Høstferie 2014: Østlandet og Arvika
Vi besøker: Stavanger, Flekkefjord, Mandal, Flekkerøya, Kristiansand, Sandefjord, Holmestrand, Kongsberg, Jevnaker, Hadeland, Eidsvoll, Magnor, Arvika, Drøbak, Notodden.(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 27.09.14)

kart

Mandal kulturhusDag 1.
Det er meldt mye regn i høstferien, men vi kjørte til Stavanger og videre sør og østover til Flekkefjord. Men der var det en stor byggeplass på kaien. Et skilt fortalte at det var camping forbudt. Så var det en ny plass på andre siden. Det var tomt for biler og det var mørkt og ikke strøm. Vi kjørte videre til Mandal. Der var det også endringer så vi endte på en parkeringsplass ved siden av kulturhuset. Her betalte jeg 100 uten strøm. Det blåste en del i natt.

MollestadeikaDag 2.
Vi kjørte tidlig sørover. Til Flekkerøy og til Vågsbygd. Så kjørte vi til Birkeland. Her passerte vi et av de mange severdighetsskiltene som står langs vegene. Mollestadeika er kåret til Norges nest største tre (omkrets, 1,3 m over bakken), etter «Brureika» ved Lothe i Ullensvang. Det er ca. 1 000 år gammelt og har seks store grener. Største gren har en tykkelse (omkrets) på 2,59 m. Treet er fremdeles i live, selv om det er innhult (diameter på hulrom = 1,3 m). Neste stopp var Sandefjord. Også her var det endringer. Det er kommet opp automater på parkeringsplassen. Men det var en del biler i den runde bobilparkeringen bak bensinstasjonen.

Hønefoss sentrum Dag 3.
Det er kaldt. ned mot 5 grader. Vi kjørte mot Tvedestrand. Det var vanskelig å finne parkering. Så etter en stund kjørte vi videre. Til Hønefoss. Vi kjørte den gamle Sørlandske hovedvegen. Flotte høstfarger. Vi parkerte i sentrum. Etter en spasertur rundtomkring kjørte vi til Hadeland glassverk. Vi handlet og været er skiftende.

EidsvollsbygningenDag 4.
Etter frokost kjørte vi mot Eidsvoll. Det tok ca en time. Her var det omvisning. Vi var en gruppe på ca 20 og guiden var flink. Han fortalte i 45 minutter og vi var i salen der grunnloven ble utformet og underskrevet.
Vi kjørte til Magnor, en tur på nesten 2 timer. Her ble det også litt handling. Så gikk turen til Charlottenberg, ca 15 min fra Magnor. V æret var fint, blå himmel og fullmåne. Vi kjørte til Arvika. Selv om vi kjørte feil, havnet vi på plassen sør for jernbanestasjonen og med utsikt. Her står en svensk bil fra før.


Arvika Dag 5.
Det regnet mye i natt. Den andre bobilen kjørte i går kveld, så i sto alene. Vi kledde på oss regntøy og gikk i gatene. Det var en fin gammel by med koselige butikker. På vei ut av byen så vi en kommunal bobilparkering m strøm.

Drøbak
Vi kjørte til Drøbak. En fin liten by med partier som minnet om Skudenes. Vi kjørte Drøbaktunnellen og til Kongsberg. Vi tenkte oss først til sølvgruene, men kjørte i stede til Notodden.

Heddal stavkirke
Vi passerte Heddal stavkirke. Kirken er antatt bygd i første halvdel av 1200-tallet. Konstruksjonen er en trearmet korskirke og er den største gjenværende stavkirken i Norge.

Høstvær Dag 6
Vi sov godt på Notodden. Det kom flere biler i løpet av kvelden. Vi gikk en tur i byen. før vi kjørte hjemover. Det var noen kraftige regnbyger, men også sol. Flotte høstfarger. Noen steder var det helt vindstille. Naturen speilte seg i de stille vannene. Vi stoppet på Haukeliseter og spiste. Det var mye vegarbeid på veiene. En plass var det bygget midlertidig veg som var fryktelig sølete. Bilen ble brun.

Over Røldalstunellen
Den siste tunellen før Røldal var stengt, og vi kjørte i kolonne over. Jeg hadde lite diesel og planen var å fylle på Esso i Skjold. Men der var alle pumper stengt på grunn av lyn. Heldigvis holdt det til Aksdal.Vi parkerte hjemme kl 20.00.

Til forsida