Los Cristianos, Tenerife - en del av Kanariøyene
fra vår tur i januar 2017

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene.
Siden er vist ganger. (sist oppdatert 04.02.17)

 Lenke til Wikipedia:
Tenerife, Playa de las Americas, Los Cristianos,

Vi kjøpte en 15 dagers tur fra Startour (TUI fra 1. nov). Saint George heter hotellet og iflg TUI ligger hotellet der Los Cristianos og Playa de las Americas møtes og du har et stort utvalg av restauranter og butikker i området. Her kan du velge mellom smågatene i Los Cristianos eller shoppinggaten i Playa de las Americas. Ved bassengområde kan du slappe av eller svømme i det oppvarmede bassenget, Etter noen minutters gange kommer du til den mest populære stranden på Sør-Tenerife - Playa de las Vistas. Tar du til venstre nederst i den lille bakken kommer du til Los Cristianos med koselige restauranter. Herfra går det også båter til de andre Kanariøyene, den nærmeste er La Gomera. Hvis du istedet går til høyre kommer du til shoppinggaten med mye liv og røre. Hotellet har et luftig bassengområde med oppvarmet basseng, solsenger, parasoller og separat basseng for de minste og en liten bassengbar. Barnebassenget er ikke oppvarmet. Her er en lenke til Tripadvisor.
Lenke til tidligere turer 2008/2009 , 2015 og 2016

Kart over Playa de las Americas/Los Cristianos Kart over Playa de las Americas

De første hotellene i Play de las America ble bygget fra ca 1960. Dette er en ren turistby bygget ved siden av Los Cristianos. Los Cristianos har 20500 innbyggere (2015) Byen er opprinnelig en gammel fiskerby. Strendene er i hovedsak importert fra Afrika.
På tidligere reiser har vi blant annet besøkt:
Teide, Pyramidene i nærheten av Güimar, Karneval i hovedstaden Santa Cruz.

Saint George Saint George 2009
Her er bilde vi tok i 2009 fra fjellet Motana Chayofita . Hotellet Saint George ligger sentralt ved grensen til Playa de Las Americas med kort veg til stranden.
Saint George 2009

Saint George i 2017 Hotellet Saint George i 2017
Hotellet sett fra fjellet . Vi ser at det er malt siden forrige bilde som vi tok i 2009.

Bassenget Hotellet
Vi er fornøyde med rommet og utsikten fra balkongen. Generelt virker hotellet noe slitt. Men det er rent og ryddig. Rengjøring 5 dager i uken (ikke søndag og torsdag). Betjeningen er hyggelig og hjelpsomme. Vi er likevel godt fornøyd med hotellet. Dette er første gangen vi bor her, og det er ikke usannsynlig at vi kommer tilbake.
Hotellet

Utsikt fra balongen Utsikt
Utsikten fra balkongen. Vi ser havet i bakgrunnen. Balkongen er overbygget og skjermer mot solen (hvis vi ønsker det).
Utsikten fra balkongen.

Fontene med lys og musikk Fontene
Vi har sett på fontenen med lys og musikk. Den spiller hver heltime om kvelden.
Fontenen med lys og musikk

Orientalsk gryte Restauranter
Vi gikk ut og spiste på forskjellige restauranter. Første kvelden gikk vi på Lineares V. Her var vi til sammen 3 ganger. Det er ofte fullt og restauranten har god og rimelig mat. Malibu ligger ikke langt fra Parque la Paz. Her er det også levende musikk og forskellige "show" bla flamenco og Elvis.Vi var der og hørte Abba og så at Norge kvalifiserte seg til finalen i håndball. Mange restauranter har nå tre retters lunch til rett under 10 €. Drikke inkludert. Noen av tilbudene gjelder bare om dagen. Noen har også tre retters middag til under 10 €. Drikke kommer da ofte i tillegg.
Restauranter

Musikk Lineares II
Vi var på Lineares II i Los Cristianos. Her er det levende musikk.
Lineares II

Paella Paella på The House
Vi gikk på The House og spiste paella. Det ble ikke den store matopplevelsen. Maten og rekene virket frossen og opptint - nesten som ferdigmat.
Paella på The House

Montana Chayofita Montana Chayofita
Vi har gått en tur på Montana Chayofita, fjellet mellom Los Cristianos og Las Americas. Det er en tur på ca en time fra hotellet. Her er det fin utsikt over begge byene og mot Teide og mot sjøen. Her vokser også kaktus og andre planter som klarer seg uten kunstig vanning. Det er også bygget veg til et gammelt påbegynt byggeprosjekt med havutsikt, Men denne vegen går ikke til toppen.

Montana Chayofita

Las Vistas stranden og Las Americas Las Vistas stranden og Playa Las Americas
Utsikt fra Montana Chayofita.
Las Vistas stranden og Playa Las Americas

Los Cristianos Los Cristianos
Utsikt fra Montana Chayofita.
Los Cristianos

Den norske sjømannskirken Den norske sjømannskirken
Sentralt i Los Cristianos ligger den norske sjømannskirken. Her er det åpent nesten hver dag.
Den norske sjømannskirken

strandpromenaden Solnedgang på strandpromenaden
Med det fine været er det også fine solnedganger som er verd å få med seg.
Solnedgang

Kart over Kanariøyene Fakta om Kanariøyene (2010):
Samlet på alle øyene er det ca 2,2 mill innbyggere.Tenerife er den største av øyene og har ca 900.000 innbyggere. I 2011 var det registrert 454 norske (og 1222 svenske) innbyggere. Hovednæringene er turisme, byggeindustri og landbruk: tomater, bananer, vindruer, mais, tobakk og poteter. Tenerife besøkes hvert år av over 5 mill turister.
Kanariøyene