Vardetangen mai 2018
Vi besøker: Bergen Vardetangen Voss, Kvanndal, Utne, Rosendal

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Siden er vist ganger.
(sist oppdatert 10.06.18)

kart

Sandvikvåg-HaljemDag 1.

Vi kjørte fra Sandve ca 10.30. Det er fortsatt sol og 24 – 27 grader. Vi tok ferjen Sandvikvåg-Halhjem og kjørte til Bergenshallen.

BergenshallenDag 1.

Her var det et par ledige plasser. Vi fikk delt strøm med en tysk bobil og betaler 200 for et døgn.

FløybanenDag 1.

Bybanen går rett forbi og tar 10 min til sentrum. Vi gikk på fisketorget og på bryggen. Det er varmt og mye turister.

FløyenDag 1.

Vi tok Fløybanen og fikk med oss utsikten over Bergen.

VardetangenDag 2.

Vi kjørte mot Vardetangen. Før vi kom fram kjørte vi om Mongstad industripark og Statoil sittprosessanlegg. (Det sto faktisk Statoil på skiltet.) Så var vi innom en matbutikk og handlet litt mat. Ved Vardetangen er det opparbeidet parkeringsplass. Gradestokken viste over 32 gr. Senere hørte vi at det var varmerekord i Bergen (Florida) med 31,2 gr. Det er bygget en ny veg ut til Vardetangen fra parkeringsplassen ved hurtigbåtkaien. Vi brukte ca 15 minutter ut til selve vardetangen og varden som er bygget der ute.

VardetangenDag 2.

Et skilt fortalte at dette var det vestligste punktet på fastlandsnorge. Vi tok bilder og satte oss ned. Vi hadde ikke fiskestang med oss, men det var fine fiskemuligheter i sjøen. .

Voss CampingDag 2.

Vi tok inn på Voss Camping. Her har vi lagt før og vi tror vi fikk samme plass som sist. 290 for en natt uten strøm. Vi grillet pølser. Senere gikk vi en tur i sentrum. Her var butikkene stengt.

Rosendal bobilparkeringDag 3 og 4.

Men vi valgte å ta ferjen Kvanndal – Utne. Mens vi sto der kom det 3 Ferrari og 2 Porche som stilte seg i køen bak oss. Fra Utne kjørte vi turistvegen om Jondal og videre gjennom Jondalstunnelen. Blomstringen var nå over og morellene hadde knyttet seg. Det var likevel en fin tur. Med stopp og ferje brukte vi ca 4 timer på turen. Temperaturen var ca 27 grader hele tiden, med unnak av Jondalstunelen hvor laveste temp var 13 grader. I Rosendal var det ikke mange bobiler på parkeringsplassen (10-15 stk) Det koster 250 m strøm. Nytt er at betaling kan skje med Vips. Neste dag kjørte vi fra Rosendal og tok ferjen fra Utåker til Skånevik. Temperaturen er ca 27 gr. Fra Skånevik kjørte vi til Sandeid på besøk.

Til forsida