MENY

Bobil i 2013: Til Danmark Tyskland Frankrike Luxemburg Belgia Nederland
(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 18.08.13)

kart Europa Vi har på turen besøkt 28 byer og steder:
Norge:
Mandal, Kristiansand,
Danmark:
Hirtshals, Ålborg,
Skagen, Fredrikshavn, Kolding, Vejle, Horsens, Esbjerg, Ribe,
Tyskland:
Flensburg, Bremen, Køln, Koblenz, Cochem, Zell am Mosel,
Bernkastel-Kues, TrierStade, HusumBremerhaven,
Nederland:
Harlingen, Groningen, Amsterdam
Belgia:
Brussel,
Luxemburg:
Frankrike:
Metz

Mandal kulturhusDag 1.
Første stopp var på kaien i Mandal. Der var det et par andre bobiler. Vi gikk tur over den nye broen til det nye kulturbygget. Det inneholdt kino, turistinfo, revysene, bibliotek og kiosk.Det var flott vær med sol og 17,5 grader.

FjordlineDag 2.
Det var en del støy i natt. Men vi sov likevel godt. Det var 6 andre bobiler på parkeringsplassen. Vi spiste frokost og kjørte til Kristiansand. Gikk i byen et par timer. Så kjørte vi bort til ferjekaien. Her var det lang kø. Men det kom snart folk i luka. På ferjekaien hang det beskjed om at ferjen var forsinket og at ny avgang er så fort som mulig. Snart kom det informasjon om at ferjen var i rute. Vi måtte rygge ombord, men det gikk greit. Ferjen var 10 min forsinket. Det var stille på havet og overfarten gikk fint. Vi kjørte til Ålborg Strandvejen familiecamping.

På vei til Aalborg Dag 3.
Neste mål var Flensburg. Veiene var fine og vi kjørte i 85 – 90 km/t. I Flensburg fikk jeg kjøpt gult merke på bilen. Det kostet 10 €. Så kjørte vi til Citty kjøpesenter. Vi handlet ikke mye. Så ble vi enige om å kjøre mot Bremen. Det var en tur på ca 4 timer. Vi (eller GPS-en) tullet mye før vi kom til campingplassen. Campingen an der Stadtwaldsee var fin.

BremenDag 4.
Vi tok bussen inn til Bremen. Kjøpte en dagsbillett for to til litt over 8 €. Byttet fra buss til trikk på universitetet og tok den inn til sentrum. Der tok vi for oss de severdighetene som var anbefalt. Statuen av Bymusikantene, rådhuset, torget, Roland-statuen, domkirken, Schnoorkvartalet, promenaden langs Weser, Bøtcherstrasse ja hele sentrum med wall of fame. Vi var inn i kirken. Det er et imponerende byggverk som er over 1200 år gammelt.

Schnoorkvartalet var en gammel bydel med smale gater og butikker. Godt bevart, men det var turistsovunirer i butikkene. Vi spiste lunch på en vindmølle Muhle am wall. Så tok vi trikken til waterfront, et kjempestort kjøpesenter med over 90 butikker og ikke en dagligvarebutikk. De ble noen T-skjorter, men det var kjekt å ha vært der. Så tok vi trikk og buss til campingplassen. Været var fint ca 20 grader.

Kølnerdom Dag 5.
Køln. Vi hadde plottet inn wohnmobil oase på gpsen. Turen gikk fint. Vi kjørte i 80 – 90 km/t på motorveien. Vi syklet inn til Køhlerdom en tur på 10 – 15 minutter. Vi låste syklene og gikk inn i kirken. Det er et fantastisk syn både innvendig og utvendig. Kirken har de nest høyeste kirketårn i europa, med sine 157 meter. 6,5 millioner mennesker besøker kirken hvert år. 

Camping i Koblenz Dag 6
Koblenz. Gps-en leder oss på rett veg. Det er godt å kjøre etter den. Vi kjørte i 10-tiden, men det var full stopp og vi brukte 2 timer på turen. Jeg kjørte litt feil i Koblenz og der GPS-en ville at jeg skull kjøre var det stengt på grunn av veiarbeid. Men GPS-en er tolmodig og finner stedig nye veger når jeg kjører en annen veg enn den vil og plutselig var vi der på campingplassen. Det var en flott campingplass og den lå flott til. Vi syklet inn til byen over elven og bort til Deutche Ech. Været er fint ca 25 gr. Så syklet vi inn til sentrum, låste syklene til en stolpe og fant kjøpesenter.

Zell am Mosel Dag 7.
Vi kjørte langs Mosel. Det er vingårder på begge side så langt vi kan se. Og veiene går stort sett på begge sider av elva. Noen steder går den bare på nord-siden, så det var der vi kjørte mest. Så stoppet vi i Cochem, syklet inn til sentrum og låste syklene foran turistinformasjonen. Jeg gikk opp de bratte bakkene til borgen. Det var flott utsikt over byen og dalen. Vi kjørte videre til Zell am Mosel. Her hadde vi programert inn en stellplats like i sentrum. Vi syklet over broen og langs Mosel og tilbake. Det var flott. Mange steder var det vinutsalg og et stort skilt med «Zeller scwartze katz» sto oppe i lia. . Det er flott vær og 27 grader i skyggen.

Bernkastel Kues Dag 8.
Bernkastel-Kues. Det var fine veier og tok en time. Vi la oss på en større stellplatz 2 km fra sentrum. Så syklet vi inn i byen. Det var mye folk, men koselig sentrum. Vi syklet over broen , men her var det ikke så mye å se. Vi låste syklene og gikk inn i byen. I de trange gatene med winstuber og kafeer. Vi fant ikke noen plass og var trøtte og varme og syklet tilbake til campingplassen. Der viste termometeret 32 gr.

Porta Negra Mosel Trier Dag 9
Trier. Det tok en og en halv time å kjøre langs Mosel. Det går motorveier som er hurtigere. Men det er flotte veier og lite trafikk langs elven. Bobilparkeringer er det over alt. Vi hadde lagt inn en vingård på gps-en, men det var kjedelig og øde og bare 3 biler fra før. Så vi snudde og la inn en bobilstelle ved Mosel. Vi syklet inn til byen. Det er ca 2,5 km til sentrum. Porta Negra og Trier Dom var målet. Det var mange salgsboder på torget og mye folk. Vi gikk inn i Domen, Det er et imponerende byggverk. Det er 29 gr i skyggen og vi satte oss på en fortausrestaurant

Metz Frankrike Dag 10
Så kjørte vi mot Frankrike. Vi kjørte over elven til Luxemburg for å fylle diesel, mat og vann. Så kjørte vi til Frankrike. Metz camping like ved Moselle og i sentrum av byen. Men her var det flott. Vi syklet inn i byen .

Maniken pis Brussel Dag 11
Vi kjørte innom Luxemburg og fylte diesel. Det tok ca 4 timer fra Metz til Brussel. Jeg ringte til ungdomsherberge og reserverte plass til bobilen. Det ligger midt i byen og har bare 5 bobilplasser. Det var stressende å kjøre i en så stor by. Men vi kom fram. Vi står inne i en gård. Vi gikk til sentrum: Le grand place og Maniken pis. Det var mye folk i byen.

Kanalbåt i Amsterdam Dag 12
Vi kjørte til citycamp Amsterdam og etter 2,5 time var vi der. Det var en hjelpsom person hvor vi fikk kart og forklart veien til sentrum. De var ca 15 min å sykle så var det gratis ferje. Så kom vi til hovedbusstasjonen. Vi parkerte syklene og gikk inn i byen. Vi gikk og så oss om i gatene.

Afsluitdijk Dag 13
Vi ville over det 32 km lange diket Afsluitdijk. Diket ble bygget mellom 1927 og 1933.

Harlingen
Harlingen. Det var en koselig by med kanaler. Det ble overskyet og noe kaldere.

Groningen Så kjørte vi videre, fyllte diesel og plottet inn Grøningen og nærmeste bobilparkeringen som var på GPS-en. Det var ikke lett å se at dette var en bobilparkering. Et bitte lite skilt og bare 2 bobiler fra før. Et industriområde hvor det var mest vedlikehold og reperasjon av båter. Vi syklet inn til bysenteret. Her var IKEA og mange andre kjente butikker. Men vi gjorde antakelig en feil ved å sykle på venstre side av veien, men på sykkelstien. En moped i stor fart og deretter en sykkel i stor fart prøvde å presse oss i grøften. Men det gikk godt. Vi låste syklene til en stolpe og gikk inn til shopping-gatene i Grøningen. Det var mye folk og mye sykler. Tilbake ved bobilen var det sol og over 20 gr.

Bremerhafen U båt Dag 14
Vi kjørte videre mot Bremerhaven. Vi startet kl 10 . Det er overskyet og ca 17 gr. Veiene i Nederland er fine og det er store flate og velstelte gårder. Litt rart med kanalene som gjør at vi kan se båter høyere enn oss når vi kjørere på veien. Etter at vi krysset grensen til Tyskland ble veiene betraktelig dårligere og mer humpete. Vi kjørte til bobilparkeringen i havnen like i sentrum. Sola skinner og temperaturen har steget til 22 gr. Vi syklet inn til sentrum og var ombord i en u-båt. Så oss rundt utenfor sjøfartsmuseet. Det var utstillt en seilbåt som vant Admirals cup i 1985.

Stade Dag 15
Vi hadde plottet inn Stade på GPS-en. Det var en tur på ca 1,5 timer. Det var ikke så mye motorvei, men smalere veier av ikke helt god standard. Vi fikk se mange landsbyer. Husene er bygd av murstein, ofte i en etasje og med tak i 2 etasjer. Vi kom til Stade og kjørte inn på bobilparkeringen. Det var flott vær og varmt 23 gr.Vi fant turistinformajonen og spurte hvor det var butikker. Hun kikket litt dumt på meg og forklarte hvor det var kjøpesenter. Men jeg ville vite om vanlige små butikker. Da var det inne i sentrum, bare en gate oppforbi. Og det var et flott og levende sentrum med mange butikker og folk som ikke viste fra utsiden.

Husum tyskland Dag 16
Vi kjørte fra Stade og mot Gluckshafen for å ta ferjen over Elbe. Ferjen gikk hver halvtime. Vi kjørte til Husum. Der gikk vi i sentrum og så på sjøfartsmuseet, der bla Stavanger hang på veggen. Det var fjære sjø og båtene lå på tørre land, eller i gjørmen. Det var kunst og håndverkutstilling og salg. Mange som hadde laget fine ting. Tøvete væsker, glassmalerier og andre smykker osv. Det var en koselig by og vi kjørte videre til Flensburg hvor vi hadde plottet inn Scandinavian park på gps-en. Her var det åpent og MYE folk.

Ribe kirke Så satte vi kursen mot Ribe. En tilfeldig valgt by 1,5 t fra Flensburg. Informasjonen der vi kom fram forteller at Ribe er Danmarks eldste by. Vi parkerte på en parkeringsplass og gikk inn i gamlebyen. Det var kaldt og det blåste Temp ca 17 gr. Det var helt spesiell by med lave gamle murhus. Noen uterestauranter var tomme for folk. Vi gikk til kirken som også var spesiell. Den så ut som en blanding av rådhus og kirke og var nok bygget i flere tidsepoker.

Ribe Dag 17
Vi kjørte til Esbjerg. Vi parkerte midt i sentrum, like ved handlegaten. Været er vekslende noe vind og skyer og sol. Temp ca 18 gr. Det var ikke noe spesielt med byen, men vi kikket rundt. Vi hørte værmeldingen. Det var ca 4 gr varmere på østkysten, så vi bestemte oss for å kjøre dit. Så kjørte vi til Kolding. La inn en parkering nærmest sentrum. Havnet i en båthavn hvor det så greit ut. Vi syklet til byen.

Horsens Dag 18
Vi kjørte fra Kolding til Vejle. Gikk i byen og så oss om. Vi kjørte så til Horsens, også i båthavnen. Her var det 3 biler fra før og med litt flytting ble det plass til oss også. Det var et hyggelig par fra Bergen, et par fra Tyskland og en svenske. Det ble litt trangt, men går greit.Vi syklet inn til sentrum av byen.

Skagen Dag 19
Vi kjørte til Skagen, været var flott blå himmel og 24 gr. Jeg hadde lagt inn en bobilplass nærmest sentrum, men vi havnet helt nord. På stranden lengst nord i Danmark. Her var det enormt med folk. Vi valgte å kjøre til sentrum av Skagen og parkerte der og gikk i gatene. Og så kjørte vi til Fredrikshavn. Vi stilte oss i småbåthavnen og spiste middag. Senere syklet vi inn til sentrum.

Hirtshals Dag 20
Det er flott vær ca 23 gr og sol, men det båser en del. Vi kjørte til Hirtshals. Slagter Winter var første stopp hvor vi handlet kjøtt og pålegg. Så gikk vi rundt i gatene og inn på butikker. Det blåser kaldt selv om gradestokken viser over 20 gr.

Hirtshals fyrSå sier vi adjø til Danmark. Båten ristet mye, men den vagget ikke. Betjeningen kom rundt og bød fram mariekjeks og spyposer. Det gikk ellers fint på turen. Tollerne stoppet lastebilen som sto foran oss. Vi kjørte til Mandal på samme sted vi sto for 3 uker siden. Vi var alene bobil denne natten, men sov godt. Og så gikk turen til Stavanger og Karmøy. Da hadde vi kjørt 3773 km.

Til forsida

Meny og andre sider

Home

Turer i marka på Karmøy 2023
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler og dyr ved sjøen

Bobil
Ryfylke 2023
Langesund 2023
Risør 2023
Os og Sotra 2023
Trebåtfestivalen i Norheimsund 2023
Ryfylke august 2022
Risør juli 2022
Sverige juni 2022
Hardanger mai 2022
Sørlandet september 2021
Jæren og sørlandet 2021
Lofoten 2021
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Torremolinus - 2018
Malaga 2022
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Maspalomas 2022
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso
Kreta 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Turer og ferie
Turer i marka på Karmøy 2023
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler og dyr ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index