Tyrkia - Alanya

Besøkt av:
(sist oppdatert 24.09.05 )
Inntrykk fra vår tur i mai 2005 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Vi bestilte en spesifisert tur for 7 dager av Tyrkiareiser. Vi skulle bo i Alanya
Byen Alanya ligger ca 2 timers kjøring fra flyplassen i Antalya. Alanya er en storby med ca 200 000 innbyggere. Her finnes alt du forventer å finne i en storby: spisesteder, butikker, hoteller, strand 
Cleopatrastranden Det er to store strender i Alanya: Den 3 km lange Cleopatrastranden .....
citadell-murene ..som ligger vest for den 250 meter høye klippen. På klippen er de gamle 8 km lange citadell-murene og de gamle forsvarsverkene fra det 12. og 13. århundre.
østre stranden ...og den 8 km lange "østre stranden" som den vanligvis blir kalt.

 

de gamle

      forsvarsverkene De gamle citadell-murene og de gamle forsvarsverkene fra det 12. og 13. århundre sett fra den østre stranden.
Det gamle skipsverftet Det gamle skipsverftet og havnen er opplyst om natten. 

I havnen ligger alle båtene som vil ha deg med på tur. Du kan knapt bevege deg i havneområde uten å få tilbud om tur. Båtene varierer i størrelse og turene varierer i lengde.

markedet På markedet kom bøndene med alle typer grønnsaker og frukt.
kyllinger og kyllinger
mange moskeer Tyrkerne er muslimer. Islams hellige bok er Koranen. Islam påvirker dagliglivet i Tyrkia bla ved at det er forbudt å drikke alkohol, spise svinekjøtt osv

Det var mange moskeer i Alanya. I tårnet er det store høyttalere som 5 ganger om dagen utroper bønnen: Ved soloppgang, ved middagstider, om ettermiddagen, ved solnedgang og 2 timer etter solnedgang.

tyrkisk aften Så var vi på tyrkisk aften..
folkedans og magedans ...med folkedans og magedans og annen underholdning
Sifalar Hotellet hvor vi bodde: Sifalar, et hotell med vennlige, hjelpsomme verter. Her ble det rengjort grundig hver dag. Det ligger ca 500 m fra den østre stranden og ca 1 km fra Cleopatra stranden og ellers sentralt midt i byen.

Takk for et hyggelig opphold. Dette kan vi trygt anbefale.

Til forsida