Seilferie i Rogaland og Hordaland  Bilder fra noen av de stedene jeg har besøkt
Fra Skudeneshavn  Skudeneshavn
Har en meget god og lun havn. Den innerste delen er ikke så altfor stor, så her må du regne med å ligge tett. Det er i den senere tid bygd noen utleiehytter helt til sjøkanten inne i havnen. Det går likevel an å ta seg fram til butikkene og til "Gamle Skudenes". Noen benker og border gjør det trivelig.
Flipper
 "Flipper"

I 1998 fikk vi besøk av Flipper. Selv om Flipper var rundt oss i flere dager, og vi kunne klappe den og mange badet sammen med den (jeg gjorde det ikke), var det ikke lett å få noe godt bilde. Flipper er en vennligsinnet hann-delfin som har vært i området i 8-10 år. Noen fortalte meg at Flipper er ca 3 meter lang, veier ca 300 kg og er ca 30 år gammel. Delfinen hører sammen med nisetil tannhvalene.

Utsira  Utsira
Har to havner, det er Norde-vågen og Søre-vågen. De blir brukt alt etter hvilken vei vinden blåser. Dette bildet er fra Norde-vågen og i bakgrunnen ser vi rutebåten som ligger til kai. I den senere tid er et av de gamle naustene restaurert og her er det restaurant.
Utsira har fiskeforedlingsfabrikk (Sildakongen) og ca 220 innbyggere. Ellers er det mange som reiser hit ut for å studere fuglelivet.
Fre Røvær Røvær 
Etter å ha seilt noen timer på havet i tildels grov sjø, fant vi innseilingen til Røvær. Det var som å komme til en lun lagune.
Innseilingen er smal og utfor kryr det av skjær og grunner.
Det er likevel verd et besøk på fiskeværet. Her er det ikke biler, men mange fine gangveger rundt på øyene.
Vandrerhjemmet like ved kaien er kjent for de gode komlene...
Kjede-ferjen på Espevær  Espevær
Ligger vest for Bømlo, og her er det bosatt ca 400 mennesker. Øygruppen har en spesiell bergart, grønnstein. Denne ble i steinalderen brukt som råmaterialer for redskaper.

På bildet ser vi den selvbetjente kjede-ferjen som forbinder Espevær og Store Kjeholmen.

Uforingen på Espevær  Espevær
Vi kommer selvsagt ikke utenom et besøk på den berømte ufo-ringen. Den viser klart og tydelig på marka.

Ellers har Espevær et restaurert hummer-mottak som er verd et besøk.

 Tilbake til toppen  Tilbake til hovedsiden
Så seiler vi videre... Til seilferie til Kvitsøy
 Så setter vi seil......igjen.

Sist oppdatert 16.07.1999

Tilbake til toppen
Tilbake til hovedsiden