Bobilferie i Europa 2017, del 5: Fra Berlin til Norge
Vi besøker: Berlin, Hamburg, Flensburg.

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 23.07.17)

kart

Over en kanal Dag 18.

Vi tok toget tilbake til bobilen. Vi handlet mat og pakket og tømte og fyllte før vi satte kursen mot Flensburg. Vi brukte ca 4 timer, det var ingen køer og vi var framme ved Scandinavian Park ca 20.30. Her var det en del biler fra før og vi hadde burgere med brød og pommefrites med salat. Været: sol, lettskyet, 20-26 gr.

Scandinavian Park Dag 19.

Vi gikk inn og handlet på butikken.

Århus Camping Dag 19.

Så kjørte vi nordover og havnet på campingplassen i Århus. Vi fikk en fin og stor plass til ca 300. Været: Sol, 22 gr.

Århus Dag 20.

Vi sto opp til fint vær. Og etter at vi hadde sjekket ut, kjørte vi til sentrum av Aarhus. Til en parkeringsplass vi har stått på før. Nå sto mange bobiler parkert og det sto skilt om bobilparkering. Men lenger nede sto et annet skilt om at det bare var tillatt med 15 minutters parkering og at plassen skulle stenges fra 1 august. Vi sto der allikevel og gikk opp i sentrum.

Århus Dag 20.

Gjennom handlegatene og Latinerkvarteret.

Århus Dag 20.

Aarhus er europas kulturby i 2017 og det var mange forskjellige påfunn. En gammel bil var heist opp i en krane og så var det satt vann på slik at det så ut som om den nettopp var heist opp av sjøen. Det var jazz telt med mat, Fortau og trær var sprayet med rosa og rødt, og mange flere tiltak.

Århus Dag 20.

Torget i Aarhus.

ÅBobilparkering i Hirtshals Dag 20.

Vi tok oss mat og kjørte mot Hirtshals. En tur på litt over 2 timer. Her parkerte vi på en plass vi hadde stått før. Nå koster det 75 danske kroner. Men det er ikke mange biler her nå, men det kom flere etterhvert. De fleste står rett over gaten der det er gratis om dagen men forbudt om natten. De skal sikkert reise med ferje i kveld. Det er 25 grader og sol, med litt østavind. Utpå natten begynte det å regne.

Bergensfjord i Hirtshals Dag 21.

Vi hadde satt ringeklokken på kl 7.00. Vi skal være på kaien før 8.00. Det ble en del venting i luka før vi slapp inn på området.

Hirtshals havn Dag 21.

Vi spiste frokost i køen og fikk kjørt ombord. Så gikk båten kl 9.00. Her er Hirtshals fiskerihavn.

Hirtshals fyr Dag 21.

Det er grått på stranden og mot fyret. Men det er rolig på havet og lite vind. Så er det bare å vente. Båten skal være framme i Langesund 13.15.

Flekkefjord Dag 21.

Det var fint vær og litt medvind og da var vi framme kl 13.00. Vi ble stoppet i tollen. Han ville vite hvor vi hadde vært og hva vi hadde kjøpt av drikkevarer og tobakk. Så fikk vi kjøre videre. Ved Breviksbrua var det kork og vi ble stående en stund. Heldigvis var det verst andre veien. Vi satte kursen for Flekkefjord. På veien var det en bil som hadde kjørt i fjellveggen ved Mandal. På radioen hørte vi at det var en kvinne som var lettere skadet. Det førte til noe venting og kø. Vi står nå i Flekkefjord. Her har de fått ny billettautomat, slik at du slipper å gå på Rema 1000 å betale. Været: Grått, regn 14 – 16 gr.

Rose Dag 22.

Det gjentar seg hver gang. En bil med høy musikk kjører rundt i gatene. Og på et utested var det musikk til over 01 om natten. Men vi sov godt. Etter at vi hadde spist satte vi kursen mot Breivik, ca 2,5 timer. Vi var også på besøk i Stavanger før vi kjørte nordover. Ferjen var full av biler. Vi var hjemme på Karmøy ca kl 22 etter å ha kjørt 4613km. Været i Breivik: delvis skyet 22 gr. Neste dag var det sol, 21 gr, rydding og rengjøring etter en fin tur.

Til forrige del | Til neste del
Til forsida