Bobil i 2016: Karmøy - Lofoten del 2, Helgelandskysten fra Stiklestad til Bodø
Til del 1 Til del 2 Til del 3 Til del 4
Vi besøkte Stiklestad, Steinkjær, Namsos, Mosjøen, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Kjellingstraumen, Saltstraumen, Bodø.(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 16.07.16)kart-Stiklestad-BodoSteinkjærDag 3.
Vi kjørte til Steinkjær og gikk rundt i byen. Så la vi turen til Namsos camping som ligger like ved flyplassen. Det er en fin plass.
Steinkjær

Torghatten ved BrønnøysundDag 4.
Etter frokost og nødvendige tømminger kjørte vi til sentrum av Namsos. Det jeg så var ikke en fin by men store kjøpesenter, hoteller,og parkeringsplasser. Vi kjørte mot Brønnøysund og valgte FV17. Det er flott vær og jeg la inn Torghatten camping på gps-en. Etter vel 4 timer var vi framme ved Torghatten. Vi parkerte og gikk opp mot hullet i fjellet. Det var 800 meter å gå til inngangen. Vi gikk gjennom hullet og ut på andre siden. Flott utsikt. Vi la oss på Trollhatten camping. Her er det fin sol og nesten ikke vind. Hurtigruten kom forbi. Vi satte oss ut for å sole oss og solen skinner. Her er det en del mygg og mytt.
Torghatten ved Brønnøysund

BrønnøysundDag 5.
Vi kjørt fra Torghatten camping og til Brønnøysund. Det var en lang by langs sundet. Ingen fin by med Amfi kjøpesenter som det mest synbare og dominerende mot sjøen. Vi handlet litt på Bunnpris. Så kjørte videre mot nord. Neste mål var Sandnessjøen. Vi tok ferja fra Horn til Anndalsvågen. Vi visste ikke hva tid ferja skulle gå, men kom med som siste bil. Neste ferje var fra Forvik til Tjøtta. Her var det bare en bil bak oss.
Brønnøysund er midt i Norge

Petter Dass museetDag 5.
Så kjørte vi til Petter Dass museet og der han var prest. Vi hadde fint vær og så oss om, men var ikke inne på museet. Det så ut til at de hadde skåret ut fjellet der museet var bygd like ved kirken. Vi kjørt videre til Sandnessjøen. Her parkerte vi helt nede ved båthavna og gikk en tur rundt i byen. Det var ikke noe spesielt å se. En fiskebutikk hadde fersk hvalbiff.
Inngang til Petter Dass museet.

HelgelandsbruaDag 5.
Vi kjørte til Helgelandsbrua. Jeg har sett på en tysk bobilside at det var en plass under brua der vi kunne stå. Vi kjørte ned. En hullete og humpete veg. Noen tyskere hadde nettopp fått en torsk og makrell (som de hadde kastet ut igjen). Det blåste en del så vi kjørte videre. De syv søstre var bak skyene, så vi fikk ikke se hodene, bare de vide skjørtene. Vi kjørt videre til ferjeleiet på Låvong. Der lå ferja og vi kjørte rett ombord som siste bil. På Nesna tok vi inn på første campingplass, Havblikk camping. Campingplassen var nesten full. Etter stekt makrell gikk vi en tur på plassen.
Helgelandsbrua

PolarsirkelenDag 6.
Vi gjorde oss klar og kjørte mot Bodø. Vi tok ferja Kilboghamn – Jektevik. Vi passerte polarsirkelen. Det var satt opp et monument på land og når båten kom dit, sa de det på høyttaleren. Etter det jeg hadde lest skulle vi ha sett både Hestmannen og Rødøyløva, men lavt skydekke gjorde sikten dårlig.
Polarsirkelen

Fergen kommerDag 6.
Neste ferje var fra Ågsgardet til Forøy. Her skulle vi ha sett Svartisen. Vi stoppet ved Kjellingstraumen Camping ved saltstraumen. Det virket litt trangrt og gammelt, men greit å stå . Vi ser brua over Saltstraumen .
Fergen kommer

SaltstraumbruaDag 7.
Vi sov godt, men det regnet en del i natt. Vi kjørte til Saltstraumen. Her var det mange biler og folk sto og fisket. Vi tok noen bilder og kjørte til Bodø.
Brua over Saltstraumen

BodøDag 7.
Vi stilte oss i køen til Moskenes. Vi fikk beskjed om at det ikke var sikkert at vi kom med kl 15. Vi gikk en tur i byen og handlet litt. Det var et glasshus over handlegata. Men det var sol og uterestauranter utenfor. Tilbake på ferjeleiet var vi ikke heldig denne gangen. Vi måtte vente til kl 17.45. Men vi tok en ny tur på byen, handlet presanger og satte oss på en uterestaurant. Det var herlig sol.
Langs kaien i Bodø

Til del 1 Til del 2 Til del 3 Til del 4