Bobil i 2016: Karmøy - Lofoten del 4, Fra Narvik til Sandve
Til del 1 Til del 2 Til del 3 Til del 4
Harstad, Narvik, Fauske, Mo i Rana, Mosjøen, Snåsa, Selbu, Rørås, Gjøvik, Fagernes, Geilo, Kinsarvik (Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 22.07.16)kart kart-Lofoten-SandveParkeringsplass i NarvikDag 13.
Det blåste litt i natt. Men solen skinner og himmelen er blå. Etter frokost, tømming og fylling kjørte vi mot Harstad, en tur på 1,5 time. Det skyet til kl 12. og ble grått, men opphold. Vi oppplevde Harstad som en hvilken som helst norsk by. Langs vegen inn mot sentrum var det Rema1000, Europris, andre senter med alle de kjente butikkene. Så kom vi til torvet hvor det var tilrettelagt for parkering av store biler (mot avgift). Vi betalte for 2 timer og gikk rundt i byen og kikket og handlet. Vi spiste og kjørte mot Narvik. Været skiftet og det ble blå himmel. Vi hadde sett oss ut en kommunal parkeringsplass (gratis) ved Idrettens hus i Narvik. Her står ca 10 bobiler. Vi gikk en tur ned i sentrum. Det er selvsagt preget av jernbanen, Men det var en del finere bygg her.
Bobilparkering i Narvik

Fauske sentrumDag 14.
Vi sov godt og noen biler var kjørt før vi sto opp. Etter frokost gikk vi en tur bort til kirken. Det er en steinkirke og er veldig fin. Vi satte kursen mot Fauske sentrum. Det er over 4 timer å kjøre. Været varierer, men der er grått. Vi fulgte E6. Det er mange bobiler ute å kjører. Vi tok ferjen til Bogsnes, men før vi kom så langt måtte vi vente i over en time på neste ferje.Ved en Shellstasjon fikk vi tømt. Gassen kostet 385 og jeg sto over.
Fauske

PolarsirkelenDag 15.
Vi stoppet ved polarsirkelsenteret. Her var det mye turister og suvenirer. Vi kjørte til Mo i Rana. Her var det trangt om parkering. Og vi handlet bare litt mat før vi kjørte utfor byen og fant en rasteplass for en matbit.

Sjøgaten i MosjøenDag 15.
Så kjørte vi til Mosjøen. Her gikk vi gjennom Sjøgaten og så på de gamle bygningene og det gamle bygningsmiljøet.
Sjøgaten i Mosjøen

Hanen i MosjøenDag 15.
Vi var innom turistinformasjonen og spurte etter en plass å stå i natt. Hun viste en grusplass ved siden av politistasjonen. Foreløpig er vi eneste bobil som står her, men føler oss likevel trygge.
Mosjøen

Svenningsdal CampingDag 16.
Vi kjørte fra Mosjøen og målet var Snåsa. Vi fant ut at det var et hus der Joralf Gjerstad vokste opp og som var åpent for publikum lørdag og søndag fra 12 – 16. Men undervegs ble det så fint vær at vi stoppet ved en campingplass langs en elv. Det er Svenningsdal Camping mellom Trofors og Brenna. Her var det fint.Det er ikke mange biler her nå, men tidligere netter har det vært 20 - 40 biler. Så her slapper vi av og soler oss.
Svenningsdal Camping

SnåsaDag 17.
Det regnet litt i byger. Vi kjørte mot Snåsa. Vi passerte fylkesgrensa mellom Nodlang og Nord-Trøndelag. I Snåsa fant vi omsider huset. Det var ingen skilt og ingen adresse på nettet. Et barnebarn satt og tok betaling og var guide i det lille huset. Det var overtatt av en stiftelse og tilbakeført til den tida Joralf vokste opp her. En søster av Joralf hadde bodd her til 2008. Joralf bodde på aldersheimen nå. Vi kjørte sørover til Steinkjær, Verdal og Stjørdal, men fant ikke noen plass. Vi svingte av E6 ved flyplassen og havnet på veg til Selbu. Her tok vi inn på NAF campingplassen. Resepsjonen var på bensinstasjonen, så vi måtte kjøre opp igjen. Det er sol og kraftige regnbyger.
Snåsa

SelbuDag 18.
Det regnet litt da vi forlot Selbu. Vi var innom bensinstasjonen og Spar for å handle.
Selbu

Vi kjørte til Røros. På veien kom en flokk reinsdyr og vi stoppet og filmet.

RøråsDag 18.
På Røros var det en markert parkeringsplass for bobiler. Vi syklet ned til sentrum, selv om det var under en km ned dit. Det var et yrende liv og jeg gikk rundt og tok noen bilder, mens Margaret fant noen butikker.
Rørros

Aukrustsenteret i AlvdalDag 18.
Vi kjørte til Alvdal og står på en parkeringsplass for store biler i nærheten av Aukrustsenteret. Vi var her for 2 år siden også, men gikk likevel en tur bort. Været har vært vekslende med sol og litt regn og 17 grader.
Ludvig og Soland

RondaneDag 19.
Alle trailerne unntatt en var reist da vi våknet. Vi kjørte til Folldal og over Rondane. Det er grått og 8 – 13 gr. Dette er en nasjonal turistveg. Det var mye dårlig vegdekke, men lite trafikk. Det spesielle var den hvite reinmosen som var i skogbunnen. Det så ut som det lå snø. Ellers var det de store viddene og de høye spisse fjellene. Det var også store områder som var bygd ut med hytter. Da vi kom oss ned på E6 igjen var det mye trafikk helt til Gjøvik.
Rondane

Fjellhallen på GjøvikDag 19.
I båthavna var det 2-3 ledige plasser. Og vi parkerte. Etter mat syklet vi opp til fjellhallen og ned i sentrum der vi handlet litt. Nå er det 18 gr, grått og litt regn av og til. Her hvor vi står er det fullt med biler nå. Mange som ikke får plass kommer og kjører igjen.
Gjøvik

På G.jøvik kom Skibladner og la til kai

Morgen ved MjøsaDag 20.
Vi våknet til blå himmel og sol, men bestemte oss for å kjøre til en campingplass for å få sole oss og slappe av.
Mjøsa

Fagernes CampingDag 20.
Til Fagernes Camping tok det ca 2 timer. Vi valgte en bra plass med asfalt og grass. Det er sol og varmt og noen skyer gjør det svalere med den lille brisen.
Fagernes

Bilkø på rv13Dag 21.
Vi kjørte fra Fagernes kl 9 og mot vest, over Golsfjellet og Hardangervidda og kjørte innom en støl og spiste rømmegrøt og stekt fjellørret . Det makte godt. Over fjellet var det gode kjøreforhold og 18 til 25 grader. Mot Kinsarvik var det trafikkork. En bil hadde stoppet på det smaleste partiet. Og det gikk på millimeteren. Til tider stod trafikken stille i begge retninger. Da vi kom til Kinsarvik kom regnet På radioen sa de at det fortsatt var kø mellom Kinsarvik og Bu. Vi var hjemme på Karmøy kl 21. Vi hadde da kjørt 4100 km .

Til del 1 Til del 2 Til del 3 Til del 4