Theo, Agia Marina, Kreta
fra vår tur i mai 2019

(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell, internett og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv med unntak av kartene.
Besøkt av: . (sist oppdatert 10.05.19)

 Lenke til Wikipedia:
Kreta, Agia Marina,

Vi kjøpte en 8 dagers reise fra Karmøy til Kreta med TUI. Vi bestillte leilighet på Hotell Theo (som på Google også er omtalt som Hotell God). På hjemmesiden TUI står det: Familievennlige Theo i Agia Marina har et gjestfritt personale og en høy og fredelig beliggenhet med utsikt over havet og omgivelsene. Hotellet har blant annet minimarked og innendørsbasseng og det er kort vei ned til det kretiske landsbylivet og stranden nedenfor hotellet. Hotellbygningene ligger langs en skråning med bassengområdet øverst. Bassengbar med havutsikt. Bassengbaren serverer lokale spesialiteter, gresk salat og milkshakes. Ved siden av bassengbaren finnes det biljard og arkadespill som passer best for litt eldre barn samt en lekeplass. Ulike boalternativer. Alle dobbeltrom og leiligheter har uteplass. Leiligheter med havutsikt har utsikt over havet, Agia Marinas hustak og øya Agii Theodori. Det finnes også 3-roms med privat basseng. Her er en lenke til Tripadvisor.

Kart Kart over Agia Marina

Agia Marina har langgrunne strender og mange tavernaer og småbutikker. Herfra er det lett å komme til større reisemål som Platanias og Chania. I Agia Marina ser du over til øya Agii Theodori. To kilometer vestover er Platanias og ni kilometer østover er Chania.

Hotel Theo Hotel Theo
Oversikt over romplasseringer. Iflg oversikten er det 130 rom/leiligheter/hus fordelt på 17 bygninger/innganger. Hotellet ble åpnet i 1997 og ble renovert i 2010.
Hotel Theo

Hotel Theo Hotel Theo
Vi fikk rom med morgensol og kveldssol. Og med utsikt over havet. Første kvelden føltes litt kald, men termometeret viste 20 grader. Vi våknet til sørlig varm vind. På balkongen hadde vi sol når det ikke var skyer eller regnet. For sol og regn skiftet hele tiden. Vi flyttet oss ut og inn. Termometeret viste 24-28gr. Vi smørte oss med solkrem og fikk på oss shorts. Vi spiste egg og godt stekt bacon, pære, rundstykke og youghurt. med kaffe og vann. Stillheten ble avbrutt av telefon fra resepsjonen. Vi hadde ikke betalt ferieskatten på 3€ pr natt, altså 21€.
Hotel Theo

Hotel Theo Agii Theodori
Øya Agii Theodori er et naturreservat med ca 150 geiter av den gammelkretiske rasen Kri-Kri. På øya var det tidligere to festninger. Nå er det en liten kirke som holder helgenfest 8 juni hvert år. Dette er den eneste dagen det er tillatt å gå i land på øya.
Agii Theodori

stranden i Agia Marina Stranden
Stranden i Agia Marina er lang og variert sand og stein. Store deler er privat og eies/disponeres av hoteller og restauranter som ligger langs stranden. Vi kan leie solstoler eller kjøpe mat og drikke for å sitte der.
Stranden

hovedgata i Agia Marina Hovedgata
Hovedgata i Agia Marina går videre mot vest til Platanjas og mot øst til Chania. Langs hele gata er det butikker av mange slag, hoteller og restauranter.
Hovedgata

norske vafler med brunost Vafler
Her er det tydelig at vi kan få norske vafler med brunost.
Vafler

Snø på fjellene bak oss Snø på fjellene
Snur vi oss bort fra standen, ser vi hvite, snødekkede fjell. Iflg reklamen er det her vannet på flaskene vi drikker kommer fra.
Snø på fjellene

Chania havn Chania
Vi tok bussen til Chania. Det er billig og greit. En voksen koster 1,8 € og bussene går ca hver halvtime. I havneområdet er det et yrende liv med mange turister og aktiviteter for turister. Chania er Krtetas nest største by med ca 54000 innbyggere.
Chania

Fyret i Chania havn Fyret
Sist vi var her, var fyret under renovering og dekket av presenninger. Renoveringen var ferdig i 2006. Fyret er det eldste på Kreta og i Middelhavet. Det er trolig et av de eldste i verden . Fyret ble bygget i 1595-1601 i stein og er 21 meter høyt. Fyret er ikke åpent for publikum.
Fyret

Chania Havn Turbåter
I havnen ar det flere tilbud om båtturer. Både en, to, tre timer og hele dager.
Turbåter

Trange smaug i Chania Trange smaug
Den gamle bydelen med trange smaug, men med butikker, hoteller og restauranter. Andre severdigheter er den store markedshallen med mat, krydder og grønnsaker.
Trange smaug<

sandaler i skinn Sandaler
Vi gikk gjennom "skinngata" hvor det var mange som solgte skinn og lærprodukter, sko, sandaler, vesker, belter osv.
Sandaler

Rundtur i Chania med hest Hestetransport
På kaien var hestene pyntet og vognene nymalte. De tilbød turer i Chania med tre ulike lengder og priser.
Hestetransport

blomster Blomster
Blomster
Blomster

Blomster Blomster
Blomster.
Blomster.

Tre Trær ved stranden
Trær ved stranden.
Trær ved stranden