MENY

Italia 2018
Vi besøker: Danmark, Tyskland, Østerrike, Italia, Slovenia, Kroatsia,
inkl Alpene, Dolomittene, Tyrol, Gardasjøen, Venezia

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Siden er vist ganger.
(sist oppdatert 30.09.18)
Kartet viser i grove trekk den ruten vi følger:

kart

Vi er på veiDag 1.

De siste 5 årene har vi kjørt på ferie i bobilen i juli. Etter at vi begge ble pensjonister valgte vi å være hjemme i juli og august. Med det flotte været som har vært har vi ikke angret på det. Når vi nå kjører en tur til Italia i september, er det med en viss spenning i forhold til vær osv. Vi starter fra Karmøy. Det er sol flott vær og 17-19 gr.

KristiansandDag 2.

Vi overnattet på bobilparkeringen i Flekkefjord. Her var det fullt, en vi fant en nødløsning og fikk strøm. Her koster det 255 for en natt.Vi sto opp og stelte oss, spiste frokost og kjørte mot Kristiansand. Vi var litt tidlige, så vi fant en parkeringsplass og gikk en runde i byen. Siden det er søndag var butikkene stengt. Tilbake i bilen kjørte vi bort til ferjekaien og fikk sjekket inn. Det var litt kluss med køordningen, men vi kom ombord. .

VindstilleDag 2.

Båten gikk fra Kristiansand 15 min før tiden. Været er fint, blå himmel og en liten bris. Vi satte oss oppe i spisesalen. Det er ikke så mye folk. Det var en flott overfart. Nesten ikke en krusning på sjøen. Fra Hirtshals kjørte vi til Aarhus camping. En tur på litt over 2 timer. Termometeret viser 20-21 gr. Vi har kjøpt CC-campingcard og skal betale fra 11 til 19€ på bestemte campingplasser. Dette er en av dem. Capingplassen var fin og vi sov godt.

motoreien A7Dag 3.

Vi kjørte fra Aarhus til Flensburg. Flensburg har omtrent 89 000 innbyggere. Her var det Dekra som var målet. Jeg kjøpte oblat til 5€. Vi kjørte til Otto Duborg og trodde det var et stort handlesenter. Men det var det ikke, det var stort sett drikkevarer og snop. Vi kjøpte lite og bestemte oss for å komme oss sør for Hamburg og la inn camping Aller-Leine-Tal. På veien, A7, visste vi at det var en del veiarbeid. På den første gikk det utrolig tregt. Men etter en halv tine fant vi ut at det var en trailer som hadde kjørt utfor. Det er varmt og termometeret viser 28 og 29 grader. Ved 18 tiden ankommer vi camping Aller-Leine-Tal. Vi ble hyggelig og enkelt mottatt. Som i en oase i skogen var det stille. Helt stille.

Knaus CampingDag 4.

Sol og varmt. Vi kjørte A7 mot Würtsburg. Vi kom oss ut av byen og fulgte GPS-en til Knaus camping.

RothenburgDag 5.

Det var tåke da vi våknet. Vi kjørte til Rothenburg ob der Tower i den Romantishe strasse. Rothenburg ob der Tauber er en by i Landkreis Ansbach i distriktet Mittelfranken i den tyske delstaten Bayern. Navnet betyr Rothenburg over Tauber, dvs. byen skuer over elva Tauber. En nesten intakt middelaldersk byarkitektur som er omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret den plass på UNESCOsverdensarvliste. Byen hadde per juni 2011 et innbyggertall på 10 930. Vi parkerte og gikk i byen i 2 timer. Jeg gikk opp på bymuren.

Julehuset i RothenburgDag 5.

Så var vi inne i julehuset. Det var stort men så lite ut fra utsiden. Vi kjørte videre og fulgte stort sett den Romantishe strasse, men det var ikke lett når gps-en stadig ville ta andre veier. Vi kjørte til Augsburg og la oss inn på Bella Augusta.

KlosterDag 6.

Vi kjørte fra Augsburg i tåke. Jeg la inn swimmbad camping Hall in Tirol like utenfor Innsbruck på GPS-en. Vi kjørte delvis på den Romantske ruten. Vi kom mot den Østerrikske grense og kjøpte vignett for 10 dager til 9€ på en bensinstasjon. Vi har allerede kommet inn i noe som minnet om tyrol. Garmisch-Partenkirken og etter grensen til Innspruck. På denne campingen var det Wohnmobilplasser rett utenfor bommen. Her er det strøm og vi ar tilgang til alle fasiliteter. Her er også et gratis godt internettt. Temp 26-29 gr. Det ligger tre svenske biler her og så er det 3 tyske i tillegg til oss. Campingplassen er liten, men det er mange ledige plasser.

Hall in TirolDag 7.

Det var tordenvær i natt og en del regn, men i dag lettet det, men skyene lå lavt.

Tirol PanoramaDag 7.

Vi kjørte til Tirol panorama og så de fantastiske maleriene. Maleriene som ble overført her i september 2010, er hovedutstillingen på museet. Den skildrer den tyrolske opprøret fra 1809 på 1000 kvadratmeter lerret.

Hoppbakken i BergiselDag 7.

Og så var vi oppe i hoppbakken, Bergisel. Bergiselbakken er særlig kjent som en av de fire bakkene som brukes under den tysk-østerrikske hoppuka. Innsbruck er Tirols største by og delstatens hovedstad. Den ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell. Bybildet er preget av mange gotiske og barokkebygninger, siden Innsbruck ikke bare har vært residensby for Tirols grever siden 1420, men også for enkelte østerrikske erkehertug(inn)er og tysk-romerskekeisere. Byens universitet ble grunnlagt i 1669. Innsbruck er også kjent som et vintersportssted og har arrangert flere VM og olympiske vinterleker to ganger (1964 og 1976).

BrennerpassetDag 7.

Brennerpasset er det laveste fjellpasset over Alpenes hovedkam og derfor en av de viktigste trafikkforbindelsene mellom det nordlige Europa og Italia. Langs Brennerpasset går grensen mellom Østerrike  og Italia. Dolomittene er et stort fjellområde av Alpene i Syd-Tirol, Tirol (norsk også Tyrol) er et landskap i Alpene.

Hjulbåt på GardasjøenDag 7.

Vi la inn en bobilparkering nær Riva del Garda. Byen har ca 15000 innbyggere. Vi står tett, men ligger bare noen minutter fra sjøen. Gardasjøen (italiensk: Lago di Garda) er Italias største innsjø og ganske lik Mjøsa i flate og volum,  Det er bratte fjellsider både på østsiden og vestsiden. I sørenden begynner det store slettelandet nord for Po. Sjøen er et stort turistmål. Det er hoteller og badesteder langs hele kysten. I nordenden ligger Riva del Garda, og helt i syd ligger Sirmione på en halvøy.

seilbrett på GardasjøenDag 8.

Etter en god natts søvn kjørte vi mot Sirmone, og etter tømming osv var vi på vei, skjønt på vei var rett, men det var lang kø og vi brukte 20 minutter å komme oss ut av byen. Og det var kø nesten hele veien. Vi kjørte for det meste i 50, men det ble en fin tur langs sjøen. Men på slutten ble GPS-en utolmodig og ledet oss inn på motorvei.

Camping  village San FrancescoDag 8.

Vi ankom Camping village San Francesco i strålende sol og varmt 24-27 og over 30 på campingen. Vi fikk en plass ved resepsjonen 100 m fra sjøen. De var smilende og serviceminded i resepsjonen. Sanitæranlegget var flott. Det er en liten butikk hvor de selger det nødvendigste. Vi gikk ned til Gardasjøen og badet – svømte. Ellers har vi ikke sett en eneste norsk bil her på campingplassen. Sirmione ligger på en smal halvøy som strekker seg nordover fra sørenden av Gardasjøen. Byen er en turistmagnet med en sjarmerende, forholdsvis bilfri gamleby. Allerede i romertiden var dette et yndet feriested. I Sirmione kan man på få minutter bevege seg fra førhistorisk tid via antikken og middelalderen til vår egen tids luksuriøse moteforretninger, gode restauranter og elegante spa-hoteller. Her er mye å se, oppleve og nyte.bla i Viale Re Desiderio, litt nord for borgen Castello Scaligero..

 Castello ScaligeroDag 9.

Vi syklet fra campingplassen og inn i Sirmone. Turen tok ca 20-25 min. Det var mye biler og folk. Og alle måtte parkere utenfor byen(unntatt gjester til hotellene og nødvendig nyttetrafikk). Men det var trangt og det var nesten utrolig at det gikk an å kjøre i byen. Først kom vi til borgen Castello Scaligero som dannet skille mot land. Så kom den tette gamle bebyggelsen med en masse restauranter og turistbutikker.

Grotte di CatulloDag 9.

Vi gikk videre til Grotte di Catullo som ligger helt i nord på halvøyen. Her finnes den største og best bevarte boligbebyggelse fra romenerene i nord Italia. I dag er det varmt 30-35gr. Vi syklet tilbake til campingplassen og tok oss en svømmetur i Gardasjøen. Vi prøvde å søke ly i skyggen ved bobilen, men termometeret viste 32 gr i skyggen, så vi satt i ro og drakk vann. Vi syklet opp til en stor matbutikk i nærheten og handlet noe vi hadde bruk for og noe vi hadde lyst på. Rundt oss forsvinner bobilene. Det er slutt på helgen og de kjører hjem.

Camping FusinaDag 10.

Vi pakket og kjørte mot Venezia. Vi valgte motorveien for å spare en time. Her er det direkte bompenger ved at vi trekker en lapp når vi kjører inn på motorveien og leverer den i en automat når vi kjører ut igjen. Det kostet 10€. Camping Fusina ligger like ved der båten går over til Venezia. Vi fikk plass helt nede ved sjøen og ser over til Venezia. Det er sol og heldigvis en liten bris. Termometeret viser 27-30 grader i skyggen. Nede ved sjøen er det nesten fullt, men på plassen ellers er det god plass. For det meste tyske og franske biler, men jeg har ikke sett noen andre nordiske. Det var god service i resepsjonen. Campingplassen ser grei og ryddig ut. Det er rart å sitt her og ha store fraktebåter og små lystbåter tett på oss. Det kom en fransk Pilote ved siden av oss. Han fisket, men fikk ikke noe.

Venezia sett fra Camping FusinaDag 11.

Venezia er en av verdens vakreste og mest særpregede byer. Det finnes ikke biltrafikk i byens historiske sentrum, og en betydelig del av person- og varetransporten foregår med båt. Byen har over 40 km kanaler, mest kjent er Canal Grande, som slynger seg gjennom byen i store, slake svinger, kranset av mange kirker og mer enn 200 palasser. De øvrige kanalene, 180 i alt, er langt smalere, ofte bare 2–3 m brede. Mer enn 400 broer binder byen sammen. En 3,6 km lang vei- og jernbanebro forbinder Porto Marghera på fastlandet og byens historiske sentrum.

GondolerDag 11.

Etter frokost dro vi med båten kl 10. Turen tok ca 20 min. Det er en liten bris, men det er varmt ca 30 gr. Vi fulgte turiststrømmen gjennom de smale gatene. Vi så  på gondoltur. Det kostet 80€ for en time. Men det var stor trafikk. I en av båtene var det både en som sang og en som spillte trekkspill. 

Canal GrandeDag 11.

Vi tok en kanalbåt et stykke ut mot Lido og tilbake igjen. Kanalbåtene er som offentlige busser og går innom forskjellige steder langs kanalen.

S Marco plassenDag 11.

Jeg satte meg ned på Marco-plassen, men to vakter kom å sa at det ikke var tillatt å sitte der. Det var mye forskjellig keramikk og glass i butikkene. Ellers er det alle folkene, kanalene, de trange smauene som gjør inntrykk. Alle bodene og butikkene hvor de solgte masker av alle slag. Vi fant tilbake til ferjeplassen og tok ferjen tilbake kl 15.30.

Umag campingDag 12.

Etter tømming og betaling på campingen kjørte vi mot Umag. Det er mye mere smog i dag temp 27-30 gr, og vi tar motorveien. Iflg gps-en er det ca 3 timer til Umag. Det er vanlig betaling på motorveien, men jeg betalte med kort og vet ikke hva det kostet. Etter Trieste kjørte vi inn i Slovenia. Men her var det også krav om oblat. Jeg kjøpte et for en uke og betalte 15€. Videre var det passkontroll på grensen mellom Slovenia og Kroatia. Veiene var noe humpete og svingete og asfalten hadde en del skader. Terrenget varierte en del og det var mye løvskog. Vel framme på den største campingplassen ved Adriaterhavet, Campin Umag, fikk vi utdelt et kart som viser hvor det er mulig å stå.

Umag campingDag 12.

Slovenia ble et selvstendig land i 1991 da det brøt ut av Den sosialistiske føderale republikken Jugoslavia etter en kort krig. Siden den gang har landet hatt et stabilt, demokratisk politisk system og gjennomført en vellykket overgang til markedsøkonomi. I 2004 ble Slovenia som det første eks-jugoslaviske landet medlem av EU og NATO, og i 2007 ble landet også med i Eurosonen. Kroatia var sammen med Slovenia den rikeste og mest industrialiserte delen av Jugoslavia, og rev seg i 1991 løs fra unionen. Det endte med en blodig krig mot det serbisk-dominerte Jugoslavia, den startet med jugoslavisk angrep på Vukovar helt i øst og Knin i vest. Kroatias ledende politiker siden 1960-tallet har vært Frano Tudjman, som ble landets første president. Kroatia er medlem av NATO og ble medlem av EU 1. juli 2013. Om lag 90 % av befolkningen er kroater og stort sett katolikker, resten er slovenere, serbere, ungarere og andre minoriteter.

NovigradDag 13.

Etter frokost setter vi oss på syklene og sykler til Novigrad – en liten by 30-40 minutter unna. Deler av veien har fine sykkelveier, andre steder må vi sykle i gatene.

NovigradDag 13.

Vi parkerte syklene i sentrum. Jeg var innom turistinformasjonen og fikk kart og anbefalt rute. Gjennom gamlebyen, langs stranden til kirken og rådhuset. Etterpå spiste vi på en restaurant tunfisk og pommefrites. Vi syklet tilbake til campingen. Etter kaffe syklet vi en lang tur inne på campingplassen og tok bilder av solnedgangen. Campingplassen er stor og vi så to norske store bobiler.

BledDag 14.

Vi forlater Kroatia. Og kjører gjennom Slovenia. Vi kjører om hovedstaden. En ulykke med 4 biler involvert gjorde turen en halv time lenger. Ellers var det litt veiarbeid, men det gikk greit.Men vi hadde lyst til å gå litt i Slovenia og kjøret innom en liten by med navnet Bled. Her var det turistinformasjon og kommunal bobilparkering. Vi gikk ned til innsjøen. Midt i sjøen var det en holme med et slott på.

BledDag 14.

Vi kunne få sitte på i en robåt ut og tilbake, men vi avsto. Vi tok bilder av slott og sentrum. Etter en time var vi tilbake i bobilen og på vei mot Østerrike. Det var to bomstasjoner på veien. En til 7,20€ og etter å ha passert grensen til Østerrike 13,50€. Men det er fine veier gjennom Slovenia. Så kom regn, vind og tordenvær og temperaturen falt med 10 grader. Vi kjørte bare videre og ikke inn på campingen vi hadde tenkt. Så etter en stund brukte jeg bobilappen for å finne en plass. Og jeg ringte Kellerbauer, en liten stellplass på en bondegård. Jo det var en ledig, så vi kjørte dit på 20 min. Her er været bra men 15 gr ute. Det virker rolig her og det er ca 10 andre biler.

Altenmarkt ZauchenseeDag 15.

Vi pakket og kjørte inn i sentrum av Altenmarkt Zauchensee . Her fant vi en parkeringsplass ved kirken. Det var også en Tyroler-fest med mat drikke og musikk.

Altenmarkt ZauchenseeDag 15.

Her var tøving av sko og eksempler på hvordan de slo ned store pæler i jorden.

Pa vei til SalzburgDag 15.

Så la vi inn Salzbug på gps-en. Vi ville til borgen Hohsalzburg. Men de parkeringsplassene vi fant var de forbudt med bobil. Vi prøvde, men ved innkjørselen kom det fra høyttalertn: no autocamper, no wohnmobil, så da måtte vi bare rygge ut igjen. Vi kjørte rundt og rundt og fant ingen parkeringsplass. Til slutt ga vi opp og på en busstopp la vi inn Passau på gps-en. Vi kjørte ikke lenger på motorvei, men gjennom byer og landsbyer. Vi fikk sett mye. Vi fant Fuchs cur-camping. Der fikk vi en plass av 2 mulige. Det er ca 20 grader, og sol, men det skyer til.

Inn og DonauDag 16.

Etter pakking, tømming og fylling satte vi kursen mot Passau. Inn mot byen fant jeg en turistinformasjon som viste til en bobilparkering 10 min fra gamlebyen. Her var vi heldig, det var en ledig plass. Så gikk vi for å se Tysklands Venezia. Byen har en befolkning på rundt 50 000 mennesker, hvorav ca 10 000 er studenter. Passau ligger ved det punktet der elva Inn og elven Ilz møter Donau (Donau), og derfor kalles den ofte "Dreiflüssestadt". Vi ser på bildet at vannet fra Inn er lysere og gråere enn Donau.

inne i kirkenDag 16.

Vi gikk gjennom gatene og til kirken som har verdens største orgel. Kirken var også stor og imponerende. Vi gikk til odden der Inn og Donau møtes og langs elvebredden av begge elvene. Vi fant en liten kafe i et smaug og bestilte pølse og surkål med sennep og suppe med brødbiter og kjøttbolle av lever og brødsmuler og så hadde vi vann til. Været er flott 26-28 gr. Vi gikk tilbake til bilen etter 3 timer og kjørte mot Regensburg, en tur på litt over 1,5 time. Her ligger vi på en campingplass ute på landet. Rolig og fint.

Jena CampingDag 17.

Etter tømming og fylling og pakking var det tid for å levere tilbake adgangskortene. Vi la inn vår neste camping mot Liepzig og kjørte. Det var snaut 3 timer å kjøre. Men jeg ble noe skeptisk da vi havnet på noen folketomme, biltomme gater inn i en skog med dårlig humpete asfalt. Da vi kom fram var det en liten Naturcamping. Vi parkerte utenfor og gikk inn i resepsjonen. Resepsjonen var et lite kontor hvor det satt 2 eldre menn som ba meg sitte ned. Det var ikke et ryddig kontor, men det var papirer og brosjyrer alle veier. Etter en stund sa han at dette var en privat camping ikke tilslutttet ASCI. Jeg beklaget at jeg hadde lagt inn feil campingplass, men han var hjelpsom med kart og opplysninger om andre campingplasser.

Jena sentrumDag 17.

Vi fant en annen campingplass i Jena, 45 minutter å kjøre. Og da vi kom til byen, gikk vi innom Rewe og handlet mat. Framme på Jena camping fant vi oss en plass. Resepsjonen åpnet kl 16. Det var i en gammel trikk. Det var flere gamle campingvogner på plassen. Det så ut som det bodde folk i dem. Det er byfest denne uken, men vi sitter på campingplassen og koser oss i solen. Termometeret viser 29-30 grader. Vi tok ned syklene og fikk forklart veien. I sentrum var det tivoli, i en annen gate var det dekket bord og masse folk. Det var også en stor scene. Akkurat da vi var der var det ingen som spillte, men det var likevel et yrende liv. Vi syklet tilbake til campingen og laget mat.

95 teserDag 18.

Det er flott vær 25-32 gr. Vi kjører til Wittenberg. Det var her Luther satte opp de 95 tesene mot avlatshandel på kirkedøren og la grunnlaget for reformasjonen og den protestanteske kirken.

Wittenberg sentrumDag 18.

Vi fant en campingplass ved Elbe like utenfor byen. Her ser vi sentrum av Wittenberg

Luther bolig og arbeidsstedDag 18.

Vi besøkte Lutherhaus hvor Luther bodde og arbeidet. I tillegg besøkte vi Melanchthonhaus.

Elbe i solnedgangDag 18.

Her er det stille og varmt, men så ser vi at det meldes mye vind fra fredag og vi diskuterer alternative ruter og dager hjem

BilkøDag 19.

Vi kjørte fra Wittenberg 9.30 og satte kursen mot Flensburg. Etter gps-en skulle det ta ca 5 timer. Været er fint 23 – 27 grader. Så plutselig mellom Berlin og Hamburg var det full stopp – og vi ble stående i en time og 20 minutter. På internett fant jeg ut at det var en eller to trailere som sperret veien. Men vi så ikke noe til det etter at vi begynte å kjøre igjen. Vi stoppet i Flensburg og handlet og så kjørte vi til Dancamp Kolding. Dit kom vi klokken 19 og da var det stengt. Heldigvis var det en nattevakt, slik at vi fikk en plass.

Superspeed1Dag 20.

Vi hadde satt vekkerklokken på 7.00 og gikk og dusjet og spiste frokost. Kl 8 var det bare en vaskehjelp i resepsjonen. Men vi fikk betalt og kom oss avgårde. Etter gps-en skulle vi bruke 3 timer fra Kolding til Hirtshals. Vi kom ombord og det blåser laber bris og kapteinen sier 4 m bølgehøyde. Det gikk veldig bra, og vi var bare 15 minutter forsinket til Kristiansand. Ut fra båten tok det også lang tid pga tollkontroll. Vi kom avgårde litt over kl 16 og satte kursen mot Stavanger. Værmeldingen og nyhetene bar preg av stormen som hadde vært og som skulle komme på fredag. Vi bestemte oss for å kjøre rett hjem. Og var hjemme på Karmøy ca kl 22. Da hadde vi kjørt totalt 4800 km.

Til forsida

Meny og andre sider

Home

Turer i marka på Karmøy 2023
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler og dyr ved sjøen

Bobil
Ryfylke 2023
Langesund 2023
Risør 2023
Os og Sotra 2023
Trebåtfestivalen i Norheimsund 2023
Ryfylke august 2022
Risør juli 2022
Sverige juni 2022
Hardanger mai 2022
Sørlandet september 2021
Jæren og sørlandet 2021
Lofoten 2021
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Torremolinus - 2018
Malaga 2022
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Maspalomas 2022
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso
Kreta 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Turer og ferie
Turer i marka på Karmøy 2023
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler og dyr ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index