Bobilferie i Europa 2017, del 1: Norge Danmark og til Hameln i Tyskland
Vi besøker: Langesund, Hirtshals, Flensburg, Celle, Hameln

(Opplysninger er hentet fra wikipedia, brosjyrer, informasjonsmateriell og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 30.07.17)

kart

HaukeliDag 1.

Haukeli. Vi pakket ferdig og kom oss avgårde ca 11.30. Så var Biltilsynet neste. 3460 kg viste vekta. Etter Etne stoppet vi og spiste på en rasteplass. Lettskyet og fint kjørevær. Over Haukeli og nedover ble det varmere.

ShelbyDag 1.

Hogga sluser. Så ble det sol og gradestokken viste 24 grader. Vi kjørte til Hogga sluser. En flott bobilparkering til 200 m strøm. Så kom det noen veteranbiler. Tre Shelby fra samme bygd. og en fotograf tok masse bilder. Fra alle vinkler, fjernt og nær.

Fra Hogga sluserDag 1.

Hogga sluser. Vi gikk en tur på slusene. Det er ikke dekning på mobilen her.

Sluse i UleforsDag 2.

Vi kjørte til Ulefors. Her var båten i slusen

Henrik Ibsen på veg oppoverDag 2.

Så gikk Henrik Ibsen videre med turistene .

Ferjekø i LangesundDag 2.

Det var mange som skulle reise og ferjekaien er full av biler på veg til Danmark

StavangerfjordDag 2.

Så er vi snart ombord i Stavangerfjord

HorsensDag 2.

Vi kjørte mot Flensburg, men jeg ble trett etter noen timer og vi stoppet i båthavna i Horsens. Her har vi stått før

Scandinavian ParkDag 3.

Deretter kjørte vi til Scandinavian park. Det var ikke så mye folk, men det tok laaang tid i kassen. Her handles det mye og alle skal ha pant og moms igjen. Her er en motorsykkel med campingvogn

HamburgDag 3.

Hamburg havn

motorvegenDag 3.

Det var 2 større vegarbeidsområder på vegen 20-30 minutter hver plass hvor trafikken gikk med 0-6 km/t. Forbi Hamburg og til Celle. Det var mye kjekkere å kjøre på andre veger enn motorvegen. Da ser vi noe i tillegg til vegen. Bobilparkeringen vi hadde sett oss ut var stengt og et anleggsområde. Så vi fant en campingpark 20 minutter fra byen. Været: 13 -23 grader, sol, regn og vind.

Slott CelleDag 4.

Det var noen regnbyger i natt. Vi spiste frokost og kjørte tilbake til Celle og fant en bobilparkering like i sentrum. Vi fikk hjelp av en tysker til å finne gamlebyen. Først gikk vi til slottet.

CelleDag 4.

Her er det flott. Etter noen timers vandring kjørte vi til Hameln.

VeselblickDag 4.

Her var det en stellplass like ved et ungdomsherberge og en jernbanestasjon. Togene her så gamle ut og ikke i bruk. Det er myntautomater som gjelder i Tyskland. 8€ for parkering og 1 € for 8 t strøm. Tømming 1 €. Været: skiftende skydekke, sol og 20-25 gr

Rottefangermuseet i HamelnDag 4.

Vi syklet inn til sentrum av Hameln, alt stadt, en liten kilometer. Gamlebyen var bare for gående, syklene låste vi på torget ved kirken. En god del folk og koselige butikker. Tilbake på bobilparkeringen satt vi ute og spiste og solen skinte.

Symbolet for Hameln er en rotteDag 4.

Symbolet for Hameln er en rotte. Det preger hele sentrum av Hameln. I brostenen er det lagt ned disse figurene av rotte.(Har du lest eventyret om rottefangeren i Hameln?)

Til forrige del | Til neste del
Til forsida