Gran Canaria, Puerto Rico - en del av Kanariøyene
fra vår tur i januar 2014

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartet og et bilde hentet fra Startour sin hjemmeside.
Besøkt av: (sist oppdatert 11.01.14)

 Lenke til Wikipedia:
Gran Canaria, Puerto Rico,

Vi kjøpte en 15 dagers tur fra Startour. Colina Mar heter hotellet og iflg Startour ligger det i høyden med en vakker utsikt over Puerto Rico-dalen og Atlanterhavet.

Kart over Puerto Rico

Her er bilde fra Startour sin hjemmeside. Hotellet Colina Mar ligger høyt oppe ved "Europe" kjøpesenter. Colina Mar
Colina Mar

Puerto Rico er det mest solsikre stedet på Gran Canaria. Hotellene ble bygget fra ca 1970. Etter hvert ble de plassert oppover dalsiden. Nå er det hoteller i 3 "daler". Det er store høydeforskjeller og mange trapper. Stranden er ca 400 m bred og langgrunn. Puerto Rico er en typisk turistplass. Butikker og restauranter har turistpriser. Det meste er billigere i Las Palmas. Puerto Rico har ca 11000 faste innbyggere.

Puerto Rico
Puerto Rico sett fra veien ved Colina Mar. Puerto Rico er ingen fin by. Det er en bratt dal full av hoteller og en strand og et kjøpesenter. Men det er ikke derfor vi kom hit. Det er det fine været vi er kommet for.
Puerto Rico

Puerto Rico fra Colina mar
Puerto Rico sett fra vår terrasse på Colina Mar. Det går ikke buss opp til Colina mar. Alternativene blir taxi (ca 4 €) eller å gå. Det tar ca en halv time å gå fra både Puerto Rico og fra Amadores. Fra Amadores synes vi det var lettest å gå veien opp dalen forbi Sparbutikken. Fra Puerto Rico ved bussstasjonen og kjøpesenteret gikk vi opp de 120-220 trappetrinnene og fulgte veien helt til toppen. Andre alternativer er å gå alle (ca 800) trappetrinnene fra stranden i Puerto Rico.
Puerto Rico fra Colina mar

gate i Mogan Puerto Mogan
Puerto Mogan er verd et besøk. Rundt den lille fiskerhavnen ligger hotellene som lave 2-etasjes bygninger som glir godt inn i bebyggelsen forøvrig. Det er ikke så mange hoteller oppover fjellsidene slik som i Puerto Rico. Ved havnen er det koselige restauranter. Over kanalene ved havnen er det små buede bruer.
Puerto Mogan

Fiskebåter i Puerto Mogan Puerto Mogan
Puerto Mogan er en aktiv fiskerhavn.
Fiskebåter

Puerto Mogan sett fra veien Puerto Mogan
Puerto Mogan sett fra bussen mellom Amadores og Puerto Mogan.
Puerto Mogan

Playa de Amadores Playa de Amadores
Stranden er ca 600 meter lang og sanden er importert. Langs stranden er det en rekke restauranter.
Playa de Amadores

Maspalonas  Faro fyret Maspalomas
Maspalomas er det området som turistene kom til først rundt 1960. I dette området ble de første ferieleilighetene oppført i 1962. Senere ble hotellene bygget og det er nå ca 130000 sengeplasser. Vi gikk fra El Faro til Playa del Ingles på ca 1 time. Fyrtårnet er 55 meter høyt og ble bygget på 1800-tallet.
Maspalomas

Maspalonas  Faro fyret Sanddynene
Maspalomas er best kjent for sandynene. Området er ca 4000 mål(daa) og er naturreservat.
Sanddynene

Amfi del mar Arguinigin
En dag tok vi bussen til Arguinigin. Derfra gikk vi strandpromenaden bort til Amfi del mar. Strandpromenaden er utvasket noen steder, og vi ble våte på beina. Her ligger flere hoteller og det var mange nordmenn her. Etter en pause i parken ved Amfi del mar tok vi bussen tilbake til Puerto Rico.
Arguinigin

Regn i Mogan Ulltur
Så begynte det å regne. Og når det regner på Gran Canaria, så regner det mye. Vi bestillte ulltur "Gran Canaria rundt". Det regnet og tordnet i natt. Vårt bad var fullt av vann på gulvet. Dette er nok et stort problem for mange leiligheter på Colina Mar. De legger håndklær på gulvet utenfor inngangsdøra og håper at det kommer mindre vann inn. Men vannet renner inn under dørene, inn i gangen og ut på badegulvet. Og når badegulvet ikke har sluk, så ligger det her til det blir tørket opp. Vi var usikre på om vi skulle reise, med det gjorde vi altså.
Ulltur

Vindmølle i Mogan Mogan
Regnbygene var kratige,og i den nedlagte restauranten demonstrasjonen av ull foregikk, var det også tilløp til lekasje. Og så når demonstraslonen var ferdig og rundturen skulle begynne, fikk vi beskjed om at uværet hadd ført til ras på veien og at de var 3 cm snø på veiene i høyden. Derfor ble turen lagt om. Vi ble kjørt til Puerto Mogan hvor vi kunne gå for oss selv i 30 minutter før vi måtte tilbake til bussen. Videre kjørte vi til Mogan oppe i fjellene og til en landsby litt lenger oppe.
Mogan

sol Sol
Etter en dag med regn, kom sola og varmen tilbake. Vi glemmer fort når sola skinner og gradestokken viser 25 gr neste dag. Det er dette vi kom for.
Sol

Kart over Kanariøyene Fakta om Kanariøyene (2010):
Samlet på alle øyene er det ca 2,2 mill innbyggere. På Gran Canaria ca 850 000 innbyggere. I Mogan kommune (Arguinigin, Puerto Rico, Mogan) ca 30 000 innbyggere. Hovedstaden på Gran Canaria er Las Palmas de Gran Canaria Hovednæringene er turisme, byggeindustri og landbruk: tomater, bananer, vindruer og poteter. 393 400 innbyggere er høsten 2013 registrerte som arbeidsledige og det utgjør 35% av den totale arbeidsstokken på øyene. I bygg- og anleggsbransjen og i servicebransjen er flest nye arbeidsledige.
Kanariøyene