Sverige høsten 2017
Vi besøker: Lillestrøm, Benktsfors, Åmål, Trollhättan, Hønø, Bohulän, Dalsland,

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Siden er vist ganger.
(sist oppdatert 23.09.17)

kart

geiter på E 134Dag 1.

Vi sto tidlig opp (6.30). Spiste frokost og pakket i bobilen. Så kom vi oss avgårde 9.40. Fint vær, sol og skyer og regn. På vi til Haukeli lå disse geitene i veien. Mange kraftige bremsespor varslet om at det var flere som var blitt overrasket. Vi kjører E 134.

messecamp i LillestrømDag 1.

Vi kjørte videre til Lillestrøm. Her er det messecamp og ca 450 bobiler.

bobilDag 2.

vi tok en veteranbuss inn til messen. Det kostet 200 x 2 å komme inn på messen. Her var det mye bobil og campingvogner. De dyreste og mest spesielle var det kø for å se. Den dyreste var en Concorde til over 7 mill. Den var solgt til England. Og vi fikk komme inn i den og se.

campingvognDag 2.

Camipingvogn med takterrasse. Flott men spesiellt. Det blir lagt merke til når du er ute og reiser.

SolnedgangDag 3.

Vi kørte til Oslo på besøk. Og senere kjørte vi til Blaker. Etter god mat og samvær kjørte vi ved 18 – tiden mot Magnor og Montebello camping. Her var det ingen i resepsjonen og vi kjørte videre over grensen til Sverige. Like ved Morokulien Camping er det parkering hvor det står mange bobiler.

CharlottenbergDag 4.

Da vi våknet etter en god natts søvn var mange av bobilene og traileren borte. Etter frokost kjørte vi forbi tollstasjonen og til Charlottenberg hvor vi handlet litt. Spesielt på apoteket hvor mange medisiner var mye billigere enn i Norge.

ÅmälDag 4.

Neste stopp var Ärjäng og Benktsfors. Her var det bobilparkering ved ungdomsherberget og nede ved bensinstasjonen. Det var ingen biler fra før så vi kjørte videre til Åmål. Her står vi i båthavna sammen med to andre bobiler. Vi måtte laste ned en app: Gomarina for å få betale kr 100.

ÅmälDag 4.

Vi gikk en tur opp i sentrum og handlet mat til kvelds. Og vi var bortom turistinformasjonen men den var stengt.

AkvaduktDag 5.

Vi kjørte mot Trollhättan, men tok en avstikker til akvadukten i Håverud som bygdes ferdig i år 1868 . Her er det bygget en bro av vann over fossen slik at båtene kom opp og ned slusene. I tillegg er det en jernbanebro og en veibro. Vi gikk en tur i sentrum før vi kjørte videre.

Saab museetDag 5.

I Trollhättan stoppet vi på Saab museet.

ferge til ÖkeröDag 5.

Etterpå satte vi kursen til Ökerö. Fergen var full men vi kom med. Vi stoppet i havnen der det er bobilparkering. Det står 5-6 andre bobiler. Ellers er det full aktivitet i havnen med å ta på land seilbåter og master.

badeplass på ÖkeröDag 5.

Vi syklet en tur rundt på øya. Det er en lite øy med en del industri og havrettet virksomhet. Her er badeplass ut mot havet.

seilskip på ÖkeröDag 6.

Vi kjørte til Hönö og handlet mat og spiste. Det sto et skilt med bobilparkering, men vi fant det ikke. Fergen over til fastlandet går ofte og snart var vi på vei til Lysekil. Seilskuten passert i sundet .

park i LysekilDag 6.

Før vi kom til Lysekil måtte vi ta nok en ferge, men de går ofte og er gratis. Framme i Lysekil står det ca 10 bobiler fra før. Det er bare 8 strømuttak, men det går bra. Vi gikk en tur opp i byen. Her er butikkene åpne til 18. Det er sol og kaldt ca 14 gr. Tilbake i bobilen blir det litt surfing på nett. Og så blir det pepperbiff til kvelds.

SmøgenDag 7.

Vi kjørte fra Lysekil til Kungshamn og Smøgen. I Smøgen fant vi en butikk med alt til 70%. Det var figurer og annet kjekt pynt. Så vi handlet en del.

FjellbackaDag 7.

I Hunnebostad stoppet vi og spiste. Fjellbäcka er også en liten plass der Ingrid Bergmann kom fra.

GrebbestadDag 7.

Vi kjøpte frossen laks til kvelds. Så gikk vi tur utover bryggene. Her kom det inn to reketrålere med ferske reker. Men vi sto imot og har laks i kveld. Vi kjørte til Strømstad og gikk først på utstyrsbutikken og handlet, Vi så etter en bobilparkering men la oss inn på campingplassen. Her er det greit å stå.

Vi venter på OslofjordDag 8.

Vi handlet og kjørte ned til ferjekaien. Det er ikke mange biler om bord, men været er bra. Ombord spiste vi dagens lunch, men den var kald.

BilkøDag 8.

Alt gikk bra undervegs og vi kom oss vel i land. Vi valgte en feil fil og kjørte til Larvik. Det ble litt lenger å kjøre. Da vi kom til E18 var det en tunnel som var stengt. Men trafikken sto nesten stille. Etter en time i kø så vi at det var en ulykke som gjorde at trafikken sto. Både ambulanse og brannbiler skulle fram selv om trafikken sto. Etter at trafikken løste seg opp kjørte vi til Mandal og står utenfor Buen.

Dag 9 og 10.

Vi kjørte til Stavanger og besøkte slekt og familie og var hjemme på Karmøy etter å ha kjørt ca 2300 km.

Til forsida