Playa de las Americas, Tenerife - en del av Kanariøyene
fra vår tur i mars 2016

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene.
Besøkt av: (sist oppdatert 26.10.16)

 Lenke til Wikipedia:
Tenerife, Playa de las Americas, Los Cristianos,

Vi kjøpte en 15 dagers tur fra Apollo. Parque la Paz heter hotellet og iflg Apollo har hotellet et romslig bassengområde, tre fine strender bare noen minutters spasertur unna, og barer, butikker og restauranter på rekke og rad rett rundt hjørnet. I 2008/2009 og 2015 bodde vi på Parque La Paz. Greie leiligheter og fin beliggenhet. Kort avstand til stranden. Her er en lenke til Tripadvisor.
Lenke til tidligere turer 2008/2009 og 2015

Kart over Playa de las Americas Kart over Playa de las Americas

Her er bilde vi tok sist vi var der. Hotellet Parque la Paz ligger sentralt med kort veg til stranden. Parque la Paz
Parque la Paz

De første hotellene i Play de las America ble bygget fra ca 1960. Dette er en ren turistby bygget ved siden av Los Cristianos. Butikker og restauranter har turistpriser. Det meste er billigere i Santa Cruze. Strendene er i hovedsak importert fra Afrika.

På tidligere reiser har vi blant annet besøkt:
Teide, Pyramidene i nærheten av Güimar, Karneval i hovedstaden Santa Cruz.

Utsikt fra Bakongen på Parque la Paz Hotellet
Vi er fornøyde med rommet og utsikten fra balkongen. Generelt virker hotellet noe slitt. Men det er rent og ryddig. Rengjøring 5 dager i uken (ikke søndag og onsdag). Betjeningen er hyggelig og hjelpsomme. Ved bassenget er det underholdning store deler av dagen. Noen ganger er volumet noe høyt slik at det er vanskelig å kommunisere. Vi spiste ikke i restauranten på hotellet, så vi vet ikke hvordan maten er. Vi er likevel godt fornøyd med hotellet. Dette var andre gangen vi bodde her, og det er ikke usannsynlig at vi kommer tilbake.
Parque la Paz

Fontene med lys og musikk Fontene
Vi har sett på fontenen med lys og musikk. Den spiller hver kveld.
Fontene

blomster Fine blomster ved hotellet.
Blomster

Hærfugn Hærfugl
Vi gikk en tur langs strandpromenaden. På veg mot hotellet så vi en sjelden fugl. hærfugl. Den så tam ut, men fløy den avgående da vi nærmet oss.
Hærfugl

Montana Chayofita Montana Chayofita
Vi har gått en tur på Motana Chayofita, fjellet mellom Los Cristianos og Las Americas. Det er en tur på ca en time fra hotellet. Her er det fin utsikt over begge byene og mot Teide og mot sjøen. Her vokser også kaktus og andre planter som klarer seg uten kunstig vanning. Det er også bygget veg til et gammelt påbegynt byggeprosjekt med havutsikt, Men denne vegen går ikke til toppen.

Montana Chayofita

Kunst ved strandpromenaden Kunstverk
Kunst ved sjøen.
Kunstverk

solnedgang Solnedgang
Med det fine været er det også fine solnedganger som er verd å få med seg.
Solnedgang

Senegal-Papegøye spiser nøtter Papegøyer
Det var noen papegøyer som holdt leven i trærne like ved. Det var vanskelig å ta gode bilder av dem.
Papegøyer

Kongene Guanchakongene
Vi reiste på ulltur med "Nordia" I invitasjonen står det at det er et autorisert utfluktselskap og arrangert utflukter siden 1986. Lang erfaring garanterer utfluktene av høy klasse. Det står videre at vi starter alle turer med et besøk i visningslokalet og at vi byr på velkomstdrink og en kanarisk lunch med vin sammen med visning av velkjente helseprodukter av tyske ledende originalprodukter i 100 % merino lammeull.

Vi kjørte gjennom flere fjell landsbyer og størknede lavastrømmer og opp til Santiago del Teide. Og så til et utkikkspunkt over Garachico. Garachico ble nesten begravet av lava under det vulkanske utbruddet i 1706. Vi fortsatte mot nord-øst til Icod de los Vinos. Her er det berømte dragetreet. Treet sies å være det eldste i verden. Lenger sør ligger Candelaria. Her er den kjente skytshelgen Basilica. Den svarte madonna. De 9 store statuene av guanchakongene står langs sjøen her.
Guanchakongene

The World The World
"The World" har ligget ved stranden hele dagen.
The World

Nattverd Nattverd i sand
Fantastiske byggverk i sand. Her er motivet hentet fra bibelen.
Nattverd i sand

Alta  Vista stranden Las Vistas stranden
Det er flott vær blå himmel og ingen skyer. Det blåser litt. Vi badet og lå på stranden. På stranden var det fullt av folk. Det var faktisk trangt om plassene på land. I sjøen var det derimot god plass. Jeg kan tenke meg at temperaturen var ca 20 gr. og føltes friskt.
Las Vistas stranden

Teide Fjell
Teide i bakgrunnen. Teide er det høyeste fjellet i Spania med sine 3718 moh.
Teide

Kart over Kanariøyene Fakta om Kanariøyene (2010):
Samlet på alle øyene er det ca 2,2 mill innbyggere.Tenerife er den største av øyene og har ca 900.000 innbyggere. I 2011 var det registrert 454 norske (og 1222 svenske) innbyggere. Hovednæringene er turisme, byggeindustri og landbruk: tomater, bananer, vindruer, mais, tobakk og poteter. Tenerife besøkes hvert år av over 5 mill turister.
Kanariøyene