Playa de las Americas, Tenerife - en del av Kanariøyene
fra vår tur i januar 2018

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene.
Siden er vist ganger. (sist oppdatert 13.01.18)

 Lenke til Wikipedia:
Tenerife, Playa de las Americas, Los Cristianos,

Vi kjøpte en 15 dagers tur fra Ving. Mar Ola Portosin heter hotellet og iflg Ving er Mar Ola Portosin et pent og trivelig leilighetshotell med gangavstand til Playa de las Américas. Hotellet har et hyggelig bassengområde med en bassaengbar der det serveres enkle måltider. Her bor du i fine leiligheter med plass til opptil 6 personer. I perioden oktober–april er de fleste gjestene på hotellet skandinaviske. Her er en lenke til Tripadvisor.

Kart over Playa de las Americas Kart over Playa de las Americas

De første hotellene i Play de las America ble bygget fra ca 1960. Dette er en ren turistby bygget ved siden av Los Cristianos. Butikker og restauranter har turistpriser. Det meste er billigere i Santa Cruze. Strendene er i hovedsak importert fra Afrika.

På tidligere reiser har vi blant annet besøkt:
Teide, Pyramidene i nærheten av Güimar, Karneval i hovedstaden Santa Cruz.

La Gomera sett fra flyet La Gomera sett fra flyet
Etter over 5 timer i flyet nermer vi oss Kanariøyene og skal inn for landing. Alle de gangene vi har reist har flyet alltid gått mellom La Gomera og Tenerife og landet fra sør mot nord. Vi flyver rundt den sørlige delen av øya og ser både Playa de Las Americas og Los Cristianos
La Gomera

Saint George og Mar Ola Portion Hotellet i 2017
Hotellene Saint George og Mar Ola Portion (hvit bakerst) sett fra fjellet Montana Chayofita. Vi bor på det bakerste hvite hotellet og har fått rom i øverste etasje med fin utsikt over bassenget og fjellet.
Hotellet i 2017

Montana Chayofita Montana Chayofita
Vi har gått en tur på Montana Chayofita, fjellet mellom Los Cristianos og Las Americas. Det er en tur på ca en time fra hotellet. Her er det fin utsikt over begge byene og mot Teide og mot sjøen. Her vokser også kaktus og andre planter som klarer seg uten kunstig vanning. Det er også bygget veg til et gammelt påbegynt byggeprosjekt med havutsikt, Men denne vegen går ikke til toppen.

Montana Chayofita

Nyttårsfeiring Nyttårsfeiring i Los Cristianos
I Los Cristianos er det stort fyrverkeri. Det skytes opp ved stranden. Rundt hele strand- og havneområdet er folk samlet, og det er mye folk. Noen har med seg 12 druer og Cava. Etter fyrverkeriet skulle mange ha taxi til andre steder og det var lange køer.

Nyttårsfeiring

Den norske sjømannskirken Den norske sjømannskirken
Sentralt i Los Cristianos ligger den norske sjømannskirken. Her er det åpent nesten hver dag. På nyttårsaften var vi på den første midnattsmessen som ble arrangert i sjømannskirken på Tenerife.
Den norske sjømannskirken

Las Vistas stranden og Las Americas Las Vistas stranden og Playa Las Americas
Utsikt fra Montana Chayofita.
Las Vistas stranden og Playa Las Americas

Las Vistas stranden Las Vistas stranden
Det er vel den fineste stranden i området
Las Vistas stranden

Los Cristianos Los Cristianos
Utsikt fra Montana Chayofita.
Los Cristianos

Bassengområdrt sett fra terrassen Bassengområdet
Slik var den "vanlige" rutinen om dagene: Etter frokost gikk vi turen over fjellet. Fint vær.24-27 gr. Så la vi oss ved bassenget. Vi hørte lydbøker eller leste. Vi gikk opp til lunch. Så noen timer til i solen. Vi gikk tur på stradpromenaden før vi spiste enten på restaurant eller på hotellet.
Bassengområdet

Los Abrigos Los Abrigos-Ulltur
Vi reiste på ulltur. Det var Woolbed, hvor vi har vært før. Etter den vanlige demonstrasjonen fikk vi mat. Det var 2 skiver med ost og kalkunskinke og rødvin. Vi skulle ikke kjøpe noe... Etter ullhandelen kjørte vi til et grønnsakmarked som var stengt. Deretter kjørte vi til marked i El Medano og videre til fiskerestauranter i Los Abrigos.
Los Abrigos

Marked Marked
Markedet i Los Cristianos er åpent hver søndag fra 9 til 14. Her er det noe for enhver smak av krims-krams. Pruting der prisen først var 19€ - 15€ - solgt for 10€. Verre var det med shortsen som begynte på 12€ - 10€ og da kunden bød 8€ kastet selgeren shortsen bak disken. Andre tilbud var 3 t-skjorter for 10€. Alovera - vinåpner-hårstrikker-klokker-klær-grønnsaksrivjern-belter og mye mer. Noe for enhver.
Marked

Golfbanen Tur rundt golfbanen
Det er mer overskyet og vi gikk rundt golfbanen. Turen rundt golfbanen gikk på mye grusveg og tok ca en time. Det var lite aktivitet på banen.
Golfbanen

Solnedgang sett fra MarOla Portosin Solnedgang sett fra MarOla Portosin
Skyene ble flere og tyngre utover kvelden. Men det blir likevel en flott solnedgang med fine farger. Bildet er tatt fra hotellet.
Solnedgang

Fontene med lys og musikk Fontene med lys og musikk
Ved Safari kjøpesenter i sentrum av Las Americas er denne fontenen med lys og musikk.Den "spiller" hver kveld kl 20, 21 og 22. Vi tar en tur bort hvis vi er i området.
Lys og musikk

Kart over Kanariøyene Fakta om Kanariøyene (2010):
Samlet på alle øyene er det ca 2,2 mill innbyggere.Tenerife er den største av øyene og har ca 900.000 innbyggere. I 2011 var det registrert 454 norske (og 1222 svenske) innbyggere. Hovednæringene er turisme, byggeindustri og landbruk: tomater, bananer, vindruer, mais, tobakk og poteter. Tenerife besøkes hvert år av over 5 mill turister.
Kanariøyene