Mallorca - en del Spania i Middelhavet
(sist oppdatert 23.01.07 ) Siden er vist ganger.

Inntrykk fra våre turer i oktober 2000 og oktober 2001 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Gamlebyen Alcudia Alcudia er et fint, rolig og barnevennlig feriested på Mallorca og ligger en times kjøring fra flyplassen. Her finnes en mengde spisesteder, butikker, hoteller og store strender. 

Gamlebyen Alcudia er absolutt verd et besøk.. Gamlebyen er Mallorcas eldste by, omgitt av en godt bevart bymur som stammer fra 1300- tallet. Byen ligger et stykke fra sjøen. Vi syklet inn, men det går ofte buss.

Sea Club Sea Club er bygget som en liten landsby og ligger ca 600 meter fra stranden. Her er det aktiviteter for både barn og voksne flere ganger om dagen. Leilighetene er sparsomt utrustet. Eget basseng og kort vei til butikkene.  ca 30 min å gå inn til sentrum. 

Det var en del innsekter (mygg) som stakk oss, så vi måtte kjøpe myggspray. Bente hadde over 20 stikk på beina

Viva Sunrise Viva Sunrise er et større leilighetshotell som ligger like ved Sea Club. Her bodde vi på vår første tur. Leilighetene var greit utrustet. Vi fikk terrasse mot nord og hadde lite sol. Spesielt savnet vi det om kvelden. (Men vi snakket med noen som hadde leilighet mot sør. De klaget på at det ble for varmt....)
Alcudia Bay Det var kort vei til stranden. 

Stranden i Alcudia Bay er ca 8 km lang og består av ren lys sand. Her er det muligheter for de fleste typer vannsport og lek.

Av andre attraksjoner kan nevnes et større badeland og en gocartbane.

Palma En regnværsdag tok vi bussen til hovedstaden Palma. 1,5 time brukte den fullstappede bussen fra Alcudia. Været klarnet og det ble varmt og lummert. 

 

utleie av sykler Å sykle er fint på Mallorca. Det er helt flatt - og utleie av sykler finnes overalt. Denne kostet kr 70,- for en time. Men det var gøy.

Selve Alcudia er ikke noen vakker by, men det finnes kanaler og innsjøer som gjør stedet spesiellt.

Båthavnen Båthavnen er stor og anlegget på land er flott. Havnen ligger helt nede i sentrum.

Rundt havneområdet er det barer og restauranter hvor ungdommen trives. Ellers er det spisesteder spredt rundt i hele byen.

gresshoppe Stian fanget en stor gresshoppe
blomster Over alt er det blomster som vi kjenner fra våre stueplanter.
Til forsida