Bobilferie i Europa 2017, del 2: Tyskland fra Flensburg til Koblenz
Vi besøker: Celle, Hameln, Wesel, Düsseldorf, Koln, Bonn, Koblenz.

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 30.07.17)

kart

Snart er vii WeselDag 5.

Dagens mål var Rhinen. Fra Hameln til Wesel brukte vi over 3 timer. I steikende sol stadig varmere fra 20 gr til 28 i skyggen. På vegen var det brann i en trailer, men den ble raskt slukket, men det ble en del kø. Bobilparkeringen ligger ikke langt fra Rhinen. Også her er det en konvolutt for betaling av avgift og automater for vann..

Promenade langs RhinenDag 5.

Det er hett, men vi syklet langs promenaden og inn i byen.

EselfigurDag 5.

Jeg var innom turistinformasjonen og fikk et kart. Hun fortalte at Wesel var 98% utbombet under krigen, slik at det meste er bygget nytt. Domkirken og Berliner tor var to ting hun anbefalte i tillegg til promenaden langs Rhinen. Vi la merke til at det var mange figurer av esel, men vet ikke helt hva det betyr eller historien rundt det. Vi fant endelig en matbutikk, men der ville de ikke ha Visa. Tilbake ved bobilen satte vi oss under markisen. Det blir hjemmelagede fiskekaker til kvelds.

Rhinen gjennom DusseldorfDag 6.

Etter varmen i går følte jeg meg uvel og vi vurderte om vi skulle stå en dag til. Men jeg drakk mye vann og kom meg etterhvert. Düsseldorf er hovedstaden i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen og ligger i Rhinland, øst for Rhinen i den sørlige enden av det tettbefolkede byområdet Ruhrgebiet. Det er varmt 25 – 30 gr i skyggen. Vi fant en parkeringsplass nede ved Rhinen. Det var en stor plass for både biler, busser og bobiler.

Sjøfartsmuseet i DusseldorfDag 6.

Vi trosset varmen og syklet inn i gamlebyen og langs Rhinen. Her er sjøfartsmuseet

Spisesteder i DusseldorfDag 6.

Gamlebyen er liten, men det er etablert mange spisesteder, så her var det en del folk. Syklene hang høyt.

Så kom regnetDag 6.

Vi syklet tilbake til bobilen og kjørte videre. Varmen ble uutholdelig. Jeg fant en campingplass i utkanten av Köln. Köln er den største byen i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen og den fjerde største i Tyskland. Den 2000 år gamle, velstående katolske byen ligger ved Rhinen og har 1 046 680, med forsteder 1,8 millioner innbyggere. Dit var det 60 km og skulle ta en time. Men en veisperring gjorde at jeg kom i feil fil og måtte kjøre 10 km for å snu og tilbake 10 km. Så kom regnet og tordenværet med mange lyn og smell og temperaturen sank fra 30 til 18 i løpet av noen minutter.

Solnedgang ved RhinenDag 6.

Men til slutt kom vi fram til campingplassen. Campingplassen ligger like ved Rhinen. Plassene nede ved elven var opptatt, men vi la oss på en rolig plass lenger vekk fra elven. Utpå kvelden klarnet det opp. Vi så en hare like ved bilen.

Så kom vi til drueneDag 7.

Vi kjørte gjennom Køln og videre gjennom Bonn til Neuwied. Bonn ligger ved Rhinen i delstaten Nordrhein-Westfalen, omtrent 30 km syd for Köln og 60 km nord for Koblenz. Bonn hadde 309 869 innbyggere i 2012. Bonn var tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland. Temperaturen varierer mellom 29 og 35 grader. Det føles varmt. Vi stoppet ved en bensinstasjon og en matvarebutikk.

Trafikk på RhinenDag 7.

Målet var en bobilcamp ved en båthavn. Vi står like ved Rhinen og ser båtene gå forbi.

Naboen hadde bil medDag 7.

Vi fikk naboer i store busser og med sportsbil på slep. Det står 3 slike store busser rundt oss. Varmen preger oss og vi sitter under markisen og gjør minst mulig. Det er meldt samme været framover sol og over 30 gr regn og torden.

Byfest i NeuwiedDag 7.

Så tok vi oss en sykkeltur inn til sentrum. Her var det fest. Hele sentrum var fyllt opp med folk . Boder hvor det selges all slags mat og drikke, stoler, bord og høy musikk, masse øldrikkende tyskere. Vi leide syklene og gikk i utkanten av folkemengden. Vi så 2 popband som spillte.

Byfest i NeuwiedDag 7.

Etter en stund syklet vi tilbake. Vi gikk på diket mot Rhinen. Diket skulle beskytte byen ved flom. I 1993 var Rhinen10 meter høyere enn i dag. Det var mange innvandrere som oppholdt seg i parken og ved bredden av Rhinen. De var tydeligvis ikke med på festen.

Deuche EcheDag 8.

Det samme fine været og varmt 28 gr i skyggen og vi satt ute og spiste frokost. Så satte vi kursen mot Koblenz. Koblenz er etter Mainz og Ludwigshafen den tredje største byen i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Universitetsbyen ligger i nord i delstaten og utgjør et av de fem bysentrene i Rheinland-Pfalz. Ca en halv times kjøring til en stor parkeringsplass. Vi tok oss litt mat og syklet de 2,5 km til Deuche Ecke, der hvor Mosel renner ut i Rhinen. Her var det mye folk og varmt. Vi gikk og syklet rundt monumentet , tok bilder og syklet tilbake til bilen.

Cruicebåt på RhinenDag 8.

Vi fant en bobilparkering i Braubach like ved Rhinen mellom Koblenz og Boppard Her koster det 10€ m strøm. På fjellet bak oss er det en borg.

Gamlebyen i BraubachDag 8.

Vi syklet en tur inn i det lille sentrum av Braubach. Her var også «Altstadt» og på torget var det bare 3 restauranter. Men det er fortsatt varmt 32 gr.

Til forrige del | Til neste del
Til forsida