Tenerife - 

Besøkt av:
(sist oppdatert 23.02.12 ) 
Inntrykk fra våre tur i februar 2012(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
 Tenerife  Vi bestillte en uspesifisert "hopp-på tur" fra Bergen til Tenerife. Vi kjørte til Flesland og overnattet på Clarion Hotel like ved flyplassen.

Tidlig opp og snø og is. Innsjekking, venting boarding....Så etter 5 timer i flyet kunne vi seTenerife. Over skyene ser vi toppen av Teide som rager 3718 meter over havet.
 Leiligheten  Vi havnet i Los Gigantes etter en times busstur fra flyplassen. Og slik var utsikten fra vår terasse. Blå himmel og 20 -24 grader.
Kirken i Los Gigantes
Los Gigantes ligger vest på Tenerife, nordvest for Playa de las Americas. Los Gigantes er en mindre "by" og mye preget av turisme, men også litt av lokalbefolkningen. Det som særpreger stedet er de store klippene i nordvest. Her ligger havnen og det som opprinnelig var Los Gigantes med et lite sentrum omkring kirken. Los Gigantes er delt opp i fire forskjellige områder: Den gamle delen  med havnen i nordvest, Puerto Santiago der hotellet Taimamo Tropical ligger, Playa de Arena og til slutt Varadero.
Taimamo Tropical
Vi bodde på Taimamo Tropical, et middels familiehotell.
Los Gigantes båthavn
Vi gikk til båthavnen
badestrand i Los Gigantes
Været var ikke helt med oss. Det var overskyet søndag, mandag, onsdag, torsdag med temperatur 19 - 24 grader om dagen og nede i 16 grader morgen og kveld.

Los Gigantes har ifølge statistikken flest soldager på Tenerife. Det betyr at vi burde vært sikrest på å få sol her. I gjennomsnitt så regner det bare 4 dager i februar måned.

Badestrand på Los Gigantes. Sanden er svart og naturlig. (De lyse strendene i Las Americas er kunstige og  importert fra Spania og Afrika.)
karneval i Santa Cruz
Så var vi på karnevalsopptog i hovedstaden Santa Cruz. Karnevalet er en av de største og mest spektulære i verden, bare forbigått av karnevalet i Rio de Janeiro.Karnevalet har tradisjon tilbake til 1700 tallet.
 Karneval i Santa Cruz Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Mange barn deltok i opptoget. Iflge vår guide var det ca 200 000 tilstede under paraden.
Fullt ved bassenget
Ved bassenget er det fullt av solstoler med badehåndklær. Alle ville ha sin solstol, men det var få som brukte dem.
SolnedgangSå fikk vi med oss solnedgangen. Det var en flott, men kort strandpromenade.
Klippene Los GigantesUtsikten fra Mirador de Archipenque mot vest. De store klippene. Los Gigantes til venstre.