Påskeferie 2017: Sørlandet
Vi besøker: Ålgård, Flekkefjord, Kristiansand, Grimstad, Lillesand, Stavtjørn, Mandal,

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 15.04.17)

kart

bilkøDag 1.

Vi reiste fra Sandve til Utvik på verksted for å fikse bremseklossene. Fra Sandnes til Ålgård var det lang og saktegående kø. Vi var innom på outletet.

Flekkefjord bobilparkeringDag 1.

Så kjørte vi til Flekkefjord og kom dit litt over kl 18. Det koster 250,- med strøm. Vi betaler kontant i en konvolutt inne på Rema 1000. Været er fint, men kaldt. Det er mange biler her, men likevel ledige plasser. Vi sov godt, selv om det var noen biler med høy musikk i løpet av natten. Det har det vert hver gang vi har vært her.

Sjøsanden CampingDag 2.

Etter en handletur på byen, kjørte vi fra Flekkefjord litt over 13. Vi kjørte til Mandal og la oss på campingplassen. For medlemmer koster det 250 pr døgn. Det er første dag det er åpent denne sesongen, men det er likevel en del bobiler her. Og solen titter fram av og til temperatur 10 - 13 grader.

Moysand FamiliecampingDag 3.

Det er stille og grått ute. Vi ryddet og ble enige om at vi reiser etter værmeldingen. Da blir det Grimstad. Moysand familiecamping. Det var lite trafikk på veien. 1,5 time brukte vi. Temperaturen varierte fra 8 til 11 grader. Og sol, men det blåset iflge yr frisk bris. Vi satte opp leveggen som reduserte trekken noe. Moysand er en stor 5 stjernes familiecamping. Det er mest faste vogner, men også noen få bobiler. Vi gikk tur på campingplassen, som sikkert er en flott plass for familier om sommeren. Men akkurat nå blåser det godt.

Bie apartmentDag 4.

Det regnet i natt, men da vi sto opp var det sol og fint. Naboen hadder vært her i 3 netter og ville til Fredtikstad. Vi gikk også og betalte og tømte. Vi flyttet oss til Bie appartments, en 15 minutters kjøretur i nærheten av sentrum av Grimstad. Det er en fin plass, men vi høreer trafikken både fra E18 og lokaltafikken inn til sentrum. Vi valgte plass nr 1. Her var det trevegg mot gaten og en krok hvor det var ly for vinden.

Lillesand bobilhavnDag 5.

Vi våknet til sol og fint vær. Vi gikk en tur på plassen og så på utbyggingen av campingplassen. Da klokka nærmet seg 12 gjorde vi klar og kjørte ned til Gundersholmen i sentrum av Grimstad. Her var det ingen bobiler fra før, så vi kjørte til Lillesand bobilhavn hvor det var 3 - 4 ledige plasser. Så vi parkerte og fikk ut stoler for soling. Senere gikk vi en tur i byen. Så ble det lettskyet og solen forsvant og det var varmt og godt i bobilen.

Lillesand bobilhavn, sjøsettingDag 6.

Kranbilen som skulle sette noen båter på sjøen skulle komme kl 9. Den satte flere av båtene som sto rundt oss på sjøen.

Sjøsanden feriesenter i MandalDag 6.
Vi gikk en tur og handlet. Det er lettskyet, opphold og 10 grader. På plassen her er det fullt. Vi tenker oss til Vågsbygd i ettermiddag for å besøke slekt og venner. Vi kjørte til Sjøsanden igjen. En times tur med vekslende vær fra sol og blå himmel til regnbyger. Ca 10 grader. Det var mye mer folk på plassen i dag.

StavtjørnDag 7.
Vi våknet til nok en fin dag. Etter frokost gikk vi en tur på sanden og inn mot Mandal. Her var mange nye leiligheter. Tilbake på campingplassen kom det stadig nye bobiler og campingvogner. Vi pakket og kjørte til Stavtjørn. Det snødde i natt og vi våknet til sol og blå himmel.

GloppedalsuraDag 7.
Vi kjørte gjennom Gloppedalsura. På Byrkjedalstunet var det fullt på parkeringen, så vi kjørte til Laftehuset og spiste middag. Deretter kjørte vi om Høle og Breivik og senere tok vi ferjen over Boknafjorden.

Til forsida