Bobil i 2012

Besøkt av:
(sist oppdatert 22.01.11 ) 
Fra våre turer i 2012 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 


Rute Sverige sørlandet 2012

Notodden
Vi startet fredag ca kl 14.30 fra Karmøy.  Kjørte til Notodden. Overnattet på en bobilcamp. Fin plass. Gikk en tur i byen om kvelden

Neste morgen kjørte vi til Drammen.  Så var Asker neste stopp. Forbi Skaugum til Sem gjestegård hvor vi overnattet.


 
stortinget
Søndag kjørte vi til Oslo. Fant en parkeringsplass ved slottet. Besøkte rådhuset, forbi Stortinget, Nasjonalgalleriet hvor vi så Skrik, Pikene på broen og Madonna. I tillegg var det en flott utstilling med Christian Krog. Vi var i regjeringskvartalet hvor bomben gikk av. Området var inngjerdet og vi fikk en rar uhyggelig følelse.


Strømstad
Strømstad camping ble vårt første stopp i Sverige. Vi syklet en tur i byen.


ullared
Mandag morgen kjørte vi til Gøteborg. Det var ikke lett å finne fram. Stor trafikk og veier over alt. Til slutt fant vi en parkeringsplass hvor vi tok oss mat og gikk en liten tur. Videre kjørte vi til Ulared.  Det var mye folk, men likevel ikke noe problem å finne fram og få betalt. Vi la oss på campingplassen. Senere syklet vi en tur til teltplassen. Der traff vi Hans Erik Lundberg. Han hadde besøk av Kjell fra TV-serien Ulared. Det var artig å høre ham fortelle om  hvordan det var å bli kjendis. Og avisene ringte og senere hadde flere helsider med stoff om ham og familien.


Borgholm
Tirsdag kjørte vi fra Ullared mot Øland. var innom Växjo. Tok inn på campingplass Borgholm.Vi syklet til borgen og til svenske kongens feriested. Så bare noen harer som hoppet.


Figurer
Onsdag kjørte vi til Løttorp camping. Der var Synnøve Aadnesen og sang, Teltmøtet ble overført direkte på kanal10. Så var vi på nattkafe. Mye fin musikk.

Torsdag kjørte vi til østkysten av Øland for å se på spesielle steinformasjoner i sjøkanten. Neste mål var Gøte kanal. Vi kjørte til Søderkoping. Her så vi kanalen for første gang- Vi stppet på en bobilparkering ved kommunehuset og nær kanalen, men fant ut at vi skulle dra videre til Bergs sluser. Her var det en bobilparkering med flott toalettanlegg. Vi syklet langs kanalen. Vi fikk se mange båter i slusene.


vadstena
Fredag kjørte vi til Vadstena og så på Sancta Birgitta klostermuseum. Videre til Karlsborg og så videre langs slusene til Mariestad. Vi hadde tenkt oss til Sjøtorp hvor Gøtakanalen går ut i Vättaren, men på grunn av et voldsomt regnvær bestemte vi oss for Mariestad. Her fant vi en bobilparkering i småbåthavna som hadde både dusj og toalett.


Mat
Lørdag kjører vi mot Norge, men var innom i Trollhättan og handlet på noen store senter.| Og så kjøpte vi noe mat. I Strømstad handlet vi mer mat og noe kjøtt. Vi parkerte på en bobilparkering og syklet til sentrum.


Gamle fredrikstad
Søndag kjørte vi til Fredrikstad. Vi tok inn på Fredrikstad camping. En grei campingplass ved gamle Fredrikstad. Vi gikk en tur i gamlebyen. Her var det liv og røre. Mye brukt og lopper på torget.


Moss Horten
Vi tok vi ferja fra Moss til Horten og kjørte til Sandefjord. I sentrum er det en bobilparkering bak bensinstasjonen. Men her var det fullt. Vi kunne parkere like i nærheten uten strøm gratis. Her var det mange bobiler som stod. Vi gikk en tur i byen og handlet litt.


Arendal
Tirsdag Vi kjørte vi til Porsgrunn og var innom fabrikkutsalget. Vi kjørte nedom Kragerø og Risør og overnatter i Arendal.


Mandal
Onsdag kjørte vi  ned til Lillesand og gikk rundt i byen der. Så kjørte vi ti Søgne men endte i  Mandal sjøsanden camping.  Fin og stor Campingplass.i syklet en tur i Mandal. Det er mye og koselig liv i byene vi kommer til.


Lindesnes fyr
Torsdag kjørte vi til Lindesnes Norges sørligste punkt. Var oppe i fyret.Flott vær. Kjørte til Lyngdal og Flekkefjord. Her parkerte vi på kaien. Mange Karmøybuer. Flott by. 


Sogndalstrand
Fredag kjørte vi til Åna-Sira og Sogndalstrand hvor vi gikk gjennom bygda. Det er utrolig hvor mange små fine plasser det er. Fra Egersund kjørte vi til Stavanger og til Haugesund.  Og var hjemme ca kl 21.30 etter å ha kjørt over 3200 km.

 


Til forsida