MENY

Bobil i 2022. Tur til Sverige: Dalsland og Götakanal
Vi reiste til Røldal, Edland, Rjukan, Kongsberg, Oslo, Kongsvinger, Arvika, Köpmannebro, Dalsland kanaler, Toksfors, Ørje, Strømsfoss, Brekke, Halden, Skjærhamden, Tjøme, Stavern, Stathelle, Skien, Hogga sluser, Vrådal, Dalen, Suleskard, Gjesdal, Stavanger. (Opplysninger er hentet fra Wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 21.06.22)

Kartet viser en av flere planlagte alternative ruter for turen

kart

AllmannajuvetDag 1 Sandeid - Gaustatoppen.

Vi pakket i bilen og kjørte til Sandeid. Der overnattet vi og kjørte etter frokost videre på besøk i Sauda. Vi stoppet i Allmannajuvet hvor det tidligere var sinkgruer. Sinkguvene var i drift fra 1882 til 1899.
Mot Røldal

Mot RøldalDag 1.

Vegen mellom Sauda og Røldal er nasjonal turistveg. Det er bratt, svingete og smalt.
Mot Røldal

Mot RøldalDag 1.

Mange stedet ligger snøen helt til veien.
Mot Røldal

Matpause på HaukeliDag 1.

Vi stoppet på en rasteplass etter Haukeliseter og spiste. Så kjørte vi videre til Edland og handlet brød. .
Matpause på Haukeli

Lite vann på RaulandDag 1.

Vi kjørte over Rauland til Rjukan.
Lite vann på Rauland

Vemork kraftstasjonDag 1.

I Rjukan kjørte vi forbi Vemork og gjennom sentrum og opp mot Gaustadtoppen.
Vemork

Mot GaustatoppenDag 1.

Vi tok banen og heisen opp til toppen.
Mot Gaustatoppen

Mot RøldalDag 1.

Vi var 4 stk som tok heisen, men på toppen var det flere.
Mot Gaustatoppen

På GaustatoppenDag 1.

I turistforeningens hytte kjøpte vi vaffel som vi spiste på toppen.
Mot Gaustatoppen

På GaustatoppenDag 1.

Det var sol og flott vær, men en kald vind.
Mot Gaustatoppen

BobilparkeringDag 1.

Vi overnattet på en liten parkeringsplass. Her står vi 6 bobiler og vi er de eneste fra Norge.
Parkering ved Gaustatoppen

GaustaatoppenDag 2 Gaustatoppen - Arvika.

Det var stille i natt og vi sov godt. Etter frokost kjørte vi over Tuddal til Notodden. Det er en fin større parkeringsplass for vanlige biler og for bobiler. Disse er beregnet for folk som vil gå i fjellet.
Parkering for Gaustatoppen

Mot TuddalDag 2.

Veien over Tuddal er flott.
Mot Tuddal

Mot TuddalDag 2.

En fin liten bru .
Mot Tuddal

OsloDag 2.

I Notodden fikk vi tømt og fyllt diesel. Så satte vi kursen mot Drammen. Gjennom Oslo gikk det fint.
Båthavn i Oslo

Bobilparkering i ArvikaDag 2.

I Arvika parkerte vi nede ved vannet. Her er det mange bobiler.
Arvika

studenter i ArvikaDag 2.

Vi tok ned syklene og syklet bort i parken. I parken var det mye folk og ungdommer i flotte kjoler og uniformer, Vi trodde det var bryllup, men en mann fortalte at det var ungdommene som markerte avslutning på skoleåret og skulle ut å feste, Fra område ved kirken og nedover hovedgata i sentrum kom en annen prosesjon med finkledde ungdommer. Både i parken og i sentrum var det mange skuelystne langs prosesjonen. De gangene vi har vært i Arvika har det vært mye bråk om nettenme. Biler med stort lydanlegg og stort volum kjører rundt i gatene. Denne gangen var ikke noe unntak.
Prosesjon i Arvika

Pensjonert kommunearbeiderDag 3 Arvika - Kristinehamn.

Vi spiste frokost og vasket opp. Vi kjørte mot Kristinehamn. På veien var det en tømmestasjon der vi fikk tømt toalettet. Her var også en stor spade som vi fotograferte sammen med en pensjonert kommunearbeider.
Pensjonist

PicassostatuenDag 3.

Vi kjørte videre til Kristinehamn og til skulpturen som Pablo Picasso har laget. Skulpturen er den største Picasso-skulpturen i verden. Picasso var en spansk kunstner, født i Malaga. Skulpturen er 15 m høy og skal forestille hans kone Jacqueline
Picassostatuen

Bobilparkering i gjestehamnenDag 3.

Vi kjørte tilbake til gjestehavnene hvor vi parkerte sammen med mangen andre bobiler.
Kristinehamn gjestehamn

To kråkerDag 3.

To tamme kråker tigget etter mat ved bobilen.
Kråke

KristinehamnDag 3.

Vi syklet til sentrum og den eldste bebyggelsen i byen. På skiltet står det at dette er det eldste bygget i byen. Det er vekslene vær med sol og regn.
Kristinehamns eldste bygg

SjötorpDag 4 Kristinehamn til Karlsborg.

Etter at vi hadde spist frokost kjørte vi til Sjøtorp. Det er her Gøtakanalen begynner med sluse nr 1. Göta kanal er 190,5 km lang, derav er 87,3 km menneskeskapt. Sammen med Trollhätte kanal og Göta älv danner kanalen en sammenhengende vannforbindelse tvers igjennom Sverige. Kanalen har 58 sluser, hvorav 21 er mellom Vänern og Vättern. Kanalen ble planlagt som en måte å slippe unna Øresundstollen på, ved å omgå Øresund. Kanalen åpnet i 1832, men fikk aldri noen stor økonomisk innvirkning, siden jernbanen kom litt senere. Men den har blitt en populær turistattraksjon.

Sjötorp

KarlsborgDag 4.

Etter en tur rundt i Sjøtorp kjørte vi videre mot Mariestad. Vi kjørte gjennom sentrum og ned til sjøen hvor det er en stor bobilparkering. Vi stoppet litt før vi kjørte mot Karlsborg. Store deler av vegen var på smale humpete veger og ingen trafikk.
Karlsborg

Karlsborg stellplassDag 4.

Vi svingte ned til Forsvik hvor det er en bobilparkering like ved slusen. Der var ledige plasser, men vi fortsatte til Karlsborg. Karlsborg har en stor og fin campingplass, men vi valgte stellplass ved båtforeningen. Her står vi helt i sentrum og nær vannet.
Karlsborg bobilparkering

Karlsborg museumDag 4.

Vi syklet til Karlsborgs festning. Her er inngangen til museet
Karlsborg festning museum

Karlsborgs festningDag 4.

Det et av de største og best bevarte festningsanlegg i nord-Europa. Den ene bygningen er 678 meter lang. Festningsanlegget er en hel liten by.
Karlsborgs festning

KarlsborgDag 4.

.Vi syklet tilbake og syklet gjennom campingplassen og til Göta kanalen.
Karlsborg

Vi forlater MotalaDag 5 Karlsborg - Stegeborg.

Vi satte kursen mot Motala. Motala er en større by, og enten er det jeg som vegrer meg eller så er det bare slik i større byer, men i veien var det gravearbeid og vi fant ikke fram. Vi stoppet og bestemte oss for å ta til Bergs sluser.
Motala

Bergs sluserDag 5.

Vi gikk opp til de øverste slusene på Bergs sluser og over på den andre siden. Vi gikk også ned til de høyeste trappene i slusekanalsystemet. Båtene blir løftet 28,8 meter opp eller ned når de passerer gjennom trappene.
Bergs sluser

StegeborgDag 5.

Vi kjørte til Stegeborg, hvor vi hadde booket en plass m strøm. Det var en tur med vekslende veier fra motorvei til smal bygdevei. Men framme i båthavna var det fint tillaget og vi hadde en fin plass. Vi tok oss kaffe og satte oss i solen for å slappe av. Termometeret viser 25 gr. Vi gikk til Stegeborg slottsruin, som ligget vakkert til på en liten øy i viken Slätbaken. Borgen ble oppført tidlig i middelalderen.
Stegeborg

BottnaDag 6. Stegeborg

Etter frokost bestemte vi oss for å ta en natt til her. Men på nettet var vår plass booket. Plassen bak oss, C9 var ledig, så vi bokket den. Jeg hadde sett et skilt i veikrysset med landhandel og vi hadde behov for brød, så vi syklet uten å sjekke hvor langt det var. Etter ca 40 min (7,5 km) kom vi til en bensinstasjon og skilt med landhandel. Der var stengt. Jeg leste på døren ar vi kunne scanne en qr kode og logge oss inn med bank-id. Jeg fikk det ikke til, men ei dame som hentet pakker fikk låst opp. Inne i butikken var det selvbetjening og betaling med kort. Vi brukte ca 40 min tilbake og rakk akkurat å flytte bilen før kl 12. Vi tok oss litt mat og kaffe. Plassene rundt oss fylles opp og det blir fullt her i natt.
Bottna selvbetjent landhandel

SvanerDag 6.

Svaner med unger
Svaner

GislavedDag 7. Stegeborg til Ullared

Vi satte kursen mot Gislaved. Været var svært vekslende. Sol og blå himmel til styrtregn. Men det var fine veier. Vi stoppet på gratis stellpass i Gislaved, en flott plass nær sentrum. Vi tok oss litt mat. Men vi var alene og følte oss alene så vi kjørte videre til Ullared, en tur på ca en time.
Gislaved

Gekäs bobilparkeringDag 7

Ullared er det en stellplass 1,5 km fra hovedinngangen. Det går buss hvert 20 min. Vi kjørte inn til butikken, og vi fant bare parkeringsplasser og forbud mot å stå om natten. Vi parkerte på stellplassen. Her er det en stor flate med oppmalte store plasser, toaletter, dusj, tømming og vann. Det er ikke strøm. Vi betaler kr 100 pr døgn.
Gekäs bobilparkering

Gekäs UllaredDag 8 Ullared til Vänersborg

Så var det handel. Her var det mangen biler og bobiler. Butikken er stor. Og har et areal like stort som 7 fotballbaner. Vi kjøpte litt forskjellig og kjørte videre mot Gøteborg og Trollhättan.
Gekäs Ullared

Trollhättan sluserDag 8

Men i Trollhättan var parkeringen full og vi kjørte videre til Vänersborg gjestehamn og marina.
Trollhätten sluser

VänersborgDag 8

Vänersborg Gjestehamn og Marina er en asfaltert parkeringsplass med muligheter for strøm, vann, tømming. Vi gikk en tur i sentrum. Det blåser mye og solen skinner, så det er ikke kaldt.
Vänersborg Gjestehamn og Marina

KöpmannebroDag 9 Vänersborg til Häverud

Vi våknet til blå himmel og sol. Vi kjørte mot Kopmannebro. På veien kjørte jeg litt feil i en rundkjøring og vi havnet i en liten by Mellerud. Vi stoppet for å handle litt mat. Vi kjørte videre til Kopmannebro. Det var en liten, men koselig plass.
Dalslands kanal er en kanal som gjør det mulig med båttrafikk mellom Vänern og deler av innsjøene i det indre av Dalsland og det sørvestre Värmland. Kanalen passerer over den kjente akvedukten i Håverud og er om sommeren et vel besøkt turistmål. Innsjøen Vänern er selv en del av kanalsystemet Göta kanal. Det betyr at sjøene i Dalslands kanal kan trafikkeres fra Kattegat ved Göteborg; fra Stockholms skjærgård, eller – hvis man har en mindre båt – fra en lang rekke båtramper i Sverige (f.eks. Töcksfors, Årjäng, Bengtsfors) eller til og med fra norsk side, i Store Le ved Otteid i Marker kommune. Dalslands kanal ble bygget fra 1864 til 1868. Den består av 31 sluser på 17 slusestasjoner.
Köpmannebro

HäverudDag 9

Vi kjørte videre til Håverud.
Häverud

Papegøye  på mopedDag 9

På veien la jeg merke til en mann på moped. Han hadde en papegøye på styret. Etter at vi hadde parkert på campingplassen, så vi den samme mannen med mopeden og papegøyen stå og fiske på kaien like foran oss. Vi gikk bort og snakket med mannen og fikk ta bilder.
Dalslandia

HäverudDag 9

Passasjerbåten Dalslandia som går i kanalen kom full med passasjerer.
Dalslandia

DalslandiaDag 10 Håverud

Vi ligger en natt til her og våknet til sol og blå himmel. Etter frokost gikk vi bort til kaien og slusene for å følge Dalslandia opp slusene . Båten var full av pensjonister.
Dalslandia

Akvedukten i HäverudDag 10

Her passerer båten på akvedukten som er en bro med vann slik at båten kan passere over fossen. Akvedukten i Håverud ble ferdigstilt i 1868 og er en kombinasjon av en veibro, jernbanebro og en akvedukt.
Dalslandia

BuormDag 10

Senere syklet vi langs vannet og stoppet ved en badebrygge. Det oppdaget jeg en buorm. Den lå på en stein i vannkanten og dykket til bunnen og svømte rundt. Buormen lever for det meste av fisk.
Buorm

StorholmenDag 10

Passasjerbåten Storholmen som går i kanalen kom full med passasjerer.
Storholmen

StorholmenDag 11 Håverud til Gustavsfors

Sol og fint vær. Vi var borte og så på når Storholmen gikk opp gjennom slusene. Her passerer båtn akvedukten. Da skyene kom, kjørte vi mot Bengtsfors. Her er det bobilparkering bak bensistasjonen, like ved brygga for kanalbåtene. Det sto 3 biler fra før, men det var bare en asfaltert flate. Vi vargte å kjøre videre nordover.
Storholmen

GustavsforsDag 11

Etter en stund mørket skyene og det så ut til å bli kraftig regn. Vi hadde nettopp kjørt forbi Gustavsfors hvor det var en campingplass/ungdomsherberge helt ned til kanalen. Vi snudde og kjørte ned. De skulle ha 250 uten strøm. Og så kom regnet for fullt. Vi står sammen med en annen liten bobil på en grønnslette like ved slusen. 4 ungdommer som hadde leid kajakker gjorde båtene klar i øsregnet. De ble våte, men sto på og kom seg avgårde. Vi satt i bilen til været hadde gitt seg og kledde oss for å gå opp til butikken som ligger 200 m oppe i veien. Så kom solen og skinte fra skyfri himmel og vi tok ut stolene og slappet av i solen. Her er det stille og 23 gr. Noen ungdommer i kajakk og noen i kano og noen ungdommer med ryggsekk er det vi ser.
Alcatraz i Gustavsfors

FredrikstadDag 12 Gustavsfors - Fredrikstad

De som driver campingen kom og skulle bade, og hadde med seg stang med klype og tok 3 - 4 buormer som de tok i en bøtte med lokk. Vi pakket og fulgte E18 og kjørte til Fredrikstad. Her står vi på en grusplass for 150,- Vi gikk en tur i byen. I byen er det mye politi. Noen av butikkene ved torget stenger kl 16 pga demonstrasjoner. Det regnet godt, og vi la oss tidlig. Vi merket ikke noe til demonstrasjonene.
Fredrikstad

FredrikstadDag 13 Fredrikstad - Strömstad - Sandefjord

Vi sto opp litt før 8 og spiste frokost. Solen skinte og det var over 20 gr. Vi kjørte over Svinesund og til Strømstad og handlet litt kjøtt og andre småting.
Svinesund

OslofjordDag 13

Jeg kjøpte billett til Fjordline og måtte registrere meg på nytt. Det var ikke mange biler på vei til Norge, men mange som kom av ferja til Sverige.
Fjordlines Oslofjord

Sandefjord bobilplassDag 13

Da vi kom til Sandefjord, kjørte vi rett bort til bobilparkeringen ved bensinstasjonen. Og det var en ledig plass som vi parkerte på. Det koster 290 å stå her og vi betaler med vips. På bensinstasjonen har de også noen plasser mot gresset for 220,-. Det kommer stadig biler og snur og kjører videre. På parkeringsplassen like ved er det et yrende liv med strandhåndball. Vi gikk bort til sentrum og handlet litt mat.
Sandefjord bobilplass

HvalfangerfontenenDag 14 Sandefjord - Larvik

Vi gikk en tur i sentrum og forbi Hvalfangermonumentet med fontene.
Hvalfangerfontenen

Sandefjord badeplassDag 14

Vi gikk ut på badeanlegget. Her er det solstoler hvor vi kan slappe av. Ved bobilparkeringen er det NM i Beach håndball og Beach fotball. Og i dag var det semifinaler og finaler.
3 Sandefjord badeplass

Larvik bobilhavnDag 14

Vi kjørte til Larvik. Her står vi i sentrum ved båthavn og jernbanestasjonen. Mange bobiler har kjørt her fra. Akkurat nå står vi alene her hvor det er plass til 21 biler. Vi betaler 200 m strøm. Her er det «gammeldagse» konvolutter og vipps. Larvik har godt drikkevann som kommer fra Farris-kilden. Vi fylte opp drikkevann. Vi tok ned syklene og syklet til torget og sentrum. Vi hadde nok ikke funnet sentrum om vi ikke hadde snakket med en lokalkjent beboer. For sentrum (torget) ligger oppe på høyden mot den vernede bøkeskogen. Larvik har mange bratte gater, som er brattere enn du skulle tro.
Larvik bobilhavn

Larvik småbåthavnDag 14

Nede ved sjøen var det pyntet med blomster og det var laget leke og aktivitetsområder. Vi kjøpte is og satte oss ned på en benk. Her kommer en stor fin seilbåt inn i havna.
Larvik bobilhavn

Colin ArcherDag 14

Vi gikk en liten tur ved badeplassen og der var det en statue va Colin Archer. Colin Archer var fædt i Larvik i 1832. Han var kostruktør av båter og drev båtbyggeri og skipsverft. Han er særlig kjent for polarskipet "Fram" til Fridtjov Nansen, for sin forbedring av losskøytene og for å ha skapt redningsskøytene. Han bygget over 200 båter.
Colin Archer

Thor HeyerdalDag 14

Lenger nede mot sjøen var det statue av Thor Heyerdal. Thor Heyerdal var født i Larvik i 1914. Han var arkeolog, forfatter og eventyrer. Han ble bla kjent for ekspedisjonen med "Kon Tiki" , Ra, RaII, og utgravinger bla på Galapagosøyene og Påskeøya,
Thor Heyerdal

UlefossDag 15 Lervik - Ulefoss - Hogga sluser

Vi kjørte mot Skien og Seljord. Da vi kom til Ulefoss kjørte vi ned til bobilparkeringen på kaien ved brua. Det så greit ut, men vi kjørte videre. Vi fant ingen oppslag om pris eller andre opplysninger. Vi kjørte til Hogga Sluser. Her har vi vært før. Og det var ledige plasser.
Ulefoss

3 enderDag 15

Henrik Ibsen kom på vei nedover til Lunde akkurat da vi kom. Vi tok noen bilder og spiste litt mat og kaffe. Det er varmt 28 gr i skyggen. Vi fikk besøk av 3 stokkender. De ville ikke gå før de hadde fått mat. Etter at de fikk noen brødrester ville de slettes ikke gå. Men en nabo som satt på gresset ble neste stopp for endene.
3 ender

Hogga sluserDag 15

Litt sener kom Henrik Ibsen opp igjen og vi gikk opp til slusene og tok nye bilder. Slusene her er fortsatt manuelle, dvs at porter og luker åpnes med håndekraft.
Hogga sluser

Henrik IbsenDag 15

Henrik Ibsen på vei ut av slusa og videre mot Dalen. Hogga sluser er de øverste i telemarksvassdraget. Fra Hogga til Dalen er det flatt vann uten flere sluser.
Henrik Ibsen

Bobiler ved Hogga sluserDag 16 Hogga sluser til Sandve

Det er fint vær fra morgenen. Vi hadde bestemt oss for å kjøre hjem i dag fordi det er meldt regn.
Bobiler ved Hogga sluser

KviteseidDag 16

GPS-en viser at snareste vei er over Suleskard og Stavanger. Men vi kjører til Kviteseid og videre til E134. GPS-en mente hele tiden at vi måtte kjøre om Stavanger,
Kviteseid

KolonnekjøringDag 16

Haukelitunellen var stengt og det var kolonnekjøring rundt. Vi var hjemme på Sandve kl 17.30. Totalt hadde vi da kjørt 2500 km.
Kolonnekjøring

Til forsida

Meny og andre sider

Home

Malaga 2022
Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler ved sjøen

Bobil
Ryfylke august 2022
Risør juli 2022
Sverige juni 2022
Hardanger mai 2022
Sørlandet september 2021
Jæren og sørlandet 2021
Lofoten 2021
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Torremolinus - 2018
Malaga 2022
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Maspalomas 2022
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso
Kreta 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Reiser og ferie
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index