Gran Canaria, Puerto Rico, Amadores - en del av Kanariøyene

Besøkt av:
(sist oppdatert 22.01.11 ) 
Inntrykk fra vår tur i januar 2011 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 

Vi bestillte en spesifisert tur for 14 dager av Startour. Vi skulle bo i utkanten av Puerto Rico på hotell Terraza De Amadores. En leilighet med begrenset havutsikt og med ekstra stor terrasse.

Amadores  ligger ca 40 minutter med buss sør for flyplassen.  


utsikt fra hotellet
Og her er det vi så. Jo vi ser havet der ute, og det var et greit hotell
Vårt termometer viste om dagene mellom 19 og  26 grader i skyggen. Solen kommer ikke før ca kl 13 og gikk ned kl 18.20 .
Hotel Terazzas Amadores
Her er hotellet Terraza de Amadores sett fra andre siden av dalen. 
Butikken en Spar-butikk har bra utvalg og kan anbefales.
Amadores stranden
Stedets største attraksjon, og trolig den viktigste grunnen til å besøke Amadores, er den stranden som er kunstig anlagt.Flott strand
Strandpromenade Amadores Puerto Rico
Det fine været er nok noe som kjennetegner Puerto Rico. Mellom Puerto Rico og Amadores er det bygget en strandpromenade langs sjøen. Det er som en fin balkong. Du bruker 15-20 minutter å gå mellom Puerto Rico og Amadores.

Båthavna i Puerto Rico

Her fra båthavna i Puerto Rico 
Reptil
Langs strandpromenaden fikk vi øye på denne reptilen. Og ved nermere øyekast var det flere i samme område
Guana
Så var vi på reptilshow på hotellet. Etter at jeg tok dette bildet sa de at  det ikke var tillatt å blitze. De tok bilder selv og solgte dem . De var flinke til å fortelle om slangene, Guanaen og skilpadden.
Tauro

Så gikk vi tur til Tauro, en liten vik nordvest for Amadores. Det var litt blandet inntrykk vi fikk. Nye hotell blandet med gammelt og forfallent. Stranden var ikke så veldig innbydende.I bakgrunnen Playa del Cura som besto av tilsynelatende fine hoteller og noen eldre under restaurering
Delfin
Båttur til Mogan. Vi gikk til Puerto Rico og tok båten derfra. Vi var litt fotundret da båten gikk rett til havs. Men vi oppdaget at det var delfiner vi så etter. Vi så også flyvefisk. De fløy langt. Det var stille på havet og en tur som kan anbefales. Vi reiste med den hvite båten.
kanal i mogan
Puert de Mogan er også kalt lille Venezia. Byens mange kanaler gjør det lett å forstå at byen har fått dette kallenavnet.
Fiskere i Mogan
Mogan er kjent for å være en fiskerlandsby.
Båt til Mogan
Her er båten vi tok til Mogan. 6 € en vei. Bussen tilbake kostet 1,50..
Sjømannskirken i Arguineguin
Vi tok bussen til  Arguineguin og beskte Sjømannskirken. Lørdag stod grøt på menyen. Det var lang kø kl 12.00, da serveringen begynte. 
Tønner
Så tok vi "ulltur" med "Skandinaviska utfärder". Vi stoppet i Arucas for å besøke romdestelleriet. Der ble det framstillt rom og forskjellige likører. Så kjørte vi gjennom blomstrende hager og idylliske landsbyer. Så stoppet vi på en utsiktsplass 1950 meter over havet
Blomstring
Så bar det nedover og sørover på øya. Gjennom områder med blomstrende mandeltrær.
Puerto Rico

Vi gikk tur hver dag. Her er fra høyden mellom Puerto Rico og Amadores. Vi ser ned mot dalen og stranden.
Shopping center

Og selvsagt måtte vi innom det store kjøpesenteret i dalen. Her var det mange butikker, "bazarer" og spisesteder.
solnedgang

Og med sol og blå himmel hver dag i 15 dager var vi vel fornøyde med oppholdet. Vi kommer gjerne tilbake for å ha en ny god og avslappet ferie her.

 


Til forsida