Kreta - Chania, Kato Daretso

Besøkt av:
(sist oppdatert 03.06.06 )
Inntrykk fra vår tur i mai 2006 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Vi bestilte en spesifisert tur for 8 dager av Saga solreiser. Vi skulle bo nær Chania nærmere bestemt Kato Daretso
Chania Kreta har ca 520 000 innbyggere, og hovedstaden heter Irakleio.
Kreta er den største øya i Hellas, og blandt de fire største øyene i Middelhavet. (De andre er Kypros, Sardinia og Sicilia.) Kretas høyeste fjell er Psiloritis (2456 m over havet).

 Chania er en gammel by med ca 65 000 innbyggere. Her finnes alt du forventer å finne i en by: spisesteder, butikker, hoteller.

Vi ble litt forvirret ang skrivemåten til Chania og observerte følgende forskjellige: Khaniá, Xhania.

båthavnen Chania er en av de byene i verden som har hatt lengst sammenhengende bosetting. Dette er fra båthavnen. Til høyre ser vi det gamle venetianske skipsverftet
Innseilingen til den 

	venetianske havnen i Chania  

Innseilingen til den venetianske havnen i Chania. Det gamle fyret er under restaurering.

Kato Daretso Kato Daretso ligger ca 1/2 times kjøring fra flyplassen i Chania. Lokalbussen tok ca 15-20 min fra hotellet til sentrum av Chania.

.Her er det flott gyllen sand og flott å bade. (Golden beach)

 

Forum Vi bodde på Forum. Et lite, men trivelig leilighetshotell. Det var mange barnefamilier her og de så ut til å kose seg. Her var det en liten butikk og snackbar med god mat.

 

Det var litt mygg som stakk om natten. Vi prøvde myggmaskinen, men  vi ble helt tette i nesen selv. Det beste er å holde vinduer stengt, samt ligge godt under lakenet.

Platania En kveld tok vi bussen til Platania. Sanden her virket noe grovere, men det så jo flott ut.
Chaniakysten Den såkalte Chaniakysten var nærmest en lang travel  og trafikkert handlegate med strand og hoteller langsetter.

Over alt var det nordiske turister. I alle butikker og spisesteder snakket de engelsk. Menyene var ofte på engelsk, gresk og tysk.

Handlegate Flere ganger tok vi bussen inn til Chania. Bussbillettene kjøpte vi på hotellet eller i en liten bu ved busstasjonen i byen. Lær av alle slag finnes det mye av. Ellers er det mange butikker med keramikk og mange typer kunst. Apoteker og minibaker var det mange av i sentrum.

Ellers er det den gode maten og gresk salat over alt. Vi fikk opplyst at vannet kunne drikkes. Vi valgte likevel å kjøpe drikkevann på flasker.

Blomster Det var mye fine blomster
Ukjente blomster ...ukjente...
Stueplanter ....og noen vi kjenner fra våre egne stueplanter
solnedgangen Den vakre solnedgangen måtte vi ha med oss.

Fint vær og varmt hadde vi det alle dager.

Takk for et hyggelig besøk. Vi kommer nok igjen

Til forsida