

Smøgen.Vi gikk ned til kaien. Her var butikker og restauranter åpne. Noen få båter, men det er plass til mange flere. Så kjørte vi til Hunnebostrand, en bobilparkering ved båthavna. Men her var det ikke koselig. Pukkunderlag, men strøm og toalett til 200. Vi kjørte videre og tenkte oss til Hamburgsund, en camping der. Men like utenfor lå en liten plass Hunnebostrands camping och stugor. Der var det ledige plasser, sol og rolig.

HamburgsundDag 7.

Vi kjørte til Bovallstrand og videre til Hamburgsund. Her er det kabelferge over til øya hvor kirken ligger. Her gikk "Torvestad" tidligere i rute. Mens vi sto der kom en eldre turistbåt inn.

FjellbäckaDag 7.

I Fjellbacka fant vi en parkeringsplass og gikk ned og kjøpte rekesmørbrød på Bryggen restaurant. Været var fint og 24 gr. Her er støtten av Ingrid Bergmann.

Bobilparkering ved SportshopenDag 8.

I Grebbestad lette vi etter Naturcampingen. Men koordinatene på gps-en ført oss inn på en smal grusveg hvor vi klarte å snu i en privat innkjørsel. Vi kjørte til Sportshopen og snudde og kjørte til sentrum. Her parkerte vi på torget. I Turistinformasjonen sa de at bobilparkeringen tilhøre til Grebbestadfjorden camping. Så kjørte vi dit, men de henviste til Sportshopen. Så da kjørte vi tilbake til Sportshopen og inn på bobilparkeringen. Her betaler vi 200 uten strøm + 50 for strøm. Her er det plass til 80 biler, men det står bare to andre. Plassen var fredelig og helt grei å stå på.

FjordlineDag 9.

Vi slappet av og tømte og fylte før vi kjørte til Strømstad, en tur på 3 kvarter. Vi var innom Utstyrsbutikken og handlet litt. Så ble der storhandel av kjøtt og godterier. Det er varmt 24 gr i skyggen. Vi har kjøpt billett på Fjordline kl 18.30. Over fjorden var det lett bris og ikke bølger. Solen skinte og vi var framme i Sandefjord kl 21. Vi parkere på parkeringsplassen i Sandefjord og betalte for parkering til neste dag. Det var noe vekslende hvordan vi har sovet i natt. Vi lå nær en trafikkert veg. Etter frokost og tømming og fylling kjørte vi mot Flekkefjord. Det er varmt og etterhvert viser termometeret 31 grader. Vi kjørte ned til Risør og fikk en parkeringsplass for 2 timer. Det var flott i Risør. Men vi måtte videre.

RisørDag 10.

Gjennom Kristiansand var det kø, men den var ikke stillestående. Vi ble trette og la turen om Sjøsanden i Mandal. Her er de 24 gr og fint vær. Etter middag gikk vi en tur ved sanden. Vi våknet til en ny fin og varm dag, selv om temperaturen bare var 21 gr. Vi tømte og kjørte mot Stavanger, en tur på ca 3 timer. Trafikken fløt fint hele veien.

Til forsida