Seminar i selbu_vp.jpg (2962 bytes)Selbu 11 - 13 juni 1999 for ledere av distriktenes ambulanseutvalg

Med flybillett i bagen og ellers godt humør dro jeg fra Sandeid i bil mot Helganes (Haugesund lufthavn, Karmøy) Det er en tur på ca 70 km, parkerte bilen, sjekket inn bagasjen, fly med SAS til Gardermoen (Oslo lufthavn) hvor det var en liten time å vente på flyet til Værnes (Trondheim lufthavn). Vel framme samlet en liten gjeng fra nesten hele Norge seg om en liten buss med påskriften "Selbu - et lykkeland". Og 40 minutter senere var vi på Selbu gjestegård. Og etter et måltid mat var programmet igang. Så en god natts søvn, frokost, og atter fullt program , med både nytt og erfaringsutveksling. 
Etter lunch lørdag var det tur på Selbusjøen med "M/S Jøvra". Og det er på slike utflukter vi tar bilder. Været var jo tropisk.

Alt det andre - seminar - forelesninger - gruppearbeid -  tar vi ikke bilder av, det kan vi gå tilbake i den etterhvert tykke ringpermen og lese oss til - program -forslag til nytt - retningslinjer -rapportskjema - momentliste - deltakerliste.

selbu4r.jpg (14483 bytes)
selbu3r.jpg (12983 bytes) selbu2r.jpg (13391 bytes)
selbu1r.jpg (11644 bytes) Her bader vår gode vert Per Magnar Nyheim sammen med en av mannskapet ombord, Hilde Berg.

Selv om været var fint, var vannet iskaldt... Det finnes fremdeles noen vikinger blandt oss. Fin innsats!!

Ingen hadde badetøy. (Hvis det er noen som har funnet en herretruse - plommerød med hvit strikk - i en plastpose, så kan det hende at Per Magnar engang har hatt den på.)

selbu6r.jpg (24036 bytes) Maten smakte fortreffelig, spekemat tilberedt av kokken på Selbu gjestegård, og servert av mannskapet på "M/S Jøvra".
selbu5r.jpg (32413 bytes) Vi ser at praten går livlig, og hvis du kikker etter, så kjenner du kanskje igjen en fra ditt eget fylke. Her ser vi Øystein Gravdal fra ambulanse - komiteen i Norges Røde Kors.

Takk for en fin tur ombord i "M/S Jøvra".

selbu7r.jpg (7368 bytes) selbu8r.jpg (14647 bytes)

Så etter en lørdagskveld på Selbu gjestegård, der vi ble kjent med andre deler av Norge, traff noen med felles kjente, og hørte på Ole Ivars CD, reiste noen av oss til den lokale pøbben bak forhenget.

Neste morgen var det nytt program - med gruppearbeid og avslutning på en fin og lærerik helg. I minibuss bar det så til Værnes og der stod SAS - flyet klar til tur mot Gardermoen. Og der så alt ut til å gå bra helt til jeg kom til Gardermoen og oppdaget at bagasjen var sjekket inn på et fly som skulle gå tre timer senere enn mitt fly. Jo en mann i SAS service- skranke tok en telefon, men på grunn av et fantastisk dataanlegg og system på Gardermoen, var det umulig å få flyttet bagasjen min over på det rette flyet. Selv om det var 45 minutter til flyet skulle gå, og selv om servicemannen fant ut at jeg hadde fullprisbillett, var det ikke mulig å gjøre noe. Han trøstet meg med at dersom det hadde vært på Fornebu, så hadde det ikke vært noe som helst problem å få flyttet bagasjen til rett fly. Og for meg var det ikke noen hensikt å reise uten bagasje til Haugesund, så det var bare å vente. Men jeg hadde med meg en god bok om internett...

Men historien slutter ikke her, SAS - flyet fra Tromsø som skulle gå fra Gardemoen kl 18.55 var forsinket, og kom ikke avgårde før 19.50. Og da jeg kom til Helganes og stod å ventet på bagasjen, ikke den - ikke den - nei ikke den heller, da var det noe som begynte å skje inni meg. Men heldigvis - jo der kom den nesten til slutt på samlebåndet. Bilnøklene lå også i bagen, og jeg takker parkeringsvakten for at det ikke lå noe ekstra gebyr for de 4 timene jeg ble forsinket og som jeg ikke hadde betalt parkeringsavgift for. Så var det bare en drøy times kjøring hjem til Sandeid. Jo det er store avstander i Norge, spesielt når du ikke bor på Gardermoen. Det tok meg bare litt over 9 timer med fly å reise fra Selbu til Sandeid.

 

Takk for et uforglemmelig opphold i Selbu!
(Sist oppdatert 18.10.99)

Tilbake til hovedside