MENY

Bobiltur til Danmark og Tyskland Sommeren 2015
Vi besøker: Hirtshals, Hjørring, Hanstholm, Hvide Sande, Esbjerg, Holstebro, Nykøbing Morsø, Fredericia, Faaborg, Odense, Korsør, København, Stege, Kalvehave, Gedser, Wismar, Rostock, Stralslund, Binz, Prora, Rügen, Ribnitz-Damgarten, Lübeck, Schlesvig, Flensburg ,Rømø, Ringkøbing, Århus, Ebeltoft,
(Opplysninger er hentet fra brosjyrer, informasjonsmateriell, wikipedia og egne notater.)
NB! Denne siden er under arbeid og bildene har vi tatt selv 
Besøkt av: (sist oppdatert 26.07.15)

kart

FjordlinesDag 1 og 2
Lyngdal og Kristiansand

Vi overnattet i Lyngdal på parkeringsplass en utenfor kjøpesenteret i sentrum. Vi gikk på senteret og så oss om. Og handlet Så kjørte vi mot Kristiansand. til Sørlandssenteret. Her er det over 20 grader.

Det var ikke fullt på ferja, så det var mange ledige sitteplasser. Vi så ingen kjentfolk.

Hirtshals Dag 3.
I Hirtshals kjørte vi til en gratis kommunal stellplass. Den var nesten full, men vi fant oss en plass og sov godt. Neste morgen var nesten alle kjørt. Hirtshals har ca 6700 innbyggere.

Rubjerg Knude Fyr
Etter frokost kjørte vi mot Ruberg fyr. En tur på ca 45 min. Vi parkerte og gikk 10-15 min fra parkeringsplassen. Det var mye folk. Fyret er nedlagt og kommer til å bli tatt av havet om ikke lenge.

Over EbeltoftDag 4.
Ebeltoft. Vi satte kursen mot Ebeltoft. 3 timer på gps-en. En del av veien gikk på mindre veier, men vi kom inn på motorveien E45. Svingte av i Randers. Da var det ca en time til Ebeltoft. Vi tok inn på Ebeltoft strandcamping. Her er det god plass på området vi har fått tildelt. Vi tok oss litt mat og slappet av i solen. I kveldingen syklet vi til sentrum. Det var mange fiskerestauranter og feriehus. Opp i den gamle bebyggelsen til kirken og det gamle rådhuset.

Fregatten Jylland
Fregatten Jylland. I en dokk på Ebeltofts havn ligger verdens største treskip.

Etter Ebeltoft kjørte vi innom Aarhus, som med sine 300 000 innbyggere er den nest største byen i Danmark.
Vi stoppet på en gratis parkering i sentrum. Så gikk vi opp i handlegatene. Vi handlet bare mat på Kickly.

Fredericia Dag 5
Vi kunne ha stått i Århus for natten, men valgte å kjøre til Fredericia til lystbåthavnen. Her var det fint 5-6 andre biler. Vi sitter helt i sjøkanten og ser på Lillebæltsbroen. Været er flott. I løpet avdagen var det 24. Nå er det 20 gr kl 18. Fredericia har ca 40000 innbyggere

Lillebæltsbroen (også kalt Den nye Lillebæltsbro) er en seksfelts motorveisbro mellom Jylland og Fyn bygget i perioden 1965 til 1970

Den gamle Lillebæltsbro over Lillebælt var den første faste forbindelse mellom Jylland og Fyn. Den kombinerte vei- og jernbanebroen ble bygget i perioden i 1929 til 1935

Faaborg Dag 6
Faaborg.

Vi kjørte til Fåborg. En tur på en time og et kvarter. I båthavnen i sentrum var det 6 plasser. Vi fikk en av dem. Etter mat og betaling syklet vi til det gamle sentrum. Var innom turistkontoret og fikk informasjon og kart. Det gamle klokketårnet var åpent og vi gikk opp. Her er det utsikt over hele byen. Tårnet er fra 1400 tallet, men er nå tatt vare på av en frivillig interessegruppe. Det er et fint,men lite sentrum. Det er varmt 28 gr., men det blåser litt.


Over Det gamle klokketårn i Fåborg
Fåborg har ca 7 250 innbyggere (2013) og mange gamle, godt bevarte hus og et godt bevart miljø i midtbyen.
Fra det gamle tårnet ser vi "over hele byen"


H C Andersens hus i Odense
Vi kjørte til Odense, la inn en parkeringsplass nær H C Andersen -huset. Men da vi kom dit var det en stor byggeplass. Vi kjørte videre litt tilfeldig, prøvde en parkeringsplasser, men bilen var for lang. Til slutt fant vi en matbutikk Netto med stor parkeringsplass. Der var tillatt å stå en time. Vi gikk og spurte hvor H C Andersen huset var. Det var en snau km å gå. Det var mange japanerer der. Og trolig var en forestilling nettopp ferdig. Det er varmt - mellom 28 og 30 gr. Odense er Danmarks tredje største og Fyns største by, med et innbyggertall på 158 678 (2009). Dikteren H.C. Andersen er født og oppvokst i Odense.

StorebæltsbruaDag 7
Tilbake i bilen satte vi kursen mot Korsør, en snau times kjøring fra Odense. Båthavnen i Korsør var fin. Det står ca 8 bobiler her. Etter en pust og litt mat syklet vi en tur til byen. Sentrum ligger bare en snau km herfra. Noen frivillige er i ferd med å bygge en miniatyr by av Korsør. Det er en liten by med kort gå og handlegate.

Miniby an Korsør
En gruppe entusiaster har laget en miniby av Korsør i målestokk 1:10. Den sto utstilt langs veien på marinebasen.

Nyhavn KjøbenhavnDag 8
København. På Citycampen fikk vi et kart og syklet mot sentrum. Nyhavn og handlegatene: Strøget. Vi låste syklene og gikk oppover. Skosalg, bluser og masse folk. Og varmt 30 gr. Det var mye byggearbeider i sentrum. Og mye kinesere. Vi syklet til slottet, rosehagen og videre til den lille havfruen. Det var lang kø for å bli med på kanalbåtene. Langs kaien lå det flere luksus yachter. På tilbakeveien var vi innom Nyhavn. Vi måtte handle litt mat og var innom det store kjøpesenteret Fisketorvet. Vi måtte sitte ned da vi kom tilbake. Vann og drikke for svetten rant. Når solen går ned begynner temperaturen å bli fin. København er hovedstaden i Danmark og er med 1 246 611 innbyggere i 2014 landets største byområde. I København finnes Danmarks sentrale institusjoner som Folketinget, kongehuset, høyesterett og den statlige sentraladministrasjonen. Byen er nasjonens kulturelle og økonomiske senter og et viktig trafikknutepunkt med Danmarks største lufthavn og jernbane, samt en av de største havnene i Norden. Vi gikk i Nyhavn som vist på bildet.

Den lille havfrueen i København
Den lille havfruen tiltrekker seg fortsatt stor oppmetksomhet, I tillegg besøkte vi fristedet Cristiania og var innom sjømannskirken.

Kalvehave og StegeDag 9
Stege og Kalvehave
Vi tenkte å stoppe i Stege, men det ble til at vi gikk tur i byen. I 2013 var innbyggertallet 3 826
Byen vokste frem rundt borgen Stegehus som ble grunnlagt i 1247. Stege ble kjøpstad i 1268. Byens mølleport er fra det 16. århundre. På begynnelsen av 1900-tallet var Stege den mest betydningsfulle handelsbyen på Møn, og produksjon av sukker var en av byens viktigste industrier.
Vi kjørte tilbake og la oss i båthavna i Kalvehave. Det var en fin plass. I dag har de vært varmt. 34 gr var det høyeste i skyggen, men det lå rundt 30 gr. Vi gikk en tur i nabolaget og var borte og så på båtene. Det var mange gamle båttyper. Utpå kvelden kjente vi noen regndråper. I det fjerne tordnet det og jeg satte på overspenningsvernet. Men hele himmelen lyste opp og det braket hele tiden. Det begynte å ule av kraftig vind som pisket regnet mot bilen. Jeg koblet fra strømmen og sovnet igjen. Da jeg våknet var tordenværet over, men det blåste godt. Etter værmeldingen frisk bris.

Ferge fra Gedser til Rostock
Gedser
Fergeleie for overfart til Rostock
Gedser har ca 1600 innbyggere (2014). Ferjen var stor og vi merket ikke noe til vind eller bølger.

Fra handlegate i RostockDag 10
Solen skinner og det er varmt ca 25gr. Jeg la inn en parkeringsplass i sentrum av Rostock på gps-en. Her er det gratis om natten fra 20 til 8. En stor parkeringsplass like ved sjøen. Det sår ca 10 bobler her og mange personbiler. Vi gikk en tur i sentrum. Der var store kjøpesenter og mindre butikker. Rostock har ca 200 000 innbyggere. Botanisk hage og rhododendronpark.

Prora på RugenDag 11
Vi pakket for å kjøre til den botaniske hagen. Vi la den inn på GPS-en, men fant ingen parkering. Til slutt ga vi opp og kjørte til Binz, ca 2 timers kjøring. Vi fant en større bobilparkering. Her koster alt ekstra: vann, strøm, tømming do, dusj osv. Det koster 14€ for parkering pr døgn. 1 € for tømming og 20cent for 10 l vann. Men her er flott å stå. Det er plass til 145 biler. Prora er et nasjonalsosialistisk ferieanlegg på Østersjø-øya Rügen. Anlegget ligger mellom byregionene Sassnitz og Binz i det nordøstlige Tyskland, og er et av verdens største kompleks av boligblokker. Anlegget ble tegnet og bygget 1936–39 som ledd i fritidsbevegelsen Kraft durch Freude og består av åtte blokkenheter. Planen var å kunne innlosjere 20 000 feriegjester samtidig. Bygningene ligger 150 meter fra sjøen på et 4,5 kilometer langt område. Bygningene ble aldri brukt til sitt tenkte ferieformål. Det forble uferdig da andre verdenskrig satte en stopper for byggearbeidene, og de 9 000 bygningsarbeidene ble overført til andre anlegg.

Sirkuset kommer i Ribnitz-DamsgartenDag 12
Vi våknet til fint vær. Men bestemte oss for å reise videre til Binz. I Binz varr det fint og mye folk. Det var vanskelig å parkere, så vi kjørte mot Stralsund. Vi bestemte oss for Ribnitz-Damgarten. Det var en mindre veg, så vi fikk se noe mer av landsbyga og småbyene vi passerte. Her vi står er en offentlig parkeringsplass, tilrettelagt for bobil med strøm og tømming. Ribnitz-Damsgarten ligger mellom Stralsund og Rostock

Her ligger Det tyske Bernsteinmuseet.

WismarDag 13
Vi pakket og satte kursen mot Wismar. Vi valgte å kjøre utenom motorvegen. Men det var mye kø. I Wismar fant vi fram til bobilparkeringen i sentrum. Det ble raskt fullt og alle strømkontaktene var opptatt. Her var det betaling på automat 10€ med mynter. Vi syklet til nærmeste butikk for å handle litt og for å veksle. Så syklet vi tilbake og fikk betalt. Vi tok oss litt mat og syklet til gamlebyen. Gamlebyen er godt bevart Hansaby. og står på UNESCOs verdensarvliste. Været er skiftende sol skyer og enkelte korte regnbyger. Temperaturen er bare 19 gr. Det kommer noen kraftige vindkuler så hele bilen rister. Wismar ligger ved Østersjøen. Byen har ca 45 252 innbyggere (2006). Her er bebyggelse fra middelalderen, renessansen og barokken. Byen er først og fremst kjent for sine karakteristiske «Giebelhäuser» – hus med forseggjorte fasadegavler . Wismar ble i år 2002 oppført på Unescos liste over Verdensarven, sammen med nabobyen Stralsund.

LubeckDag 14
Vi kjørte mot Lubeck. Det var mye køer og det tok noe tid. Vi tok sikte på parkeringaplass P4 som var for bobiler. En dagsbillett kostet 6 € men det var trangt og ingen uteplass. Vi gikk inn i gamlebyen. Her er det høye kirketårn. Mange fine bygninger. Etter noen timer, fant vi ut at vi skulle kjøre et lite stykke til for å finne en bedre plass å stå for natten. Vi kjørte i 15 minutter til Bad Schwartau. Her var det en fin stellplatz med strøm og vann og tømming. Parkeringen koster 5 € for et døgn. I tillegg 1 € for 8 timer med strøm.

 SchleswigDag 15
Så satte vi kursen mot Schleswig. Ca 2 t å kjøre. Det er en bobilparkering i sentrum, men den var full, Så vi fant en campingplass noen km utenfor sentrum. Her er det rolig. Det er lite strøm 4A. Neste morgen kjørte vi bort til kirken som har et tårn som er 112 m høgt. Selve kirken er 100 x 40 meter. Ved siden av kirken ligger den gamle bebyggelsen som fiskerne bodde i. Schleswig ligger ved fjorden Silen og har ca 23 600 innbyggere. Byen ble anlagt så tidlig som i 804.

Stranden på RømøDag 16
Rømø Vi kjørte til Flensburg. Scandinavian park og handlet. Så kjørte vi til Rømø. Det er en stor campingplass Lakolk Strand Camping. Stranden er ca 800 meter bred og her kjørte biler og bobiler. Vi syklet ut og det var en spesiell opplevelse. Draker og vindsurfing og litt bading. Vi syklet tilbake og handlet mat. Det regnet litt, Men det var mildt ca 17 gr. Neste morgen våknet vi til sol og lite vind. Etter frokost satte vi oss ut. Det var flott og vi lurte på om vi skulle bli en dag til, men vi pakket og kjørte. Vi kjørte ut på stranden. Her var det mange biler og bobiler.

Mennesket ved havetDag 17
Vi kjørte til Esbjerg og så skulpturene Menneske ved havet. Esbjerg er Danmarks femte største by med ca 71 600 innbyggere (2014). Byen var tidligere Danmarks største fiskerihavn.

Reisende til Esbjerg blir møtt av Svend Wiig Hansen sin monumentale skulptur "Mennesket ved havet".

Hvide Sande
Hvide Sande. Vi parkerte på en på parkering for bobiler. Så tok vi oss noe mat og syklet bort til sentrum. Det er en rotete by med mye fiskeindustri. Men ellers var det en del turister. Vi sto godt , men bestemte oss for å kjøre nordover igjen. Hvide Sande har ca 3100 innbyggere. Folketallet vokste jevnt til omkring 1990, men har deretter gått litt tilbake.

Hvide Sande vokste opp rundt slusene mellom fjorden og havet som ble bygget i 1931. Den er etter hvert blitt en av Danmarks største fiskerihavner med over 200 båter som er hjemmehørende i byen. Det er også et par verft i byen. I Hvide Sande avholdes det daglig en fiskeauksjon.

Her finnes de fineste strand eventyrdyner med koselige hytter og fiskebåter med fersk fisk.

Ringkøbing
Ringkøping. En halv times kjøring fra Hvide Sande. Vi fikk en grei plass. Nå skinner solen og vi går en tur. Vi så et stort bygg med klokketårn og trodde det var kirken. Men det var Politistasjonen. På turen i byen traff vi to vektere son viste rundt og fortalte små historier knyttet til de forskjellige husene. Ringkøbing er kjent for de syngende vekterne.

Vekterne viste rundt og fortalte små historier knyttet til de forskjellige husene.

Holstebro Dag 18
Holstebro
Vi kjørte til Holstebro og parkerte på Netto- 2 timer gratis. Men her var mange kjekke og fine butikker. Kunsten har en stor plass i byen Holstebro . Ikke bare i museene - du finner det også ute på gata .


Jesperhus Blomsterpark
Jesperhus Blomsterpark
Neste stopp var Jesperhus Blomsterpark. Det var flott. Og her var det noe for enhver. Blomster, geiter, sommerfugler , fisker, skilpadder, apekatter. Og selvsagt mat. Det var også båter og ponniridning. En flott opplevelse.
Så kjørte vi til Nykøbing Morsø. I båthavnen er det flott å stå. Det har vært kjempeflott vær og sol hele dagen. Det blåser ifg værmeldingen 5 m/s. Vi syklet bort i sentrum. Også her var det flott handlegate med mange gode tilbud.
Nykøbing har ca 9000 innbyggere


HanstholmDag 19.
Vi våknet til nok en dag med sol. Etter frokost kjørte vi til Hanstholm. Det var en rar by og egentlig en havn med fiskeindustri. Vi kjørte tilbake og kjørte om Løkken der vi svingte ned om sentrum. Hanstholm har ca 2200 innb. (2014). Det er Danmarks største fiskehavn, anlagt 1961–67, med store fryserier og fileteringsanlegg.

Hjørring
Så kjørte vi til Hjørring. Her parkerte vi og gikk i gatene. Vi kjørte videre til Hirtshals. .

Hirtshals Fyr Dag 20.
Hirtshals fyr. Solen skinner fra skyfri himmel og det blåser litt. Vi syklet til tur og fikk kart i turistinformasjonen. Vi syklet til fyret. Det var åpent og vi gikk opp. En fin utsikt. Det var også mange bunkerser i området og det var et bunkersmuseum. Vi syklet forbi den lille kirken og tilbake til bilen. Så kjørte vi ned til Colorline ferjekai. Flott sol fra skyfri himmel. Det tok lang tid å få bilene ut. Og å få alle inn igjen.
Etter at vi kom i land i Kristiansand, kjørte vi til Mandal. Det var en drøy halvtimes kjøring og heldigvis var det plass til oss. Vi sov godt selv om det var kaldt.
Neste morgen kjørte vi til Stavanger og videre til ferja over Boknafjorden og hjem. Da hadde vi kjørt ca 3000 km.


Til forsida

Meny og andre sider

Home

Turer i marka på Karmøy 2023
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Nyttige linker
Ferie- og reise- linker
Min værstasjon
Små fugler i hagen
Fugler og dyr ved sjøen

Bobil
Ryfylke 2023
Langesund 2023
Risør 2023
Os og Sotra 2023
Trebåtfestivalen i Norheimsund 2023
Ryfylke august 2022
Risør juli 2022
Sverige juni 2022
Hardanger mai 2022
Sørlandet september 2021
Jæren og sørlandet 2021
Lofoten 2021
Jørpeland 2020
Lysebotn og Telemark 2020
Vestlandet 2020
Ulvik i Hardanger pinse 2020
Hardanger 2020
Europa 2019
Nord Norge 2019
Nord Norge 2019 del 2
Ryfylke påske 2019
Italia 2018
Sverige juni 2018
Vardetangen 2018
Sverige april 2018
Sverige 2017
Tyskland 2017
Tyskland 2017 del 2
Tyskland 2017 del 3
Tyskland 2017 del 4
Tyskland 2017 del 5
Hardanger 2017
Sørlandet påsken 2017
Bohuslän høstferie 2016
Lofoten 2016
Lofoten 2016 del 2
Lofoten 2016 del 3
Lofoten 2016 del 4
Hardanger pinse 2016
Danmark sommer 2015
Sørlandet påsken 2015
Østlandet høstferie 2014
Mjøsa høstferie 2015
Vestlandet sommer 2014
Malmø påsken 2014
Europa sommer 2013
Stockholm Høst 2013
Helgetur til Bømlo
Karlstad Høst 2012
Sverige sommer 2012
Pakkeliste

Ferie i Syden
Våre turer til Syden
Tenerife – Kanariøyene
Tenerife – Teide
Tenerife - 2012
Tenerife - 2015
Tenerife - 2016
Tenerife - 2017
Tenerife - 2018
Torremolinus - 2018
Malaga 2022
Lanzarote - Kanariøyene 2002
Lanzarote 2012
Fuerteventura - Kanariøyene 2009
Gran Canaria - Kanariøyene 2003
Gran Canaria - Amadores 2011
Gran Canaria - Puerto Rico 2014
Gran Canaria - Maspalomas 2019
Gran Canaria - Maspalomas 2022
Gran Canaria - Maspalomas 2023
Gran Canaria - Sonnenland 2019
Gran Canaria - Sonnenland 2020
Ayia Napa - Kypros 2000
Kreta - Chania, Kato Daretso
Kreta 2019
Alanya - Tyrkia 2005
Side - Tyrkia 2013
Side - Tyrkia 2015
Alcudia - Mallorca
Rhodos 2011
Rhodos 2012
Forslag pakkeliste

Turer og ferie
Turer i marka på Karmøy 2023
Paris og Disneyland
Disneyland
Bournemouth ferie i England
Seilferie i Rogaland og Hordaland
Seilferie Hardangerfjorden
Seiltur til Kvitsøy
Turistinformasjon om Sandeid
Ferie- og reise- linker
Tall Ships Race 2011
Tall Ships Race 2011 Galleri

Bilder
Fugler og dyr ved sjøen
Små fugler i hagen
Steinkobbe på Sandve
Bilder fra Sandve
Utsikt fra min veranda
Rådyr langs veien
Utsikt fra Hovda
Dugnad på midtre lekeplass
Lysenuten i Vindafjord
Alger ved Sevlandsvik
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Fisk i havet ved Sandve
Lysenuten i Vindafjord
Selbu og Selbusjøen
BE-dagene på Storefjell 1999
Gamle postkort fra Vikedal
Jakten på rotta

Mat og drikke
Rense og filetere fisk
Salting av fisk
Salting av sild
Kaldrøyking av fisk
Varmrøyking av fisk
Grilling av fisk
Enkle og gode retter
Fisk og sjødyr i Sandeidfjorden
Steinbit, brosme, breiflabb
Makrell
Skjell, østers og musling
Slik åpnes østers
Hjemmelaget vin

Slekt
Slektsbok
Etterlysning
Om meg selv

Div andre
Gjestebok
Kontaktinformasjon
Søk og finn - søkeside
Innhold

(ikke oppdaterte sider)
Litt om Vindafjord
Tall fra Vindafjord
Litt fra Karmøy
Tall fra Karmøy
Flere Tall fra Karmøy
Min baksite
Og dagene kommer..
English index