Høstferie 2016: Bohuslän, Vest Sverige
Vi besøker: Stavanger, Egersund, Kristiansand, Grimstad, Mandal, Sandefjord, Strömstad, Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgsund, Bovallstrand, Hunnebostrand, Smögen, Lysekil, Mollösund, Stenugsund, Marstrand, Rabbalshede,Kongsberg, Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Kongsvinger, Arvika, Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Askim, Spydeberg, Tønsberg, Tjøme, Hadeland,  Drøbak, Notodden.

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 16.10.16)

kart

Flekkefjord bobilparkeringDag 1.

Vi reiste fra Sandve ca 10.30 og tok ferja kl 12. Vi var innom på besøk i Stavanger. Så kjørte vi til Flekkefjord og kom dit litt over kl 19. Det koster 200,- med strøm. Vi betaler kontant i en konvolutt inne på Rema 1000. Været er fint, men kaldt. Det er mange biler her, men likevel ledige plasser. Båten fra Sandefjord går 15.20 og etter google tar det 4,5 time å kjøre fra Flekkefjord til Sandefjord.

Daftö CampingDag 2.

Vi kjørte fra Flekkefjord litt over 9. Vi sov godt, selv om det var noen biler med høy musikk i løpet av natten. Vi kjørte til Sandefjord og brukte ca 5 timer. Vi kjøpte billett med Fjordline til Strømstad og kjørt bort til fergen. En halv time senere satt vi ombord på veg til Sverige. Overfarten gikk fint. Fergen tar 2,5 time. Vi kjørte til Tanum shoppingsenter. Der var det gratis bobilparkeringer m strøm. Men vi var helt alene, så vi kjørte tilbale til Strömstad og tok inn på Daftø.

Helleristninger ved Tanum Dag 3.

Vi gikk rundt på Daftø Camping og tok bilder. Det var mye kjekt for ungene. Vi kjørte litt over 12 mot Helleristningene på Tanum. Her fikk vi se mange tegninger i fjellet. Museet var gratis alle dager unntatt mandag, da var det stengt.

Grebbestad Grebbestad

Vi kjørte videre til Grebbestad, en fin koselig fiskerlandsby. Vi parkerte på torget. Og vi handlet brød. Flott vær med sol.

FjellbackaFjellbacka .

Vi kjørte videre til Fjellbäcka og Hamburgsund og Bovallstrand. Vi endte i Smøgen på en gratis parkering uten strøm. Det står en annen bobil her også. Vi prøvde noen campingplasser, men de var stengt.

Smögen Dag 4.

Vi sov godt på den gratis parkeringen. Etter frokost kjørte vi inn i sentrum. Smøgen bærer preg av å være en festplass om sommeren. Vi gikk langs den 600 m lange strandpromenaden (trebrygge). Alt var stengt. Og det var nesten ingen folk. Det var barer og restauranter, båt- og seilerklær hele vegen. Det var mange outlets med 30 til 70 % REA. Og slut REA, men alt var stengt. Det var en død by. Den gamle delen var preget av trange smau med små koselige hus. Mange hadde utleie skilt.

Kungshamn Kungshamn.

Vi kjørte til Kungshavn. Det er bare noen minutters kjøring over broen og inn på fastlandet. Vi parkerte i sentrum og så oss om. Jeg fyllte vann fra en av slangene som var beregnet for båtene langs bryggen.


Lysekil Lysekil

Vi kjørte til Lysekil. Ca en times tur. Vi stoppet ved Nordens Ark, men var ikke inne. Vel framme i Lysekil kjørte vi til turistinformasjonen som ligger ved Havets Hus. Et akvarium med ca 100 arter. Dette er en større by og butikkene er åpne. Vi parkerte ved jernbanen. Her er det bobilplasser med strøm, vann og tømming til 180 pr døgn. Ut over kvelden fylles det opp med biler. Vi gikk rundt i byen og var oppe ved kirken. Det blåser kaldt, men det er oppholdsvær. Vi har kokt hummer til kvelds.


Ferge Dag 5.

Etter frokost og tømming og fylling kjørte vi mot Marstrand. En ferje var gratis over fjorden og vi kom til Marstrand.


Marstrandt Marstrand.

Selv om det var mange ledige og gratis parkeringsplasser, var det litt vanskelig å bestemme seg for parkering. Marstrand er en bilfri øy, ferja gikk hvert kvarter og kostet 82 kr tur retur for to. Vi gikk opp på festningen og rundt den. Mye er stengt her også. Vi gikk rundt i gatene og tok ferja tilbake. Marstrand var sommerstedet for de rike i Gøteborg. Husene bar preg av nettop dette, men var nå omgjort til restaurnter og overnattingssteder. Vi kjørte til Strømstad, en tur som tok ca 2,5 timer på E6 og la oss på Strømstad camping. Her koster det 250 m strøm.

Nordby shoppingsenter Nordby shoppingsenter

Vi tok det med ro på Strømstad camping. Jeg kjøpte billetter på Fjordline til kl 18.30. Nordby shoppingsenter ligger en halv times kjøring nord for Strømstad. Her er det 110 butikker. Vi kikket oss om og handlet. Kjørte tilbake til Strømstad til kl 17. Turen over fjorden med ferjen gikk veldig greit. Det var lite folk og vi kom til Strømstad kl 21. Vi parkerte på bobilparkeringen og koblet til strøm. Det koster 200 å stå her en natt. Det er kaldt og det blåser. Noen bobiler parkerte på parkeringsplassen langs vegen.

OslofjordOslofjord

Det var kaldt. Termometeret viste 1 grad og det blåste. Etter tømming og fylling å kjørte vi mot Stavanger. Vi handlet noen småting på fabrikkutsalget. Så kjørte vi til Lillesand og Stavanger på besøk. Neste morgen tok vi fergen over Boknafjorden og hadde kjørt 1660 km da vi parkerte hjemme.
.

Til forsida