Hardanger våren 2017
Vi besøker: Stord, Fitjar, Våge, Aga, Jondal, Folgefonna, Rosendal, Odda, Sandeid.

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 22.05.17)

kart

Midtfjellet vindparkDag 1.

Vi kjørte fra Sandve til Fitjar. Litt utpå kvelden kjørte vi tur opp til vindmøllene. Her var en bobil parkert på parkeringsplassen. Vi gikk opp til ca 400 meters høyde. Her var møllene nummerert. En mølle hadde fått navn etter tidligere ordfører Agnar. Her var et utsikt over Fitjar og langt utover. På veien ned hørte og så vi tiur.

Bryggekafeen, FitjarDag 2.

Vi kjørt på tur til hyttefeltet. Vi var innom campingplassen og kafe med ølbryggeri. Vi så en Stor-Spove, men klarte ikke å ta bilde av den. På veien tilbake kjørte vi innom kontrollrommet for fiskeoppdrettet. Vi fikk se overvåking av anleggene og mating .

Levende musikk på Rosendal bobilparkeringDag 2.

Etter middag kjørte vi til Jektevik og tok ferja over til Hodnanes. Vi kjørte videre og tenkte oss til Norheimsund. Men det var over to timer dit. Så etter at vi passerte Våge, så bestemte vi oss for å ta ferja fra Gjermundshavn og satse på Rosendal. Så vi kom til bobilparkeringen i kveldingen. Da vi kom var det en countryartist som spillte fin musikk. Vi fikk betalt og stillt oss opp. Vi traff kjentfolk. Fisk i gryte til kvelds, og nå ser det ut til at regnet og yren forsvinner og sola titter fram.

FolgefonnsenteretDag 3.

Vi gikk bort til Folgefonnsenteret. Det åpnet 2 mai og handlet om vann. Dronningen hadde gitt to bilder i anledning åpning av senteret. Vi betalte 100 hver for å komme inn.

Folgefonna skisenterDag 3.

Vi kjørte til Jondal og opp mot Folgefonna. Det var over 20 km veg som var smal. Et stykke oppe ble det bomveg og vi betalte 100 for å kjøre opp. Det var smalt, bratt og svingete. Vi møtte mange biler som vi måtte rygge for. Noen plasser var det så bratt at vi spannt på asfalten og måtte tilbake for å få fart. Vel oppe var det en parkeringsplass. Der var det i alle fall tre bobiler fra før. Parkeringsplassen ligger ca 1200 meter over havet. Vi gikk bort til skitrekket og filmet og tok bilder. Der var flott vær og vi tok fram stolene og satte oss. Så kjørte vi ned igjen. Det ble mye bremsing og felgene var varme da vi kom ned til Jondal. Sola skinte og det var 16 grader.

Blmstring i HardangerDag 3.

Blomstring i Hardanger Vi hadde satt oss mål å komme til Lothe camping og slappe av etter mange timers kjøring. Men beklager det var fullt. Så kjørte vi videre til Utne, forbi norges største tre, og mange blomstrende epletrær. Morellene var avblomstret.

Toalett på HereianeDag 3.

Vi kjørte mot Utne, veien vi kjørte for noen år siden virket som rene motorvegen i forhold til vegen opp til Folgefonna. Vi stoppet og tok bilde av toalett bygget på Hereiane.

Sørfjorden fra AgaDag 3.

På Aga kom det opp på GPS-en at det var bobilparkering. Og det var bare en parkeringsplass utenfor Agatunet. En parkeringsplass hvor det står to bobiler fra før. Vi fant fram grillen og stolene og bordet og grillet pølse og hamburger.Det er noe mytt og vekslende skydekke. Solen er gått ned bak de høye fjellene Vi sover godt og våknet til fint vær. Vi pakket og kjørte til Odda. Her var vi borte ved bobilcampen. Men vi fant ikke noen tømmeplass.

SandeiddaganeDag 4.

Vi kjørte videre til Sandeid hvor det var Sandeiddag og hadde oss mat på kaien. Vi traff mange kjente. Det er flott vær og 23 grader. Vi sitter ute og soler oss.

røykeriDag 4.

Her røykes laks og makrell.

Brødrene af SandDag 4.

Noen flotte båter har også tatt turen til Sandeid.

Til forsida