Lanzarote - en del av Kanariøyene
(sist oppdatert 21.11.09 ) Siden er vist ganger.

Inntrykk fra vår tur i november 2002 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Kart over Lanzarote Vi bestillte en uspesifisert tur for 14 dager av StarTour. Vi visste ikke hvor vi skulle bo før vi kom ned. Og stedet ble Puerto del Carmen, på Hotel La Florida.
Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria  
Lanzarote Havn Poerto del Carmen Puerto del Carmen er trolig det største feriestedet på Lanzarote og ligger bare 10 minutters kjøring fra flyplassen. Her finnes en mengde spisesteder, butikker, hoteller og store strender. Bygningene er her lave, hvitmalte og med grønne eller blå skodder. (Slik det er på hele øya, unntatt i hovedstaden Arrecife)
La Florida La Florida er et relativt lite hotell. Bra utstyrt kjøkken TV og god utsikt fra de øverste leilighetene. Eget basseng og kort vei til supermarked med meget godt utvalg av matvarer. 5 min fra havna, 10-15 min fra strandpromenaden og stranda.
Kameltur på Timanfaya Nasjonalpark Utflukt til Timanfaya Nasjonalpark (Lilleturen hos StarTour), der vi først red på kameler (som egentlig er dromedar med en pukkel). 
Geysir Deretter kjørte inn til restauranten på toppen av en vulkan. Vi fikk demonstrert hvor varmt det var like under overflaten. Tørre kvister tok fyr, og en bøtte vann i et hull ble til en geysir. Inne i restauranten var det bygget permanent grill over vulkanen. 
Timanfaya Nasjonalpark I selve nasjonalparken var det bygget en vei. Det var spennende å se det størknede landskapet, i mange farger. Noen få planter og lav var begynt å gro. Absolutt verd et besøk
vin druer Etter en tur ut til havet i vest med den grønne innsjøen, sto La Geria "dalen" for tur. Her dyrkes vindruer i et terreng som ved første øyekast ser ut som et svart månelandskap. Men ser vi nærmere etter, er det en vinplante i hvert krater og hver halvsirkel.. Her kan vi gratis smake på vinen som lages.
Marked i Teguise Vår neste utflukt var til søndags-markedet i Teguise (den gamle hovedstaden). Guiden på bussen fortalte at her gjaldt det om å prute. Vi måtte ikke gi oss før vi fikk det til halv pris og gjerne mindre. Men så enkelt var det ikke.... Vi erfarte at det var nytteløst å prute der det var satt pris eller special offer price. Men det var et stort marked med mange boder. Dukene var stort sett "Made in China"

Etter markedsturen fikk vi se Kanarisk kampsport og folkedans.

Avenido de las Playas Dagene tilbrakte vi enten ved bassenget eller på stranden. Vi hadde fint vær, 25 - 30 grader, sol og stille i en uke, deretter ble det vekslende skydekke, sol, litt vind og noen regnbyger. Temperaturen sank til 20 - 25 grader. Men likevel behagelig og fint.

Helt sør på strandpromenaden (Avenido de las Playas) ligger den norske sjømannskirken (like ved legekontoret). Her er det ferske aviser fra Norge og du treffer alltid hyggelige nordmenn. Stikk innom og kjøp deg en kopp kaffe og vafler. Her vises også fotballkamper fra Norge.

Jameos del Agua Vi hadde tenkt oss på restaurantkveld til Jameos del Agua, men var for sein til å melde oss på og fikk ikke plass. Et par som bodde på hotellet (og som var med) fortalte neste dag at maten ikke sto i forhold til prisen. Det var en skuffelse. Men resten var fantastisk. Det fikk vi oppleve en dag vi leide bil og kjørte rundt hele øya. Jameos del Agua er en underjordisk vulkansk tunell. 
Små hvite kreps Her er et vann med små hvite, blinde, albino kreps.
Kaktushagen (Jardin de Cactus) Kaktushagen (Jardin de Cactus). Dette er et gammelt steinbrudd som er ombygd. Det er samlet over 1400 typer kaktus. Kaktus blir dyrket fordi de tiltrakk seg en lus som blir brukt i bla leppestift. Lusen gir en kraftig rød farge når den blir knust.

På toppen bak ser vi en gammel restaurert vindmølle.

Mirador del Rio Vi  kjørte helt nord på øya til Mirador del Rio, en utkikksplass der vi kunne se til naboøya i nord, La Graciosa.  Det var en del folk som gikk litt utfor og opp på et høyere platå. De slapp å betale inngangspenger og fikk sikkert sett like mye som oss.

Vi kjørte også til Playa Blanca helt i syd. Her gikk vi gjennom en fin gågate og besøkte noen forretninger.
Til forsida