Bobilferie i Europa 2017, del 4: Tyskland fra Bodensee til Berlin
Vi besøker: Lindau, Bregenz, Neuschwanstein, München, Nürnberg, Bamberg, Leipzig, Wittenberg, Berlin .

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 19.07.17)

kart

Meersburg borgDag 14.

Vi syklet ned i sentrum av Meersburg.

Meersburg borgDag 14.

Her var det et fint lite sentrum rundt de to store borgene. Det kom en kraftig regnbyge.

Meersburg ZeppelinerDag 14.

Vi gikk ned til Bodensee der kom det et stort luftskip – en Zeppeliner . Vi fikk tatt noen bilder og satte kursen mot Lindau. Det kom noen kraftige regnbyger. I Lindau var det nesten trafikkork. Og da det regnet, stoppet vi i en sidegate og programmerte inn Fussen på gps-en. Det tok snaue 2 timer i vekslende vær og vekslende terreng. Men nå står vi på en stor bobilparkering. En stund så været fint ut , men så kom regnet igjen. 12--20 grader. Vi har stekt fisk til kvelds.

MSlott Dag 15. Neuschwanstein slott

Vi kjørte opp til slottene. Her var det mye folk og parkeringskaos. Så regnet det og var grått. Vi stoppet i utkanten og tok noen bilder.

MAllianz arena Dag 15.

Så kjørte vi videre til Munchen. München er hovedstaden i den tyske delstaten Bayern. Med 1,5 mill innbyggere, eller med forsteder rundt 4 millioner, er dette den tredje største byen i Tyskland, hvor bare Berlin og Hamburg er større. Nå står vi utenfor Allianz arena. Hjemmebanen til Bayern Munchen.

Allianz arena Dag 15.

Vi gikk inn på arenaen og der var det lange køer for å komme inn på utstillingen. Her er det mange bobiler og andre biler. Været: 9 - 23 gr overskyet med sol, tidlig i dag var det regn.

Allianz arena Dag 15.

Utpå kvelden kom det stadig flere bobiler. Utenom oss er det to norske biler. Og så tentes lysene på arenaen.

Olympiastadion Dag 16. Fjernsynstårnet

Blå himmel og fint vær. Vi pakket og kjørte til Olympiastadion. På veien loste gps-en oss inn på et parkeringshus. Der holdt vi på å kjøre oss vill. Men vi kom ut og fant veien til olympiaparken.

olympiastadion Dag 16. Olympiastadion

Her betaler vi 20€ for å stå en dag. Vi gikk bort til stadion og så opp på et utkikkspunkt der vi så ut over hele byen.

BMW bygget Dag 16. BMV-bygget

Fjernsynstårnet og BMW-bygget viser godt igjen. På et større åpent område var det samlet masse folk. Vi gikk bort og alle satt i ro, men på scenen satt en mann som ledet forsamlingen, antakelig i yoga eller noe liknende.

byfest i Bamberg Dag 16. Bamberg

Vi tok oss litt mat og kjørte mot Bamberg. Baamberg har ca 75000 innbyggere. Også her var det forsinkelser på veiene. Ca 20-25 minutter sto vi i kø. Til slutt stoppet vi på bobilparkeringen i Bamberg. 15€ i mynter hadde jeg ikke, så jeg tok sykkelen fatt og fikk vekslet 20€ i mynter. Og så tilbake og fikk betalt. Her står ca 25-30 biler. Vi syklet inn til sentrum ca 3-4 km. Og plutselig så var vi med på byfest.

Byfest i Bamberg Dag 16.

Mye folk og forskjellige arrangementer, trylling, ballongblåsing, musikk, mat og drikke. Etter en time syklet vi tilbake til bilen og laget middag, pommefrites og karbonader med salat. Været: Skiftende skydekke, sol, 22-25 gr.

Elbe Dag 17.

Vi kjørte mot Berlin og på veien kjørte vi over elvene Donau og Elbe. Turen skulle ta snaut 4 timer og vi skulle være framme 15.30. Vi var på campingplassen og hadde parkert kl 17.30. Vi kjørte over Domau og Elbe.

Kø i Berlin Dag 17.

Vi har kjørt rundt i gatene i Berlin. Vi fant ikke den plassen vi hadde lagt inn. Så vi valgte en annen som ligger lenger fra sentrum. Det er flotte veier i Tyskland, spesielt mellom byene, men i byene er det mye kø. Været: Skiftende skydekke, regn, sol, 16-25 gr.

Riksdagen i Berlin Dag 18.

Vi fikk kart og veiledning av verten på bobilparkeringen. Det var bare å ta undergrunnen til sentrum. Kjøp en dagsbillett, den kan brukes på både tog og buss. Joda- til slutt fant vi undergrunnen og klarte å kjøpe 2 dagsbilletter a 7 € selv om automaten ikke ville ta norske kredittkort. Toget tok ca 25 minutter til sentrum. Vi spurte en mann hvor vi burde gå og han forklarte. Først kom vi til riksdagsbygningen. Her var det mulig og gratis å komme inn, men du måtte ha identifikasjonspapirer og de lå jo i bobilen, så vi prøvde ikke.

Brandenburger Tor Dag 18.

Deretter var det Brandenburger Tor.

Seiersmonumentet Dag 18.

Og vi så seiersmonumentet fra 1873 og «Unter den Linden»på avstand.
Potzdamer plass

Dag 18.

Vi tok oss litt mat på Potsdamer platz. Potsdamer platz var en av de mest livfulle plasser i Europa fram til 1940.

Berlinmuren Dag 18.

Restene etter Berlinmuren var bevart og det var laget en foto og tekst-utstilling om muren etter krigen.

KCheckpoint Charlie Dag 18.

Litt lenger nede fant vi Checkpoint Charlie, grenseovergangen mellom amerikanske og sovjetiske delen av Berlin. Grenseovergangen bestod mellom 1945 og 1990. Her var det stillt ut en orginal vakthytte og da vi var der to ekte amerikanske soldater.

Utstilling av gamle Trabier Dag 18.

Vi kom forbi en utstikking av gamle Trabier. Trabant ble produsert i Østtyskland og hadde enn 2 sylindret 2 taktsmotor på 18 hester. Karrosesiet var i plast. Senere kom det en modell med 25 hester. Det er produsert over 3 mill biler av denne typen. Den ble også eksportert til Norge.

Til forrige del | Til neste del
Til forsida