Side Tyrkia
fra vår tur i mai 2015

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene og bilde hentet fra Tyrkiareiser.
Besøkt av: (sist oppdatert 19.5.15)

 Lenke til Wikipedia:
Tyrkia, Side,

Vi kjøpte en 7 dagers tur fra Tyrkiareiser Can garden resort heter hotellet og iflg Tyrkiareiser er Can Garden Resort et ekte ferieparadis for hele familien. Kjent for sitt gode kjøkken og sin gjennomført gode standard, setter hotellet en flott ramme rundt ferien. Can Garden Resort er et moderne All Inclusive-hotell med flotte bassengområder med solterrasser. Det ene bassengområdet har flere mindre vannsklier (visse tider), og her arrangeres det også aktiviteter i løpet av dagen. For deg som vil ha det litt rolig, finnes det også en relaxpool (stillebasseng, åpent i den varmeste perioden). Solsenger finnes også i hagen. Bassengbaren ligger i en trebåt. Om kvelden er båten en av à la carte-restaurantene. Snackbar ved bassenget. Jacuzzi finner du både ute og ved innendørsbassenget. Gratis badebuss til og fra hotellets private stranddel hvor All Inclusive-snackbar er inkludert i prisen. Her er en lenke til Tripadvisor.

Kart over SideKart over Side

Her er bilde vi tok sist vi var i Side. Apollotempelet
Apollo tempelet ligger i gamlebyen i Side.
Apollotempelet


Amfiteateret
Amfiteateret
Amfiteateret

 

Vi har besøkt Tyrkia to ganger tiligere.
Side 2013, Alanya 2005,

Can Garden Hotellet
Dette bildet er fra Tyrkiareiser

Kopervik fra flyvinduet Flyturen
Innsjekking osv gikk fint. Flyet var et kvarter forsinket da det kom og det ble en halv time forsinket før det gikk. Servéring gikk tregt på flyet. Men vi hadde medvind og kom til Antalia omtrent som oppsatt i ruten. Vi fikk bagasjen tidlig og fant bussen. Vi ble likevel stående en halv time før vi kom avgårde. Og var på hotellet ca halv fire lokal tid.
Kopervik fra flyvinduet

Can Garden bassengområde Hotellet
Can Garden Resort er et moderne all Inclusive-hotell med 208 rom. 24 - timers resepsjon, entré og lobby. I underetasjen er det marked, frisør, fotograf og gullsmed, spillerom og spa.
Can Garden Resort

Utsikt fra rommet Rommet
Rommet var flott og stort,og badet var likeså. Den eneste ulempen var at vi var på loftet og hadde terrasse med høy vegg, slik at vi ikke kunne se ut når vi satt. Vi lurte på om vi skulle be om et annet, men roet oss slik det var. Vi skal ikke være så mye på rommet likevel.
Rommet

All inclusive Can Garden All inclusive
All inclusive består av: frokost, lunch og middag. All drikke er inckudert. Men det er begrenset til lokale drikker. Dvs en type hvitvin, en rosevin og en rødvin. Ellers var det noen få drinker, cola, sprite vann med og uten gass. i tillegg til øl. Kaffe og varm melk . Frokosten var grei nok, men det var få påleggsorter. Frokosten smakte godt. Det var flere sorter utvannet juice. Jeg drakk vann og kaffe. Og kokt og stekt egg. Luncen var herlig. Det var en masse mat. Og mindre folk.God middag. Til dessert var det vanskelig å finne noe uten laktose, men to kokker hjalp meg.
All inclusive

Vannsklier Bassengområde med vannsklier
Uteområdene er delt i to bassengområder. Ett foran resepsjonen og et foran vårt rom. Bassengområdet foran vårt rom hadde stor vannsklier. Det var her underholdningen for barn på dagtid og for resten av familien senere. Det er solstoler og sittegrupper rundt omkring. Selv om jeg alltid så ledige senger, tror jeg ikke det er nok til alle. Der er ryddig og rent. Hele tiden kommer det ansatte og samlere inn glass. Tidlig en morgen så jeg at de vasket over madrassene i sengene.
Vannsklier

Moskeen Moskeen
Vi gikk for å se på den store moskeen ikke langt fra hotellet. Jeg spurte i resepsjonen om det var noe jeg burde vite før jeg gikk inn. Hun sa det er ok ingen problemer. Da vi kom bort var det noen unge gutter der. De var vennlige og viste oss rundt. Han kunne ikke annet enn tyrkisk, men gjorde så godt han kunne. Vi måtte ta av oss skoene. Inne var det et flott stort rom med teppe på gulvet . Han ville vi skulle ta bilder og vi gikk opp i 2 etasje. En annen ung gutt kom og viste hvordan de knelte og kysset bakken. Det følte litt rart og skummelt, vi visste ikke hva som møtte oss og hva vi fikk se.
Moskeen

Apollotempelet Gamlebyen Side
Vi tok minibussen til Side. Det kostet 4 tyrkiske lire pr person. Vi stod til å begynne med, men så reiste er yngre par seg og tilbød oss gamle sitteplass. Bussen er ikke stor, men jeg talte ikke hvor mange passasjerer det var. Men jeg tror ikke det var mer enn 12 I Side stoppet bussen ca 5 min å gå fra sentrum. Vi gikk gjennom byporten, forbi coluseum og ned til byen. Her selges sko og t-skjorter, eplete og masse annet. Så gikk vi ned til havnen og Apollotempelet og satte oss på en benk. Vi tok bussen tilbake til hotellet. Bussen var full, men den tok likevel opp mange passasjerer som måtte stå ettersom vi nærmet oss hotellet.
Gamlebyen Side

Hama
Vi hadde bestillt Hamam til kl 18 og var der litt før. Vi ble vist inn og fikk en plass å legge klærne. Så kom vi inn i rommet og vi la oss på en var steinbenk. Så kom det en masør og helte varmt vannover. Hun hadde skurehansker på hendene og gned hele kroppen. Etterpå hadde hun såpe og maserte lett over det hele. Så helte hun vann over og skylte bort all såpen. Så skulle vi ha ansiktsmaske og vi la oss på benker og ventet. Etterpå skylte de av masken og vi var ferdige.

Can Garden strand Stranden
En dag bestemte oss for å gå til stranden. Det kom akkurat en minibuss som vi fulgte til stranden. Det var et større område med bar og stoler og ca 50 tapper ned til stranden. Vi fikk puter på sengene helt nede ved sjøkanten. Den eneste ulempen var at det var sandvolleyball like ved. Vi slappet av og senere gikk vi tur langs Middelhavet. Det er tidlig i sesongen og mange solsenger står tomme. Etter noen timer gikk vi opp igjen. Da kom en minibuss og kjørte bare oss tilbake til hotellet.
Stranden

Minibuss Været
Det er midten av mai. Temperaturen målt i skyggen på vår terasse er fra 22 til 27 gr om dagen - vanligvis ca 25 gr. Vi har hatt regn en formiddag og noen dråper en annen dag. Temperaturen i badevannet er ca 20 gr.Her er en av minibussene som kjører til stranden.
Minibuss

Kart over Tyrkia Fakta om Tyrkia:
Tyrkia har ca 75 millioner innbyggere.Den største byen er Istanbul som har over 13 million innbyggere. Hovedstaden heter Ankara.

I Tyrkia er ca. 99 % av befolkningen muslimer.
Tyrkia