Tenerife - en del av Kanariøyene

Besøkt av:
(sist oppdatert 21.11.09 ) 
Inntrykk fra våre turer i 2004, 2005, 2006, 2007, 2008/2009(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.) Forslag til pakkeliste
Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria  
Teide Vi trives godt på Tenerife. Vi har vært her 5 ganger og bodd i Playa de las Americas.

Teide er det høyeste fjellet i Spania med sine 3718 moh.
Vi var så heldige at vi fikk være med taubanen nesten til toppen.

Da kom vi til 3555 moh. Se bilder fra Teide

Las Americas Playa de las Americas og Los Cristianos (nærmest). Los  Cristianos  var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vokst til den nest største turistbyen på øya. Her går det ferje til de mindre øyene La Gomera, La Palma og El Hierro.
Vina del Mar Vina del Mar ligger sentralt i Playa de las Americas med kort avstand til dagligvarebutikker, restauranter og stranden. Et enkelt men godt brukbart 2 stjernes hotell. Det kan absolutt anbefales hvis du ikke er så nøye på standarden.
Coral Beach Coral Beach har leiligheter med bra standard og sentral beliggenhet ca 10 min å gå fra strandpromenaden. Greie terrasser.
Columbus I 2006 bodde vi her på Columbus. Hotellet og rommet var bra. Vi hadde rom inn mot bassenget og hadde sol fra morgen til kveld.

Det er et stort hotell med ca 400 rom. Det består av to hovedblokker med rom til hver side. Her ut mot vegen. På den andre blokka er det solplass på taket. Et helt greit hotell hvis du ikke får rom mot gata.

Pariso Royal. I 2007 bodde vi på Pariso Royal. Et lite leilighetshotell med greie leiligheter.
Parque La Paz I 2008/2009 bodde vi på Parque La Paz. Greie leiligheter og fin beliggenhet. Kort avstand til stranden
lys i fontenen Lys og musikkfontenen i Las Americas spiller hver dag kl 20.00 til 22.30. Verd et besøk .
Las Vistas Fra Playa del la Vistas.

En fin strand, men det er noen steiner uti vannet.

Vi synes solsengene er dyre. De skal ha 9 euro for to med parasoll.

Alternativet ble sivteppe til 1,5 euro. Vi kastet det når vi reiste hjem.

Fra fjellet Chica i bakgrunnen er det god utsikt både over Las Americas og Los Cristianos

fjellet Chica Her er et bilde fra fjellet Chica. Vi gikk tur her hver morgen. En god trim. Vi brukte en snau 1/2 time opp og ned. For å komme opp på fjellet går du inn fra "baksiden". Gå inn i kløften og følg stien. Bruk gode sko.
Las Vistas mot Los Cristianos Fra Playa del la Vistas mot Los Cristianos

krabbe

På steinene i moloen sprang disse (land)-krabbene. Se etter dem neste gang du reiser til Teneriffe. De kryper over alt på moloer i vannkanten.
Costa Adeje I Costa Adeje er det flott promenade langs stranden playa de Fanabe
Strandpromenade i Los Cristianos I 2008 ble det bygget ny strandpromenade i Los Crstianos. Det ble virkelig flott med masse sitteplasser
Flamencodansere Så var vi selvsagt ute på forskjellige spisesteder. Her er fra Malibu - en bra og rimelig plass og spise. Med dans og underholdning hver kveld.

Gøtakanal er en annen restaurant med mat, nordisk musikk og dans. Gøtakanal stenger kl 23.00, men du får gratis drosje og gratis inngang til nattklubb etterpå.

Skal du på en virkelig god (men noe dyrere) restaurant, kan Mama Rosa anbefales. Her er det ikke innkastere, tvert imot kan du oppleve at det er kø for å komme inn.

Så fant vi Lineares V, en rimelig og koselig restaurant.

Pyramidene i 

	Güimar Så reiste vi på "ulltur" til Pyramidene. Pyramidene ligger i nærheten av Güimar. Parken er grunnlagt av Thor Heyerdahl. Hvis du besøker parken, må du få med deg den 15 minutters filmen som vises i auditoriet.
Ra 2 I parken er det en kopi av Ra II. Det er også modeller av Kon-Tiki og Ra.