Bournemouth BournemouthImage62.gif (13203 bytes) (in English) - et fullstendig ukjent sted for meg som ikke er fotball interessert. Men etter et besøk midt i travleste juletida 1999 så vet jeg mye mer.
Bstrand.jpg (8798 bytes) Bournemouth har ca 10 km flotte sandstrender, et mildt klima og mye grønne områder og parker. En meget vakker by .
Bpalmer.jpg (16300 bytes) I "parkvesenet" er det ansatt ca 200 gartnere til å holde alt vedlike.

Her er det palmer og mange ekorn.

Bpinehurst2.jpg (25941 bytes) Bournemouth har ca 155000 innbyggere, ca 900 hoteller og er en av Englands mest populære badebyer. Er du heldig kan du treffe både norsk og dansk betjening på hotellene.

Byen har også eget universitet med studenter fra mange land.

Bhytter.jpg (11118 bytes) I byen er det mange elegante villaer. Hotellene er av varierende størrelser, men ikke alle er hoteller, for en del er mer hybelhus eller faste (ferie)leiligheter.

Lags skrenten (Cliff) mot sjøen  ligger hotellene på rekke og rad. Nede ved stranden ligger rekker med små hytter(4-6 m2) som kan leies for dagen.

ballong Ballongen er kjent i bybildet. Her kan de som ønsker det få en ballongtur med oversikt over store deler av byen.

Like i nærheten ligger Pool med verdens neststørste naturhavn. Pool er også kjent for fremstilling av keramikk.

Fra Heathrow tar det ca 2 timer med buss (ca 150 km). Buss er et rimelig og godt framkomstmiddel i England og vi hadde en fin tur med "FlightLink".

Om jeg badet??, nei det var midt på vinteren med -4 grader og is i gatene.

Nyttige reiselinker
Tilbake til hovedsiden

(oppdatert 02.11.04)