MENY

Høstferie 2015: Østlandet rundt Mjøsa
Vi besøker: Stavanger, Egersund, Kristiansand, Grimstad, Mandal, Sandefjord, Kongsberg, Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Kongsvinger, Arvika, Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Askim, Spydeberg, Tønsberg, Tjøme, Hadeland,  Drøbak, Notodden.(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 18.10.15)

kart

Notodden bobilparkeringDag 1.

Vi startet fra Sandve fredag 2 oktober. Vi kjørte innom Haugesund og  Sandeid.  Været var bra, men det regnet litt på vestsiden av Haukelitunellen. Det blåste også kraftig i høyden. Men nedover dalene var det fint og solen skinte. Temperaturen var ca 14 gr. Vi kom til Nesodden ca 18.30 og betalte 150 m strøm på bobilparkeringen. Her er det 6-7 andre biler. Det er stille og vi hadde en fin solnedgang. Vi gikk tur i Notodden,

KongsbergDag 2.

Vi sto opp og syklet til torget. Det var torgdag med boder og forskjellig til salgs. Neste stopp var Kongsberg. Vi parkerte på Shell og gikk bort til brua over elven. Der hvor statuen av fiskeren står. Vi kjørte videre til Hadeland  Glassvark.  I båthavna på Gjøvik kunne vi stå gratis, men det var ikke strøm. Det var bare en annen bobil der da vi kom. Vi syklet til sentrum  Gjøvik ligger ved Mjøsa, også kalt «Den hvite by ved Mjøsa» og har ca 30000 innbyggere.

Skibladnar Dag 3.

Vi fikk være med på omvisning på Skibladnar. Vi fikk høre hisorien om skibladnar og om mjøsbygdene. Om bŕenning av korn og poteter til sprit. Om engelske rikfolk og om tog og reise fra Oslo til Trondheim på en dag. Motor og damesalong.  

MaihaugenMaihaugen.

Etter omvisningen kjørte vi til Lillehammer. Lillehammer har ca 27000 innbyggere.. Først til Maihaugen, Der vi så på gamle Storgata, postmuseet, togstasjonen og andre godt bevarte bygninger.

hoppbakken Hoppbakken.

Så kjørte vi til Lysgårsbakkene, hoppbakkene fra OL. Både unnarenn og helt på toppen. Vi gikk ikke opp de 936 trinnene, men bare 250 av de øverste. 

LillehammerLillehammer sentrum .

Det var flott vær og vi kjørte til sentrum og gikk gjennom gatene. 

Stupetårnet på Hamar Hamar.

Mot Hamar var det tett trafikk og lang kø og noen steder sto det stille. Men vi kom til Hamar. Vi var først i båthavna, men parkerte på  en kommunal parkeringsplass. Vi syklet opp i byen og tilbake. Plutselig så var vi ved det berømte stupetårnet. Det som skulle koste 1,5 mill, men endte med 23,5 mill.  

Vikingskipet Dag 4.

Først kjørte vi til Vikingskipet. Vi betalte 100  for å komme inn. Det var en stor hall uten is. Men det var en del arbeid på gang i hallen. 


Vikingskipet Kongsvinger.

Vi kjørte videre mot Kongsvinger. Opp  på festningen. Der var det camping forbudt. Vi spiste og kjørte ned til sentrum igjen. Handlet litt mat og gikk tur i sentrum.


Parken i Arvika Arvika.

Vi kjørte til Magnor og Charlottenberg og handlet. så kjørtevi til Arvika. Cå 40 min fra Charlottenberg. Her er det fin plass å stå ved vannet midt i sentrum. Det er flott vær og vi syklet en tur i parken . 


Høstløv i vannet Dag 5. 

Vi sov godt. Vi hørte togene av og til. Vi spiste frokost og gikk opp i byen. Arvika er en fin by og det er godt tilrettelagt for parkering av bobil. Vi fant ikke den kjekke klesforretningen vi handlet i sist. Etter en time gikk vi tilbake til bilen og kjørte mot Halden. Det var gjennom mye skog, fine farger på høstløv, lite trafikk og fine kjøreforhold. Temperaturen varierer rundt 10 - 13 gr,
Vi ble sultne og svingte inn ved Strømsfoss sluser. Her lå det flere turistbåter. Vi gikk ned til slusene og over brua. Her var det en gammeldags landhandel med mye rot. Vi vet ikke om den var åpen eller stengt. Ved slusen var det også samlet seg høstløv i mange farger.

Høstløv i vannet Strømsfoss sluser. 

Hvem er det som tramper på min bro?

Festningen i Halden Fredriksten festning  

Vi kjørte til Halden. I båtforeningen var båtene på vei på land og det var ikke plass til bobil. Vi kjørte opp til festningen og parkerte. Her gikk vi rundt og så på festningen, utsiktspunkter og på scenen der allsang på grense ble tatt opp. Halden har ca 30 000 innbyggere. Svinesund og Fredriksten festning er de to stedene i Halden som er mest besøkt av turister.
Vi lette etter en plass å tømme doen. Det fant vi ikke verken i Halden, Sarpsborg eller Fredrikstad.   Det samme gjaldt parkering for natten.Vi endte etter noen timer i Fredrikstad. Over to oppmekede parkeringsplasser.. Jeg fikk vann på en bensinstasjon og tømte gråvannet i en kum, men doen fikk jeg ikke tømt.
Vinden øker ute og det skyer noe til. Det er fjerde natten vi står uten strøm. Hjemme blåser det så mye at ferja til Kvitsøy er innstillt.Da vi hadde lagt oss, kom en slepebåt og la seg foran oss med motorene i gang. Det bråkte godt, men da vi våknet hadda båten skrudd av motorene. .
.

Drøbak Dag 6. 


Vi kjørte til Askim og Spydeberg og videre til Drøbak En fin liten by med partier som minnet om Skudenes. Vi gikk en time i byen før vi kjørte Drøbaktunellen til Tønsberg.

Sjømannshustruen Dag 7
I Tønsberg er det fin bobilparkering med toalett vann og strøm. Vi betaler kr 150 for et døgn. En ulempe er at det er mye trafikkstøy rundt oss. I tillegg er det bær på trærne som fuglene spiser og skiter på bilen.Vi sov godt til tross for trafikkstøyen. Jeg vasket av en del fugleskit og fyllte vann. Etter frokost kjørte til vi til Tjøme og Verdens ende.

Vippefyr på Tjøme
Her gikk vi tur og fikk se vippetårnet og hadde utsikt til Ferder fyr ca 7 km ute i havet. Her var tilrettelagt med båthavn og gangveger og bruer ut til noen av øyene utforbi.

Langesund Dag 8 og 9
Vi besøkte noen venner og kjørte fra dem i 18 - tiden mot Langesund. Vi parkerte ved Skjærgårdshallen m tilrettelagte plasser for bobil Det koster kr 150,- Neste dag kjørte vi til Langesund og spaserte rundt i sentrum. Los-båten gikk ut, men det var stille og lite folk i sentrum. Vi kjørt til Grimstad og hadde oss litt mat. Været er vått og grått. Vi kjørte mot Kristiansand. Vi kom selvsagt midt i rushtrafikken og brukte dobbelt så lang tid som vanlig. Vi fant ikke den bobilparkeringen vi lette etter. Så vi kjørte videre til Mandal. Her har vi stått noen ganger før. Etter besøk i Stavanger kom vi hjem til Karmøy og hadde kjørt nesten 2000 km.


Til forsida

Meny og andre sider

Home

Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler ved sjøen

Bobil
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Torremolinus - 2018
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso
Kreta 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Reiser og ferie
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index