Bobilferie i Europa 2017, del 3: Tyskland fra Koblenz til Bodensee
Vi besøker: Koblenz, Boppard, Loreley, Bingen, Rüdesheim, Meinz, Worms, Mannheim, Karlsruhe, Konstanz, Meersburg, Lindau

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 30.07.17)

kart

Ferge over RhinenDag 9.

Vi snakket med noen tyske naboer om turen videre. Vi tømte og kom oss avgårde. I ferjekøen over til Boppard fikk vi beskjed om at vi måtte kjøre videre til St Goarshausen for bilen var for lang.

BVinrankerDag 9.

Så kjørte vi tilbake på andre siden av Rhinen til Boppard. Skråningene ned mot Rhinen består av mye vindruer.

Elvebåt og slottDag 9.

Ellers er dette et vanlig syn: Elv, elvebåt, veg, jernbane, slott og borger.

Bryggekafeen, FitjarDag 9.

Vi parkerte ved et kjøpesenter og gikk rundt i byen. Boppard er blant annet er kjent for sitt kastell og hadde 15 240 innbyggere i 2012. Her er St Severus Kirken som er bygget i det tidligere romerske fortet. Vi kjørte forbi Loreley-klippen.

Bingen reisemobilhafenDag 9.

Vi kjørte først til en bobilparkering i Bacharach, men der var det trangt, så vi kjørte til Bingen (25000 innbyggere) og parkerte på Wohnmobilpark Bingen . Her er en ren og velstelt bobilparkering med plass til markise, bord og stoler. Været: Varmt 30 gr, men om kvelden skyet det til og kaldere. Det er meldt regn de kommende dagene.

RüdesheimDag 10.

I natt var det tordenvær og regn. Men det lettet og vi syklet til sentrum og tok ferjen over til Rüdesheim . Sentrum er ikke stort, men det har en egen stemning. Byen er et av de mest kjente turistmål i Tyskland. Rüdesheim er en del av Øvre mellomrhindal som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

BStatue RüdesheimDag 10.

Det er Drosselgasse og taubanen opp til momumentet byen er kjent for. Monumentet Niederwalddenkmal er oppført årene 1877–1883. Monumentet er nesten 38 meter høyt og skal symbolisere Tysklands seier i den fransk-tyske krig 1870 til 1871. Her er det turister fra mange land.

Bingen reisemobilhafenDag 10.

Drosselgasse er et smaug med mange restauranter. Mange av restaurantene har levende musikk. Det hadde også den vi valgte. Maten var god og fint tilberedt.

Bingen reisemobilhafenDag 10.

Etter noen timer tok vi forvel med Rüdesheim og Drosselgasse og tok fergen tilbake til Bingen og syklet til bobilparkeringen. Været: 25 gr og overskyet, sol og enkelte regnbyger.

Johan GutenbergDag 11.

Vi kjørte til Mainz og fikk parkert, men bare for en time. Vi gikk ned i sentrum, men det er begrenset hva vi får se på en time. Johan Gutenberg som fant opp boktrykkerkunsten kom fra Mainz. Og i sentrum var det en statue og en plass oppkalt etter ham.

Worms BobilparkeringDag 11.

Tilbake i bilen satte vi kursen for Worms, en time sørover. Her parkerte vi på en bobilparkering ved Rhinen, men nær sentrum.

St Peters domenDag 11.

Vi syklet inn og gikk rundt i gågatene. Vi så på St Peters domen som ble bygget i 1125 -1130. Inne er det store og flotte ornamenter og utsmykninger.

St Peters domenDag 11.

Det var i Worms at Martin Luther ble lyst fredløs av riksdagen i 1521. Været: Skiftende skydekke, enkelte korte regnbyger, sol og 24 gr.

Byport i Worms ved RhinenDag 11.

Etter at vi spiste kvelds, syklet vi langs Rhinen og bort til brua med tårnet. Her er restene etter den gamle bymuren og byporten. Langs elven var det flere restauranter.

Hus langs vegenDag 12.

Det har vært noen regnbyger i natt. Men vi pakket og kjørte sørover. Først kjørte vi til Mannheim og så til Karlsruhe. Deretter tenkte vi en stund på Strassbourg, men satte kursen mot Bodensee.

På campingplassenDag 12.

Vi endte på en campingplass i Fisher. Ved et badeanlegg og et serveringssted «ute på landet». Vekslende vær fra 17-28 grader, sol og regn. Og så blåser det en del. Vi kjørte først på motorvegen, men etter at vi sløyfet Strassbourg, tok vi «opp i fjellene» og fikk se mer av innlands Tyskland. Vi spiste lunch på en av de mange rasteplassene langs motorvegen. Plassen vi ligger på er ca 30 km fra Konstanze. Vi soler oss og slapper av, men ser at det kommer noen skyer. Campingplassen er delt i flere deler og vi står nærmest serveringsstedet og står nesten alene. På andre siden av vegen er det mange «fastboende» vogner og biler.

Bobbel regnbue BodenseeDag 12.

Her er det både sol og regn om hverandre. Her er en dobbel regnbue.

Mainau mot BodenseeDag 13.

Vi kjørte til blomsterøya Mainau nær Konstanz. Mainau har en historie tilbake til slutten av 1800 tallet.

Slutt på MainauDag 13.

Det er et slott og en kirke. I tillegg er det mange spisesteder.

Sommerfugler på MainauDag 13.

I et eget hus er det sommerfugler.

Sommerfugler på MainauDag 13.

I et eget hus er det sommerfugler.

 BodenseeDag 13.

Det spesielle er nok de mange store gamle trærne i tillegg til alle blomstene. Bodensee i bakgrunnen.

blomsterDag 13.

Det er over 1000 forskjellige planter, blomster og trær.

Fossen på MainauDag 13.

Fossen

Endene på MainauDag 13.

Figurer som er beplantet.

SvanefamilieDag 13.

Det er også en «bondegård» med geiter, lama, kyr osv. Og et lekeområde for barn. Her er svanefamilien i Bodensee.
Så kjørte vi rundt Bodensee til Meersburg. Her var det klart flere folk, for den første bobilplassen vi hadde lagt inn var full. Men det var noe større parkeringsplasser litt lenger oppe. Vi har satt oss ut for å slappe av og tenker å grille i kveld. Været: For det meste sol 22-26 gr.

Til forrige del | Til neste del
Til forsida