Playa de las Americas, Tenerife - en del av Kanariøyene
fra vår tur i januar 2015

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene.
Besøkt av: (sist oppdatert 15.1.15)

 Lenke til Wikipedia:
Tenerife, Playa de las Americas, Los Cristianos,

Vi kjøpte en 15 dagers tur fra Apollo. Parque la Paz heter hotellet og iflg Apollo har hotellet et romslig bassengområde, tre fine strender bare noen minutters spasertur unna, og barer, butikker og restauranter på rekke og rad rett rundt hjørnet. I 2008/2009 bodde vi på Parque La Paz. Greie leiligheter og fin beliggenhet. Kort avstand til stranden. Her er en lenke til Tripadvisor.

Kart over Playa de las Americas Kart over Playa de las Americas

Her er bilde vi tok sist vi var der. Hotellet Parque la Paz ligger sentralt med kort veg til stranden. Parque la Paz

De første hotellene i Play de las America ble bygget fra ca 1960. Dette er en ren turistby bygget ved siden av Los Cristianos. Butikker og restauranter har turistpriser. Det meste er billigere i Santa Cruze. Strendene er i hovedsak importert fra Afrika.

På tidligere reiser har vi blant annet besøkt:
Teide, Pyramidene i nærheten av Güimar, Karneval i hovedstaden Santa Cruz.

Utsikt fra Bakongen på Parque la Paz Hotellet
Vi er fornøyde med rommet og utsikten fra balkongen. Generelt virker hotellet noe slitt. Men det er rent og ryddig. Rengjøring 5 dager i uken (ikke søndag og onsdag). Betjeningen er hyggelig og hjelpsomme. Ved bassenget er det underholdning store deler av dagen. Noen ganger er volumet noe høyt slik at det er vanskelig å kommunisere. Vi spiste ikke i restauranten på hotellet, så vi vet ikke hvordan maten er. Vi er likevel godt fornøyd med hotellet. Dette var andre gangen vi bodde her, og det er ikke usannsynlig at vi kommer tilbake.
Parque la Paz

Fontene med lys og musikk Fontene
Vi har sett på fontenen med lys og musikk. Den spiller hver kveld.
Fontene

Kalima De meldte alvorlig kalima i går. Men solen skinner og Kalimaen ligger i sør-øst. Etter hvert ble det et lett skydekke av støv fra Sahara, men heldigvis ikke så mye som meldt.
Kalima

Strand i Adeje Adeje og Las Americas
Her er det flere femstjernes hoteller enn det er i Barcelona. Las Americas har fått et litt dårlig rykte på seg fordi det har vært mye fyll og festing. Derfor er det mer status forbundet med en adresse i Los Cristianos eller aller helst i Adeje.
Adeje og Las Americas

Montana Chayofita Montana Chayofita
Vi har gått en tur på Motana Chayofita, fjellet mellom Los Cristianos og Las Americas. Det er en tur på ca en time fra hotellet. Her er det fin utsikt over begge byene og mot Teide og mot sjøen. Her vokser også kaktus og andre planter som klarer seg uten kunstig vanning. Det er også bygget veg til et gammelt påbegynt byggeprosjekt med havutsikt, Men denne vegen går ikke til toppen.

Montana Chayofita

Plankebiff Restauranter
Vi gikk ut og spiste på forskjellige restauranter. Gøta Kanal er en svensk restaurant som ligger avgjemt i nærheten av Siam Park. Her er det god levende dansemusikk og "svensktoppar". Betjeningen er hyggelig og maten god. Malibu ligger ikke langt fra Parque la Paz. Her er det også levende musikk og forskellige "show" bla flamenco og Elvis. Vi har hørt bedre levende musikk. Men maten var god. Mange restauranter har nå tre retters lunch til rett under 10 €. Drikke inkludert. Noen av tilbudene gjelder bare om dagen. Noen har også tre retters middag til under 10 €. Drikke kommer da ofte i tillegg. Vi var på Lineares, ikke langt fra Columbus og på Mammamia og spiste pizza. Siste kvelden var vi på MamaRosa - en stilig restaurant med god mat. Her må du være tidlig ute eller bestille bord for å få plass.
Restauranter

solnedgang Solnedgang på strandpromenaden
Med det fine været er det også fine solnedganger som er verd å få med seg.
Solnedgang

Senegal-Papegøye spiser nøtter Papegøyer på strandpromenaden
Mens vi så på solnedgangen ble vi oppmerksomme på noen Senegal-papegøyer som spiste frukter i et tre. Det var store fargerike fugler. Det ble etterhvert mye folk som ville se og ta bilder. Men det så ikke ut til at papegøyene ble skremt.
Papegøyer

Ull i sengene Demonstrasjon av ullprodukter
Vi reiste på utflukt med "Skandinaviska utfarder". Til Taganana og gjennom Mercedesskogen til Sauzal. Men først var det demonstrasjon av ull i et industriområde i El Guinco. Det var firmaet Woolbed som demonstrerte og solgte produktene. Mange av de som var her hadde ull i sengene sine fra før. Så kjørte vi til Taganana, en fiskerlandsby med 1000 innbyggere. Vi kjørte gjennom Mercedesskogen. En tett skog som tok ned i bussen flere ganger. På bussen var det lotteri til inntekt for evneveike. Så var det salg av aloe vera. Det begynte å regne. Men været var variert. Vi var tilbake ca 17.30.
Demonstrasjon av ullprodukter

Auditorio de Tenerife Konserthuset i Santa Cruz
Vi kjørte forbi et av de mest kjente bygg på Tenerife. Det tok 5 år å bygge konserthuset som er tegnet av Santiago Calatrava.
Santa Cruz

Oljerigger Oljerigg fra Stavanger
Havneområdet bar tydelig preg av at oljealderen var kommet til Santa Cruz. Store oljerigger i kontrast til store Cruiseskip og kontainerskip. Fra mediene på Kanariøyene ser vi at oljeboring er omstridt her.
Oljerigg fra Stavanger

Bratte veger Bratt og svinget
Etter at vi hadde forlatt motorveien, ble det smalere, mer svinger og bratt. Jeg tenkte på Trollstigen i Norge. Jeg vet ikke om det går an å sammenligne, men det var spektakulært. Her var det vanskelig å få et godt bilde fra bussen.
Bratt og svinget

sol Sol
Etter dager med vind og skyer, kom sola og varmen tilbake. Vi glemmer fort når sola skinner og gradestokken viser 22 gr neste dag. Det er dette vi kom for.
Sol

Kart over Kanariøyene Fakta om Kanariøyene (2010):
Samlet på alle øyene er det ca 2,2 mill innbyggere.Tenerife er den største av øyene og har ca 900.000 innbyggere. I 2011 var det registrert 454 norske (og 1222 svenske) innbyggere. Hovednæringene er turisme, byggeindustri og landbruk: tomater, bananer, vindruer, mais, tobakk og poteter. Tenerife besøkes hvert år av over 5 mill turister.
Kanariøyene