Hardanger, pinse 2016
Vi besøker: Rullestad camping, Odda, Utne, Jondal, Rosendal,

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Siden er vist ganger.
(sist oppdatert 03.10.18)

kart

Blomstring i HardangerDag 1.

Fredag 13. På grunn av forskjellige ærend kom vi sent avgårde. Vi måtte innom å handle både på Langåker og Knaphus. Været er fint. Og vi stoppet på campingplassen ved Rullestadjuvet. Vi laget middag før vi roet oss for natten. grønn salat.

Blomstring i HardangerDag 2.

Det var kaldt i natt, men vi hadde strøm og varme på. Etter frokost tømte vi doen og kjørte til Odda. Der var det fint og mye folk. Vi fortsatte mot Utne. Det var nok litt tidlig, men vi fikk se mange trær i hvitt.

BrureikaDag 2.

Videre til Lothe camping. Men vi snudde og kjørte videre. Norges største tre står anonymt litt lenger borte. "Brureika" er en sommereik (Quercus robur) som i 2007 ble kåret til Norges største tre (10,8 meter i omkrets, 1,3m over bakken), foran «Mollestadeika» ved Mollestad i Birkenes. Treet står på gården Lothe ved Utne i Ullensvang i Hardanger, og ble fredet som Lote naturminne den 21. mai 1920.Vi stoppet og tok bilder og film. Det var en flott tur videre, vi kjørte på smale og svingete veger, men det var ingen trafikk så det bar avgårde i 20 – 30 km i timen. Så fikk jeg også se. Vi kom til Jondal, Her var det masse folk i gatene. Men det var ikke noen campingplass. Jondaltunnelen er 10 km lang og har kr 100 i bompenger. Fra rundkjøringen etter tunnellene var det ca en halv time til Rosendal, med varierende vegstandard.

Rosendal bobilparkeringDag 2.

På bibilparkeringen i Rosendal var det sandstorm og virvelvind da vi kom. Det var fullt, men vi fikk oss likevel en god plass. Vi hadde en kopp kaffe og litt mat. Det kom skyer og noen regndråper, så vi gikk inn og ut av bilen. Det koster 200 m strøm pr natt. Vi fikk også internett, men det er ca 100 biler. Rekorden for to år siden var 105. Vi var nr 97 i dag.

VeggmaleriDag 3.

Det er fint vær men blåser litt. Vi sitter ute og det er 14 – 15 gr i skyggen max. Det blir fort kaldt når det kommer en sky. Naboen kjørte ved middagstider. Vi ligger til i morgen. Og tar en tur opp til Baroniet.

LeikebåterDag 3.

Vi gikk til Baroniet. De skulle ha 75 kr pr stk for å komme inn. Vi hadde glemt å ta med penger, så vi kom ikke inn. Jeg hadde 20€, men han ville ikke ta imot. Så vi snudde og gikk til steinparken i stedet.

Mini vannhjulDag 3.

Også her har vi vært før. Mange fine steiner og blomster. Så er det en vanndrevet sag der. Sagen var ikke i drift. Vi gikk ned igjen til bobilparkeringen. Flere biler hadde kjørt, men det kom noen nye. Solen skinner, men vinden er kald fra nord. Vi grillet koteletter på den lille nye grillen. Det gikk fint. Vi gikk en liten tur andre vegen, forbi kommunehuset og et hotell.

LandskapDag 4.

Vi sov lenge (Til 9). Hadde frokost, vasket opp og pakket. Vi kjørte tilbake til Odda, selv om det var ca 50 km lenger enn å ta fergen til Skånevik. Folgefonntunnellen er 11 km lang og har bompenger. Det var sol i Odda. Vikjørte hjem og pakket ut. Så er det fram med bunad og klær for å være klar til 17 mai i morgen.

Til forsida