Bobil i 2015: Påske
(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 06.04.15)

kart

Dag 1.
Etter at vi hadde pakket i bilen kjørte vi til Arsvågen. Vinden har løyet. Vi kjørte sørover. Det var fine kjøreforhold og lite trafikk.

Lista Fyr
Sol og regn og overskyet.Vi kjørte forbi Åpta camping, på en fin bomveg til Farsund, Borhaug og Lista fyr. Her var det åpent og vi gikk opp de 137 trappetrinnene til vi var oppe i det 34 m høye tårnet. Tårnet er bygget i hugget granitt og ble første gang tent 10. november 1836. Vi kjørte til Borhaug. Borshavn har et moloanlegg som skjermer fiskerihavnen mot havet. Havnen har kai, sanitæranlegg, bobiltømming og bobilparkering. Havneanlegget var nytt i 2011. Tilgang til vann og strøm. Der var det en koselig havn og bobilparkering, men vi kjørte videre til Farsund. Her parkerte vi under broa. Vi var innom Kiwi og handlet litt. Farsund kommune har tilrettelagt for bobilparkering flere plasser med strøm og wifi til kr 200,-.

Farsund.
Farsund kommunes ca. 9.500 innbyggere er hovedsaklig bosatt rundt de tre tettstedene Farsund by, Vanse og Vestbygda. Farsund ble by i 1795. Handel og skipsfart la grunnlag for velstand, og "byen ved sundet". Det ble i 2013 innført havneavgift for alle båter og bobiler i Farsund Gjestehavn og Bobilcamp. Bobilcampen ligger på Farøy.

Bobilparkering i FarsundDag 2.
Vi sov godt under brua i Farsund. Etter frokost gikk vi en tur i byen og handlet litt før vi kjørte til Kristiansand. Der parkerte vi på en stor parkeringsplass Været er flott sol og blå himmel.

Grimstad
Vi kjørte til Lillesand. Men det var fullt i båthavna så vi kjørte til Grimstad. Det står ca 10 andre biler her. Været er fint, men de har meldt en del vind og noe nedbør i morgen. Jeg tror ikke det blir snø.

Ibsen i Kragerø Dag 3.
Vi gikk rundt i Grimstad - en fin by - og fant også apoteket der Henrik Ibsen var apotekerlærling. Grimstad har ca 21 000 innbyggere.

Arendal kirke
Vi kjørte til Arendal og parkerte på kaien. Så gikk vi til sentrum. Flott vær og sol.

Tvedestrand
Vi kjørte videre til Tvedestrand og var innom parkeringsplassen foran kommunehuset. Neste stopp var Risør. Der var vi først innom bobilparkeringen på Tjenna - en kommunal parkeringsplass for bobiler. Men det så ut som et anleggsområde med søle rør osv. Vi kjørte til holmen. Men der var det fullt. Risør har ca 4 500 innbyggere. Over byen ligger Risørflekken, som er en hvitkalket fjellknaus 45 m over havna og kan sees 12 nautiske mil (22 km) til havs Ved innseilingen fra vest ligger Stangholmen, Risørs innseilingsfyr, som er fra 1855.

Vi fant ikke noen god plass å stå, så vi bestemte oss for Sørlandets feriesenter. Det tok en snaù halvtime til campingplassen. Det var greit, men likevel en liten skuffelse.

Dag 4.
Vi parkerte i Kragerø og gikk en tur i byen. Her var det pyntet med gule sløyfer. Sola skinte og det var en del folk ute. Kragerø by har per 1. januar 2013 ialt 5 446 innbyggere,

Lovisenberg CampingDag 5 og 6.
Vi kjørte til Lovisenberg camping utenfor Kragerø. Det var en smal og kronglete vei men stille og grei plass. Det var utenom sesongen og svært få gjester.

Vi lå her 2 netter.


Dag 7.

Vi la inn Grimstad på GPS-en, selv om vi hadde vært der før. Det står ca 10 biler her og sola skinner. Vi gikk en tur i byen. Het en statue av Terje Vigen.


Sørlandssenteret Biltema
Vi stoppet ved sørlandssenteret i Kristiansand. Et stort kjøpeseter med mange butikker. På et skilt sto det norges største. Biltemabutikken var kjempestor.

Sjøsanden Mandal.
Vi kjørte videre til Mandal. Ved kulturhuset var det mange biler, men vi la oss inn på Sjøsanden. Der traff vi kjentfolk. Vi gikk tur i området. Her er flotte sandstrender og turområder.

Sjøsanden camping Dag 8
Vi våknet til gråvær og kaldt. Vi spiste og kjørte mot Stavanger Det begynte å regne og termometeret viste 0 gr. Det var lang kø i Arsvågen. Så var det godt å komme hjem etter å ha kjørt over 1000 km.

Til forsida