Bobil i 2013: Høstferie til Sverige og Stockholm
(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 21.10.13)

kart Sandve - Stockholm Vi har på turen besøkt disse byer og steder:
Norge:
Sandefjord, Kristiansand,
Sverige:
Stockholm,
Strømstad,


Dag 1.
Vi kjørte fra Karmøy tidlig på formiddagen. Været var surt, men værmeldingen lovet bedring på østlandet. Målet for denne turen er Stockholm.

MagnorDag 2.
Vi besøkte både Hadeland glassverk og Magnor glassverk. Så besøkte vi Charlottenberg Shoppingsenter med enormt mye folk. Vi handlet mat og drikke. Diesel er dyrere enn bensin i Sverige. Men diesel er omtrent samme pris som i Norge. Vi kjørte gjennom Karlstad. Så kjørte vi til Kristinehavn og parkerte i gjestehavna.  Det er flere bobiler her og det ser ut til å være en fin plass.  Det har regnet nesten hele dagen i dag også. Temperaturen er ca 11 grader.


Wasa Dag 3.
Etter frokost gikk vi tur inn i sentrum. Det er en liten by, men det er fint. Stockholm var neste stopp. Vi brukte 3,5 time. Vi kjørte til Tantolunden, hvor vi hadde bestillt plass. Etter mat syklet vi til Gamla staen og til Djurgården og Vasamuseet. Det var fantastisk å se den store båten. Så syklet vi til Grøna lunden - fornøyelsesparken. Vi snudde og fikk med oss det kungliga slottet,

Gamla stan StockholmDag 4.
Først syklet vi gjennom Sødermalm - et stort boligstrøk med blokkbebyggelse. Før var dette et arbeiderstrøk, men er nå et område hvor kunstnere og hippe folk kommer. Andre navn er Søder eller Sofo. Så gikk vi gjennom Gamla stan og videre til Stureplan. Det er mange butikker, men vi nøyde oss med noen få. Vi var ved Riksdagen, slottet og fant oss en plass å spise lunch. Så gikk vi gjennom gamla stan og kikket i butikkene før vi syklet tilbake til bilen. Det er 17 grader og lettskyet.

  Dag 5.
Fra Stockholm gikk turen innom Nykøping. Mot Jonkping og Husquerna fant vi ikke noen plass å stå, men til slutt fant vi en campingplass ca 3 km fra señtrum. Vi syklet inn til sentrum. Været har skiftet fra sol og 18 gr til regn og 13 gr. Campingplassen ser fin ut og ligger ved en fin sandstrand.

Borås Dag 6 Borås. Her parkerte vi en time midt i sentrum før vi kjørte til Strømstad. Været var skiftende fra 11 til 15 grader og regn og sol. Vi haddde tenkt å overnatte i Strømstad, men kjørte isteden en time til Fredrikstad, hvor vi har parkert på Tollbodkaien. Det er en vanlig parkeringsplass på samme måte som i Mandal og Flekkefjord.  Vi gikk tur i sentrum. Fredrikstad er en fin by. Vi gikk langs Glomma og over brua til et kunstverk son var opplyst og viste skygger av folk som arbeidet.

Fredrikstad Dag 7.
Bilde fra solnedgang i Fredrikstad. Vi kjørte til Moss og tok ferja over til Horten. Vi var innom Porsgrunds porselen og kjørte videre til Lillesand. I båthavna var det fint tillaget for bobiler. Det sto 11 biler her denne natten. Det blåser mye, men regnet har gitt seg. Vi gikk tur i Lillesand. Det er en flott liten by.

Bernkastel Kues Dag 8.
Værer har bedret seg. Vinden har løyet og solen skinner fra skyfri himmel. Vi kjører hjemover.Vi stoppet i Egersund og spiste på hottellet. Vi kjørte videre langs Jærkysten i strålende vær. Flotte farger på trærene, stille på havet, flott lys. Etter bedøk i Stavanger var vi hjemme på Karmøy sent på kvelden etter å ha kjørt 2881 km.