Våre reiser

Besøkt av:
(sist oppdatert 22.01.11 )
Inntrykk fra våre turer 2000 til 2011 (Opplysninger er hentet fra no.wikipedia.org brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Rhodos by
Rhodos

Rhodos eller Rodos (Gresk: Ρόδος, Rodos) er en gresk øy som ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia, i det østlige Egeerhavet. Øya er den største av totalt 12 større øyer som utgjør prefekturet Dodekanesene. Det bor totalt 117 007 mennesker på øya, hvor av 53 709 bor i Rhodos by, øyas hovedstad og største urbane område. Lindos er den nest største byen på Rhodos
Innseilingen til Chania Kreta

Kreta (gresk: Κρήτη, også kjent under betegnelsen «Kríti») er den største greske øya og den femte største i Middelhavet. Kreta har et areal på 8 300 km² Kreta har ca 520 000 innbyggere, og hovedstaden heter Irakleio.


Kreta er den største øya i Hellas, og blandt de fire største øyene i Middelhavet. (De andre er Kypros, Sardinia og Sicilia.) Kretas høyeste fjell er Psiloritis (2456 m over havet).

 

Las Americas fra fjellet Tenerife - en del av Kanariøyene
Tenerife er den største av de 13 Kanariøyene og med 2 034 km2 Spanias nest største øy. Den tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife.
Øya ligger i Atlanterhavet ca. 300 kilometer fra Afrikas kyst, og er av vulkansk opprinnelse.
På Tenerife ligger vulkanen Pico del Teide (3718 moh.). Ved siden av å være Spanias høyeste fjell er Pico del Teide også verdens tredje største vulkan.

Klimaet på Tenerife er ganske jevnt året rundt; på nordsiden kan temperaturen være litt lavere enn på sørsiden av øya.

Sotavento Fuerteventura - en del av Kanariøyene

Fuerteventura er en spansk øy. Den er en av Kanariøyene i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika.

Øya har et areal på 1660 km².

Administrasjonssenteret (cabildo insular) ligger i Puerto del Rosario. Det bor totalt ca 80 000 mennesker på øya (2008).

Hovednæringen er turisme. Det første turisthotellet ble bygd i 1965. Fiske og jordbruk var det lokalbefolkningen levde av før turismen sitt inntog.

geysir på Lanzarote Lanzarote - en del av Kanariøyene

Lanzarote er en spansk øy, den østligste av Kanariøyene, i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika.
Øya har et areal på 845,9 km².
Antall innbyggere ca 140 000 (2008)
Lanzarote er kjent som vulkanøya. På begynnelsen av 1700-1736 hadde mer en 100 vulkaner utbrudd og dekket over 50 kvadratkilometer av øya med lava. Siste utbrudd var i 1824. Grunnet lite regn på øya ser landskapet ut nesten som rett etter utbruddene.

Anfi del mar Gran Canaria - en del av Kanariøyene

Gran Canaria - Amadores

Gran Canaria er den sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, ca. 210 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, etter Tenerife og Fuerteventura. Kanariøyene tilhører Spania.
Øya har et areal på 1560 km².Gran Canaria har en befolkning på 789 908 innbyggere, hvorav 377 600 (2003) bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria er også hovedstaden i provinsen Las Palmas, og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.

Alanya Tyrkia - Alanya

Republikken Tyrkia er et eurasiatisk land som strekker seg over den anatoliske halvøya i det sørvestlige Asia og balkanhalvøya i det sørlige Europa. Tyrkia grenser til åtte land: I Europa til Bulgaria og Hellas, og i Asia til Georgia, Armenia, Aserbajdsjan (enklaven Nakhitsjevan), Iran, Irak og Syria. Det grenser til Middelhavet i sør, Egeerhavet i vest og Svartehavet i nord. Tyrkia har også et innlandshav, Marmarahavet, som av geografer brukes som skillelinje mellom Europa og Asia. Tyrkia regnes ofte også som en del av det geografiske området Midtøsten.

Tyrkia har 72,6 millioner innbyggere

I Tyrkia er ca. 99% av befolkningen muslimer

Alanya er by i Tyrkia på den sørlige østkysten. Den ligger på en liten halvøy ved foten av Taurusbergen i provinsen Antalya, ca. 140 kilometer sørdøst for byen Antalya på Anatolias sørkyst mot Middelhavet. Innbyggertallet ble oppgitt til 91 713 i slutten av 2007

Gamlebyen Alcudia Mallorca - en del Spania i Middelhavet

Mallorca (fra latin insula maior («stor øy») er en av øyene i øygruppen Balearene (Islas Baleares) som ligger i Middelhavet like utenfor kysten av Spania.Mallorca har et areal på ca. 3 640 km² og ca. 630 000 innbyggere, hvorav ca. 350 000 bor i Palma. Alcudia og Ca'n Pastilla har ca. 8 000 innbyggere og Palma Nova, Torrenova og Magaluf ca. 80 000 innbyggere. Puerto de Sóller og området rundt har ca. 12 000 innbyggere. I Campanetområdet bor det ca. 2 300 innbyggere og Estellencs har ca. 400 innbyggere.

Kypros strand Kypros - Ayia Napa -  i Middelhavet

Kypros er en øystat i Middelhavet, 50 km syd for Tyrkia.
Kypros har ca 800000 innbyggere og et areal på 9 250 km²
Ayia Napa har ca 2000 innbyggere

 

Eifeltårnet Paris
Paris er hovedstaden i Frankrike
.
Paris "sentrum" har ca 2 mill innbyggere, mens "stor"-Paris har ca 10 mill innbyggere.

Euro Disney og Disney studio
Disney Studio er en egen park som ligger like ved Euro Disney.

 

Til forsida