Bobil i 2014: Påske
(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 16.08.14)

kart

Dag 1.
Etter jobb 11. april kjørte vi på tur for første gang med den nye bilen. Vi har pakket og klargjort bilen. Km står på 113. Varmen har stått på og det er herlig gulvvarme. Første tur med Rimor. Vi starte litt vanskelig. Vi kom ikke ut av gården. Bilen spant på forhjulene og gravde seg ned. Vi tok ut alt fra garasjen og prøvde igjen. Til alt hell klarte vi det. Vi kjørte til Arsvågen og kom med første ferje. Vi kjørte til Flekkefjord. Det regnet. Og det var mye biler på kaien. En som ikke unnet oss fred og ro hadde montert et stort stereoanlegg i bilen. Han kjørte rundt og rundt hele kvelden. Men vi sov relativt godt.

Dyreparken i KristiansandDag 2.
Neste dag kjørte vi til Kristiansand. I dyreparken spiste vi lunsch. Etter et par timer kjørte vi videre til Sandefjord. Tok ferga fra Horten til Moss. Og kjørte videre til Strømstad.

Horten Moss Dag 3.
Vi tok inn på Strømstad camping. Der var det helt fullt. Vi koste oss i sol og vind. Neste morgen var vi i utstyrsbutikken Kama og kjøpte teppe, matter, trapp og svamp. Så kørte vi til Gøteborg. På veien var det en ulykke og bilen ver utbrennt.

GøteborgDag 4.
Det er flott vær og vi la oss på Lisebergsbyn camping. Så syklet vi til sentrum av Gøteborg. Forbi Liseberg og til travle handlegater og store handlesenter i sentrum. Flott vær, men plutselig skyet det til og vi fikk noen regndråper.


Malmø Dag 5.
Fint vær men kaldt,men en del vind. Vi forlot Gøteborg og la inn Malmø på GPS-en. 3 timers kjøring. noe kø enkelte steder. Vi fant ikke noen stellplass. Gps-en hadde problemer med å finne turistinformasjonen. Vi brukte en delt tid å finne den. Men det var ikke bedre der. Det var rett og slett ikke bobilplasser. En campingplass lenger sør var et alternativ. Så vi sløyfet det. Vi parkerte ved Maxi. Det gikk en vakt der og jeg spurte ham ombetaling osv. Han sa det var gratis i 2 timer. Men jeg måtte ha en skiva. Det hadde jeg ikke, så han sa jeg skulle skrive en lapp med ankomsttid og legge den i vinduet. Han sa det var greit at jeg sto på 2 plasser. Vi gikk bort til Turning Turso, et 190 meter høyt bygg. Etter en tur i sentrum handlet vi og kjørte nordover igjen.

Domsten
Vi kjørte til Domstens båtklubb. Her var det fullt av båter og bare så vidt plass til bilen. Det er bare en annen bobil. Et par med campingvogn snudde. Det fortsatt kaldt men fint vær. Vi har ikke hatt frost.

Bua Dag 6
Vi sov godt. Bestemte oss for å kjøre til Varborg. De to første plassene vi så hoppet vi over og kjørte til Bua - en stellplass ved en fisker og lystbåthavn. Her var det automat og vi betalte 180. Vi syklet inn til det lille senteret og handlet. Ved siden av oss står en Concord Liner 6*. Den hadde bil i garasjen. På den andre siden står en pratsom finne. Været er bra, men det er kaldt. Vi satt ute og solte oss.

Strømstad camping Dag 7.
Kjørte mot nord. Forbi Gøteborg og til Strømstad. I Strømstad var det råning og trafikkork og vi kjørte oss vill, men kom oss omsider til eurocash og handlet kjøtt og bacon.

Horten Dag 8.
Vi kjørte Oslofjordtunnelen og til Horten hvor vi parkerte ved ferjeleiet. Vi gikk en tur i sentrum. Det er kommet mange bobiler her. Været har bedret seg og de melder om fint resten av påsken. Vi sov godt og kom oss avårde mot vest. Vi siktet mot Mandal - en tur på 4 og en halv time. Flott vær, men kaldt. Sjøsanden hadde større besøk enn midt i juli, det var fullt, men vi fant en plass. Så traff vi kjentfolk og ble invittert på kaffe. Med nystekte vafler og kaker. Ellers var det flere kjente. Det var mye musikk og støy utover natten, men vi sovnet.

Sjøsanden camping Dag 9
Vi våknet til fintvær. Vi spiste og kjørte mot Stavanger. Det var lang kø i Arsvågen. Så var det godt å komme hjem etter å ha kjørt 2500 km.

Til forsida