Bobil i 2019: Karmøy - Lofoten - Senja - Tromsø - Nordkapp
del 2, Fra Tromsø til Nordkapp, Finland, Sverige til Karmøy

Vi besøkte Tromsø, Alta, Nordkapp, Kautokeino, Karasjokk, Mo i Rana, Mosjøen, Töre, Skellefteå, Sundsvall, Gävle, Falun, Arvika, Notodden.(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 27.06.19)
Til del 1 Til del 2

Tromsdalen kirke - Ishavskatedralen Dag 9.
Vi sov godt på parkeringsplassen. Etter frokost kjørte vi til Ishavskatedralen. Vi var heldig fordi det kom noen turistbusser og kirken var åpen, slik at vi også kom inn og fikk tatt bilder.
Tromsdalen kirke - Ishavskatedralen

Fjell og sjøDag 9.
Til Alta tar det ca 6,5 timer. Vi har fortsatt flott vær. Vi har tatt mange bilder av fjell og fjord og det er vanskelig å velge.
Fjell og sjø

FjellovergangDag 9.
Veiene var fine og utsikten var flott.
Kvænangsfjellet

Reinsdyr i vegenDag 9.
Vi så den første reinflokken i veibanen.
Reinsdyr i vegen

Rasteplass ved AltaDag 9.
I Alta var jeg inne og handlet før vi kjørte videre mot en rasteplass hvor vi overnattet.
Rasteplass ved Alta

På vei mot NordkappDag 10.
Vi våknet litt tidlig og spiste frokost før vi satte kursen nordover. Det er ca 4 timer til Nordkapp. Flott vær og blå himmel. Vi stoppet og fylte diesel og vann. Det er lite trafikk. Men det ble noe mer skyer da vi nærmet oss Nordkapp. Noen reinflokker langs veien ble fotografert. Ellers mye fjell og fjord.
På vei mot Nordkapp

NordkappDag 10.
På Nordkapp var det kø i billettluka. Vi parkerte blant mange andre bobiler, biler og motorsykler. Det er grått, men ikke tåke, så vi tok på oss kjeledresser og gikk bort til Nordkapp-monumentet. Etter fotografiring, tok vi oss mat. Inne på senteret fikk vi med oss panoramafilmen og utstillingene. Det ble også noen suvenirer.
Nordkapp

NordkappDag 10.
Solen titter gjennom skyene og det blir nok flere turer ut for å fotografere.
Nordkapp

NordkappDag 10.
Klippen med Nordkappmonumentet .
Nordkapp

Midnattsol på NordkappDag 10.
Vi fikk se midnattsolen på Nordkapp. Det var et lett skydekke, men solen skinte igjennom .
Midnattsol på Nordkapp

HonningsvågDag 11.
Etter frokost kjørte vi kl 9 sørover igjen. Vi svingte innom Honningsvåg. Det er her hurtigruta har sitt anløp. På skiltet står det at det er en Sommerby.
Honningsvåg

ReinDag 11.
Så fikk vi bilde av rein igjen. Vi stoppet i Lakselv og fyllte vann og diesel og var inne og handlet mat. Etter en kort lunch kjørte vi til Karasjok. Her er sametinget. Fylkestinget i Finnmark hadde sitt siste møte samtidig med at vi var det. Finnmark skal slå seg sammen med Troms. Vi var inne i et samemuseum.
Reinsdyr

Juhls sølvsmieDag 11.
Landskapet her er flatt og store flate vidder med kortvokst bjørk. Veiene er fine og har noen steder 90 kmt. I Koutokeino kjørte vi rett til Juhls Sølvsmie. Vi fikk en flott omvisning. Det er en fin butikk dette.
Juhls sølvsmie

Juhls sølvsmieDag 11.
Inne i Juhls Sølvsmie
Juhls sølvsmie

KautokeinoDag 12.
Vi forlot campingplassen og satt kursen mot Töre. Landskapet er overraskende flatt, med lav bjørk så langt vi kan se.
Kautokeino

FinlandDag 12.
Vi krysset grensen til Finland. Og kjørte noen timer i Finland. Veiene var varierende og men noen var bra med 100 kmt. Vi stoppet ved noen suvenirbutikker og ved en butikk og spiste.
Så kjører vi inn i Finland

Rein langs veienDag 12.
Flere ganger så vi rein langs veien og stoppet for å fotografere. En gang var det en liten elg som krysset veien.
Rein langs veien

SverigeDag 12.
Så krysset vi grensen mot Sverige. Her var det et stort antall tollere som stoppet alle. De ville vite hvor vi hadde vært og hvor vi skulle og sa god tur videre.
Så kjører vi inn i Sverige

Polarsirkelen i SverigeDag 12.
Markering av polarsirkelen er noe mer anonymt i Sverige
Polarsirkelen i Sverige

Töre CampingDag 12.
Vi stoppet ved en rasteplass i Töre, men flyttet oss til Töre Camping. Töre er det nordligste stedet i Bottenvika.
Töre Camping

BonnstanDag 13.
Og så var vi på vei til Skellefteå. Det er midsommar i dag og vi har funnet ut at det er et arrangement i Bonnstaden fra kl 12. Veiene er fine og fartsgrensen er mye 110. Vi ankom Skellefteå Camping 11.45 og fikk en grei plass.
Bonnstan i Skellefteå

AllsangDag 13.
Mye folk og flott vær med sol og 20-25 grader. Jeg hadde glemt caps pga sykkelhjelmen. På torget var det scene med underholdning og allsang da vi kom.
Allsang i Bonnstan

Dans og leik midsommarDag 13.
Så var det et kor som opptrådte og til slutt var det dans eller leik rundt stokken som var reist. Vi syklet tilbake og var innom på ICA og handlet pepperbiff. Selv og det er varmt og fint er det meldt regn og torden i kveld. Vi sitter ute og soler oss så lenge vi kan.
Dans og leik midsommar i Skellefteå

Sundsvall1Dag 14.
Vi sov til 8.45 og våknet til regn og tordenskrall. Vi kjører til Sundsvall, en tur på 5 og en halv time. I begynnelsen regnet det og temperaturen var nede i 10 gr. Så ble det opplett og solen kom fram og temperaturen steg til 20 gr. Veiene er fine. Vi følger E4 som har opp til 110 kmt. Noen plasser var det veiarbeid og asfaltering og nedsatt hastighet. Det er noe økende vind og en mørk sky ser truende ut. Vi gikk en tur i sentrum. Sundsvall framstår som en flott by.
Sundsvall

Parkering i SundsvallDag 14.
Vi parkerte på en stor parkeringsplass der står 2 bobiler fra før. Natten ble noe urolig med helikopter og utrykkninger og fugl på taket. I avisen kunne vi lese at det hadde vært brann i bremsene på en bil i sentrum av Sundsvall.
Parkering i Sundsvall

GävleDag 15.
Vi kjørte mot Gävle, fine veier med 90-110 langs E4. Vi brukte ca 2,5 timer og hadde sett oss ut en kommunal bobilparkering med 9 plasser i sentrum.
Gävle

Bobilparkering i GävleDag 15.
Da vi kom fram var det bare 3 bobiler, så vi fikk parkere. En time senere var det fult. Og det kommer stadig biler som må snu og finne en annen plass. Været er fint og vi har 22-25 grader.
Bobilparkering i Gävle

Fontene i sentrum av GävleDag 15.
Vi syklet til sentrum. Gävle-bukken fant vi ikke, men etter å ha snakket med en innbygger som fortalte at den var der bare ved nyttårstider, fant vi ut at vi var på rett plass til feil tid. Det var mye folk i sentrum og butikkene var åpne. Sentrum var flott, og her er en fontene i parken ved butikkene.
Fontene i sentrum av Gävle

VannjetDag 15.
På elven utenfor her vi er parkert så vi denne flygende mannen.
Flyvende mann på vannet

Falun gruerDag 16.
Det er fin vei til Falun. E16 går fra Stockholm til Oslo. Her er det mye 110. Vi hadde lagt inn Falun gruer hvor det er stellplass. Vi parkerte og gikk rundt på museet. Det var muligheter for omvisning og ned i gruene, men vi avsto.
Falun gruer

Hoppbakken i FalunDag 16.
Vi tok oss noe mat og kjørte ned til sentrum igjen. Så fant vi veien til hoppbakken og kjørte opp dit.
Hoppbakken i Falun

Hoppbakken i Falun sett fra tårnetDag 16.
Vi kjøpte billett til tårnet og tok heisen opp. Her var det små utstillinger fra de VM som hadde vært i Falun. På toppen var det flott utsikt over hele byen.
Hoppbakken i Falun sett fra tårnet

Overnatting ved BiltemaDag 16.
Vi kjørte videre til Borlänge og fant en bobilparkering utenfor Biltema. Her er det 9 plasser. Været er flott og 20-25 grader. En ulempe er at det er nær hovedveien, slik at det er noe trafikkstøy.
Overnatting ved Biltema

Rasteplass i RådaDag 17.
Etter frokost satte vi kursen mot Råda og Arvika. Ved Råda stoppet vi på en rasteplass og spiste.
Rasteplass i Råda

Lupiner langs veienDag 17.
I Sverige er det brukt mye Lupiner som kantvegitasjon på skjæringer og fyllinger. Veiene her er vekslende både i fart og standard, så vi brukte ca 5,5 timer fra Borlänge til Arvika.
Lupiner langs veien

Stellplass i ArvikaDag 17.
Det begynte så smått å regne, men temperaturen er ca 20 gr. Vi står helt nede ved vannet hvor vi har stått flere ganger før.
Stellplass i Arvika

VannliljerDag 18.
Etter frokost gikk vi en tur i parken. Flotte planter ....
Vannliljer i Arvika

Hettemåker i ArvikaDag 18.
.....og mye skrik fra hettemåker.
Hettemåker i Arvika

Gjennom DrammenDag 18.
I Charlottenberg ble det handlet kjøtt, snop og drikke. Noen T-skjorter og klær også. Mye nordmenn på handel. Vi kjørte gjennom Oslo og der hadde det skjedd en ulykke og trafikken gikk tregt.
Gjennom Drammen

KongsbergDag 18.
Men vi kom til Notodden bobilparkering og fikk en plass med strøm. Her var det mye biler.
Kongsberg

Notodden bobilparkeringDag 19.
Vi hadde tenkt å roe oss her. Været er fint, blå himmel og 18 gr. Vi fant ut at vi like godt kunne kjøre vestover og stoppe en plass. Det begynte å blåse og på Haukeliseter var det 16 gr. Men vi tok oss noe mat på en rasteplass der.
Notodden bobilparkering

HaukeliDag 19.
Det var lite trafikk fram til vi kom til Tysvær. Men solen skinner. Vi var hjemme ca kl 17. Vi hadde da kjørt 5311 km på turen.
Over Haukeli

Til del 1 Til del 2