Tyrkia - Side

Besøkt av:
(sist oppdatert 08.05.13 )
Inntrykk fra vår tur i mai 2013 (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
Prime Apart
Vi bestilte en spesifisert tur for 7 dager av Tyrkiareiser. Vi skulle bo i Side på et relativt nytt hotell som heter Prime apart.
(Bildet er hentet fra tyrkiareiser)
Prime Apart UtsiktVi fikk rom 2. og her er vår utsikt. Til å begynne med var vi litt skuffet. Men etter hvert fant vi ut at det var greit likevel. De som hadde rom nr 3 var ikke fornøyd og fikk byttet rom til det andre bygget.
Prime Apart
Side ligger ca 1 timers kjøring fra flyplassen i Antalya. Side er en liten by med ca 14 000 innbyggere. Her finnes alt du forventer å finne i en ferieby: spisesteder, butikker, hoteller, strand. Side ligger på middelhavskysten, midt mellom Alanya og storbyen Antalya.
(Bildet er hentet fra tyrkiareiser)
Turistbåter til mavagat
Turistbåtene som frakter folk på 2 timers tur til elven
Side gamlebyen gatebilde
Mellom den østre og vestre stranden ligger gamle Side godt bevart og full av liv. Gamlebyen er ca 1000 meter lang og 400 meter bred og ligger på en halvøy med naturilg havn ytterst
Strandpromenaden i Side
.Strandpromenaden i Side

 

Apollotempelet i Side
Apollo-tempelet
Amfiteateret i Side har plass til 15000 tilskuere
Amfi teateret sett fra utsiden
Byporten til Side
Byporten til Side er mye tratikkert
Side amfitheatre insideVi gikk inn i teateret. Den øverste delen var avsperret på grunn av dårlig forfatning. Men det var kjekt å se allikevel
Testi Kebap Umut resaurant
Vi spiste på Umut restaurant flere ganger: Herlig mat. En gang bestillte vi en rett Testi Kebap tilberedt på leirkrukke som ble knust når den var ferdig.

moske
Tyrkerne er muslimer. Islams hellige bok er Koranen. Islam påvirker dagliglivet i Tyrkia bla ved at det er forbudt å drikke alkohol, spise svinekjøtt osv

Det var mange moskeer i Alanya, men i Side var det få. I tårnet er det store høyttalere som 5 ganger om dagen utroper bønnen: Ved soloppgang, ved middagstider, om ettermiddagen, ved solnedgang og 2 timer etter solnedgang.

Side ostre strand
.Det er to store strender i Side den vestre stranden..og den "østre stranden" som den vanligvis blir kalt. Bildet er fra den østre stranden.

...
Prime Apart Side
Hotellet hvor vi bodde: Prime Apart, et hotell med vennlige, hjelpsomme verter. Her ble det rengjort grundig hver dag. Det ligger ca 500 m fra den vestre stranden og ca 2 km fra gamle byen.

Takk for et hyggelig opphold. Dette kan vi trygt anbefale.

Til forsida